szűzpecsenye

burgonya, lecsó, magyaros, paprika, paradicsom, szűzérme, szűzpecsenye

Magyaros szűzérme

Kandikó Éva

Ez a lecsós, magyaros ízvilágú szűzérme igazi klasszikusa a hazai konyhának, érdemes kipróbálni, ha valami igazán jóízű ételre vágyunk. Vasárnapi ebédnek tökéletes.

Tovább olvasom »
aszalt szilva, bor, kacsamáj, szűzpecsenye, ünnepi fogás

Töltött szűzpecsenye – tévés főszerkesztő módra

László Márta

Tradíció, hogy ma is rendszeresen találkozom egykori televíziós kollégáimmal, főnökeimmel egy-egy finom ebédre. A most következő ínycsiklandó pecsenyét hajdani főszerkesztőm készítette a tiszteletünkre. Bátran ajánlom – akár karácsonyi menünek is! Látványos, nemes ételkülönlegesség, ráadásul hidegen és melegen is nagyon finom!  

Tovább olvasom »
bacon, karácsony, kolbász, kolbászhús, szűzpecsenye, ünnep

Kolbászhússal töltött, baconbe csavart szűzérme

Kandikó Éva

Nem tudom, mások konyhájában hogy van ez, nálunk a szűzérme ünnepi étel. És nem elsősorban az ára miatt, bár az sem elhanyagolható.  Az alábbi recept jól variálható, tölthetjük gombával, májas töltelékkel, de el tudom képzelni kuszkuszos-gyümölcsös béléssel is. Elkészítése könnyű, előkészíthető előző nap is, egyszóval ideális ünnepi recept.

Tovább olvasom »