Facebook hozzászólás
2 516

PÁC, AMI ÖSSZEKÖT

Tarja és káposzta megbonthatatlan barátsága

Íme a február, és még mindig pihenős. Ez azt jelenti, hogy inkább a régebbi őrültségeimet osztom meg veletek. akon. Persze azért közben főzőcskézek és ölég sok minden jut eszembe, erről-arról ami azért is érdekes, mert mindennek van valami íze, hol édes, hol keserű… Na, de süt a nap és bízunk benne, hogy nem a keserű lesz idén az uralkodó íz, mert akko’… Addig is, nézzük, mit kanyarít az őrülten jó ételek szorgalmas bloggere csomboros káposztában sült sertéstarja címen.

Csomboros káposztában sült sertéstarja, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sertéstarját felszeleteljük, kiklopfoljuk, a széleinél egy-két helyen bevágjuk, majd 4 gerezd zúzott fokhagymából, majoránnával, csomborral, borssal, olajos pácot készítünk, és a tarjaszeleteket legalább egy éjszakára (nem baj, ha több) ebben a pácban érleljük.

A káposztát szükség szerint kimossuk, egyszer-kétszer átvagdossuk, köménnyel és csomborra meghintjük, majd alaposan átforgatjuk.

A bepácolt tarjaszeleteket oldalanként 3-4 percig elősütjük, megsózzuk. Egy tepsit finoman kizsírozunk, beleterítjük a káposzta felét, majd a hússzeleteket adagonként összerendezve rárakjuk. A tejfölt 2 gerezd zúzott fokhagymával és egy picike sóval kikeverjük. Az adagolt hússzeletek tetejét 1-1 kanálnyival megkenjük, majd befedjük azokat a maradék káposztával. 180-200 fokos sütőben fóliával letakarva 45 percig, aztán fólia nélkül, 15-20 percig sütjük még.

Tálaláskor a maradék tejfölt kínáljuk mellé, illetve adhatunk burgonya köretet is bár szerintem magában is megállja a helyét.

Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek feltalálója!

Juhtúró és mák, avagy Leves után, vagy mellé

Rakott mákostészta túróval, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Jó kis hétköznapi, téli, tartalmas leves mellé mi is kéne jobban, mint ez a fincsi kis pogi! Az őrülten jó ételek mestere szerint ez igazán megkoronázza az ebédet!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!