tekercs

hidegtál, húsvét, sonka, tekercs, torma

Tormakrémes sonkatekercs

Kandikó Éva

Az a jó a húsvétban – többek között -, hogy sokféle ételt kínálhatunk az ünnepek alatt, van időnk végigkóstolni valamennyi ilyen tájt szokásos finomságot. Retró ételnek számít ez a tormakrémes sonkatekercs, de a nagy klasszikusok fénye sosem kopik meg. Jó minőségű alapanyagokat használva soha meg nem unható fogást készíthetünk belőle. 

Tovább olvasom »
csiga, fahéj, fahéjas, tekercs

Fahéjas csiga

Kandikó Éva

Sokan azt gondolják, egy fahéjas vagy kakaós csigát elkészíteni otthon túl nehéz feladat. Pedig nem kell hozzá más, mint 2 óra szabadidő, és máris falatozhatjuk a langyos, édes csodát.

Tovább olvasom »
csirke, Csirkés, tekercs, tortilla

Csirkés tortilla tekercs

Kandikó Éva

Jó, ha tartunk otthon tortilla lapokat, nagy segítség lehet bármelyik estén, ha gyorsan kell vacsorát készítenünk.  Általában 8 darabos kiszerelésben árusítják, nagyobb élelmiszer-áruházakban vagy delikátokban beszerezhető. Érdemes belőle több csomaggal venni, szavatossági ideje általában elég hosszú, és nagyon változatosan tudjuk használni.

Tovább olvasom »
amerikai, fahéjas csiga, fahéjas tekercs, kelt tészta, tekercs

Amerikai fahéjas tekercs

Kandikó Éva

A leírás hosszú, és még bonyolultnak is tűnhet, pedig nem az. Kelt tésztát készítünk, kinyújtjuk, megkenjük fahéjas töltelékkel, felcsavarjuk, felvágjuk, megsütjük. Ennyi az egész. És az eredmény? Nos, az olyan lesz, amilyet csak álmainkban kóstoltunk.

Tovább olvasom »
keleti recept, Majom Éve, rolád, tavasz, tekercs, zöldség

Tavaszi roláddal köszönti Márti a Majom Évét!

László Márta

Ha ezt a tekercset készítem, és megy a konyhai elszívó, vagy nyáron nyitva az ablak, Erika szomszédom biztosan bekopog! Nem annyira bonyolult, mint amennyire tűnik a sok összetevő miatt, de azt is variálhatod, ahogy tetszik! Ráadásul ez a tészta nyugodtan visszarakható a mélyhűtőbe, nem lesz baja! Ezzel a finom kínai recepttel köszöntöm a Majom Évét, mert ez biztosan finom!     

Tovább olvasom »
gasztronómia, leveles tészta, recept, sajt, sós süti, tekercs

Sajtos roló, ahogy Márti szereti

László Márta

A cím megtévesztő, mert Márti a sajtos rolót minden módon szereti! Azért mégis a kicsi, egy, maximum két harapásra szájban eltűnő darabokra szavazok, és persze arra, amelyikben sok a sajt, és a krém nincs teli tömény margarinnal!   

Tovább olvasom »