töltött

aszalt paradicsom, kenyér, mediterrán, olajbogyó, töltött, vendégségre

Mediterrán töltött kenyér a barátoknak

Kandikó Éva

Igazi különlegesség, mert nemcsak a töltelék finom és érdekes, hanem a kenyértésztát is magunk gyúrjuk, dagasztjuk, kelesztjük. Ráérős ünnepnapokra való menü, éppúgy megfelel egy könnyű ebédnek, mint egy baráti társaságban elköltött vacsorának. Nem igazán bonyolult, és hidd el, mindenki odáig lesz tőle, no meg a szakácstudományodtól!

Tovább olvasom »
nyár, padlizsán, sült, szezon, töltött

Indul a padlizsán szezon, ne tétlenkedj!

Kandikó Éva

Egyre több és egyre szebb lila, feszes héjú, csillogó padlizsánnal találkozom a Bosnyák téri piacon, ahová heti rendszerességgel járok, nyáron akár többször is megfordulok ott. Érdemes sokféle padlizsán receptet kipróbálni, mert nagyon egészséges zöldség, ilyenkor nem is drága, úgyhogy szeretettel ajánlom összeállításomat.

Tovább olvasom »
aszalt paradicsom, bacon, csirke, csirkemell, feta, spenót, töltött

Fetás, zöldséges töltött csirkemell

Hajós Ágnes

Szerintem a csirkemell a legeslegváltozatosabban variálható húsfélénk. Szaftosabb, mint a pulyka, többen fogyaszthatják, mint a sertést vagy a marhát, egyszóval igazi áldás, ha sokféle csirkemell receptet ismerünk. Remek csirkés receptjeitek számát szaporítjuk ezzel a töltött variációval.

Tovább olvasom »
sütemény, töltött, Whoopie pie

Whoopie pie

Kandikó Éva

Becsapós desszert. Mindig mást bizonyít, mint amit hinnél róla. Ránézésre bonyolultabbnak tűnik az elkészítése, mint amilyen. És azt gondolnád róla, tulajdonképpen szimpla kis süti, a valóságban pedig egy kis rafinált dög. Eteti magát, mégpedig igen gyorsan.

Tovább olvasom »
batáta, édesburgonya, leves, saláta, töltött

Legjobb édesburgonyás receptjeink

Kandikó Éva

Noha magyar neve megtévesztő lehet, jó tudnunk, hogy az édesburgonyának semmi köze a krumplihoz. Gumóit sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, édes sütemény, lepény is készülhet belőle, vagyis igen sokoldalú, ezt válogatásunk is megerősíti.

Tovább olvasom »
kemény tojás, petrezselyem, tojás, töltött, zsemle

Töltött tojás melegen

Kandikó Éva

Az első pillanattól kezdve imádtam, ma is bármikor meg tudom enni. Rizzsel körítve önálló vacsora lehet, hidegen – úgy értem, kihűlve – is nagyon finom, ezért nem fordult elő sosem, hogy ha egy kicsit nagyobb adagot sikerült készíteni, pocsékba menjen akár csak egy fél tojás is. A konyhában járva-kelve felkaptam egy-egy darabot, és mire körülnéztünk, már üres volt a jénai.

Tovább olvasom »
darált hús, Darált hússal töltött zsenge karalábé, karalábé, recept, tavasz, töltött

Töltött karalábé

Kandikó Éva

Sokaknak nem tűnnek elég zsengének azok a nagyfejű karalábék, amiket a piacon kapni lehet. Pedig azok, és tölteni csak ezek jók. A látszat ellenére nem bonyolult ez a recept, s nem is vesz túl sok időt igénybe.

Tovább olvasom »
berliner, fánk, lekvár, töltött

Berliner, a töltött fánk

Kandikó Éva

A fánk akkor is finom, ha a tetején van a lekvár, de még jobb, ha töltelékként van jelen. Könnyen követhető videó azok számára, akiknek jobban megy a sütés, ha előbb szemügyre veszik a munkamenetet.

Tovább olvasom »
kakaó, keksz, rum, töltött, vaj, zebra

Zebra keksz

Kandikó Éva

Egy-két csomag keksz, egy kis keverés, egy kis kutyulás, és kész az isteni finom, házias nassolni való. Vendégségre is tökéletes, de piknikre is jó, vihetjük magunkkal az irodába, vagy csomagolhatjuk az uzsonnás dobozba is.

Tovább olvasom »
egészséges, gomba, könnyű, töltött, vegetáriánus

Töltött gomba

Kandikó Éva

Mint minden remek ételre, erre is igaz, hogy gyorsan elkészül, számtalan módon variálható, és még látványos is, ha megadjuk a módját a tálalásnak. Ez a verzió most sajtkrémmel és túróval készült, de tölthetjük a gombát sajttal, sonkával, zöldségekkel, de akár darált hússal is.

Tovább olvasom »
füstölt tarja, palacsinta, rántott, töltött

Töltött, rántott palacsinta

Kandikó Éva

Gyors vacsorának semmiképp nem nevezném, és bár van benne hús, nem is a húsétel kifejezés jut róla eszembe. No de végül is nem kell mindent kategóriákba préselni. Nálunk ez abszolút ünnepi, vendégváró étel, egyrészt a főtt, füstölt tarja ára miatt, amiből azért minél öbb van benne, annál jobb, másrészt a kicsit hosszadalmas előkészületek miatt. Hétköznapokon csak álmodozunk róla…

Tovább olvasom »
burgonya, krumpli, töltött, vacsora a sütőből

Töltött burgonya

Kandikó Éva

Őszies hidegre fordult az időjárás, és azon nyomban eszembe jutott ez az étel. Télen szoktam igazából sütni, de most még paradicsom salsával, tejföllel épp a határmezsgyén mozgott a nyári és téli étel között. Ha elsőre készíti az ember, még kicsit pepecselősnek tűnik, de némi gyakorlatot szerezve pikk-pakk elkészül.

Tovább olvasom »
előétel, gomba, gyors, töltött, vegetáriánus

Töltött gomba, az isteni előétel

Kandikó Éva

A gombát sokan nem szeretik, pedig nagyon egészséges zöldség, bár az is igaz, hogy elég nehezen emészthető, tekintve, hogy úgy, ahogy van, egy igazi fehérje bomba, amit nem mindenki bír gyomorral. Akik viszont szeretik, és bírják is, számos változatban készítik. Nálunk sajnos csak a felnőttek eszik, a gyerekeket a világból lehet vele kikergetni, mi azonban bármilyen formában képesek vagyunk elpusztítani percek alatt.

Tovább olvasom »
ebéd, hús, recept, töltött

Körmendi töltött Stefánia

PP-Eletforma

A húst hússal szeretőknek ajánljuk a Körmendi töltött stefániát. Nem gyakorlott háziasszonyok is bátran elkészíthetik! Ha gondosan ellenőrzik a hús puhaságát, nagy hibát nem véthetnek a sütés során! 

Tovább olvasom »
padlizsán, recept, töltött, zöldség

Padlizsán zöldségekkel töltve

Miért ajánljuk? Mindenekelőtt mert most már végérvényesen itt a tavasz, sőt mindjárt itt a nyár, és ilyenkor különösen jólesnek a különféle zöldségkompozíciók, amelyek ráadásul egészségesek is.

Tovább olvasom »