Facebook hozzászólás
1 406

FINI FALATOK A HÉTVÉGÉRE

Szezámmagos bundában sült sertéskaraj, burgonya és batátachipsszel, céklasalátával

Ó, te klasszikus rántotthusi! Sűrűn nem, de néha bizony nagyon jól tud esni egy aranyló színű, jó kis szaftos rántott hús. Szezámmaggal bolondítottam, és kipróbáltam a batátát, azaz édesburgonyát, hogy hogyan viselkedik chipsként. Jól vizsgázott!!!

Szezámmagos karaj édesburgonyával, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, majd panírozzuk: rizsliszt (vagy búzaliszt)- tojás- szezámmaggal elkevert panírmorzsában. Felhevített, bő zsiradékban aranybarnára sütjük szép lassan, hogy finom puha és szaftos maradjon. Az édesburgonyákat és a sárga burgonyákat megpucoljuk, és uborkaszeletelőn  vékony karikákra szeleteljük. Először az édesburgonyát sütöttem ki chipsnek, majd a sárga burgonyákat bő forró zsiradékban. Finom ropogósra sültek, enyhén átsóztam tálalás előtt. Anyukám által készített céklasalátával kínáltam.

Jó étvágyat kíván: Pammer Lívia

Márti citromos borjú bécsije

Citromos bécsi, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Rántott húst készíteni nem egy nagy dolog. Általában ezt mondják azok a háziasszonyok, akik, egyébként semmi mást nem tudnak főzni. Pedig ez sem annyira egyszerű. Példának mutatok most egy trükköt! Nemrég kaptam néhány fantasztikus szelet, csont nélküli borjúkarajt egy barátomtól. Íme, ez a csodás végeredmény! Igazi vasárnapi fogás!  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!