szex

ágy, kedvesség, összhang, párkapcsolat, szex, társ

Lehetsz szakadt, de csak ha kedves vagy!

László Márta

A kedvesség a legfontosabb tulajdonság egy komoly kapcsolatot kereső 30 feletti szinglinek, amit leendő partnerétől vár el – derült ki az Elittárs legfrissebb kutatásából, ami több mint 70 000 tagjuk bevonásával készült. A lista második helyén egyébként a szexuális-, a harmadikon pedig az érzelmi összhang végzett.

Tovább olvasom »
ágy, első randi, félrelépés, nemzetek összehasonlítása, szenvedély, szex

Nem hiszed el, kik bújnak leghamarabb ágyba?

László Márta

Egy friss nemzetközi tanulmány feltárta a Top 10 nemzetet, amelynek párjai valószínűleg az ágyban kötnek ki már az első randin. Arra is kíváncsiak voltak a kutatók, hogy a partnerek hová viszik újdonsült szeretőjüket, és mi az, ami miatt átlépik azt a bizonyos határt?

Tovább olvasom »
csók, párkapcsolat, randi, szex, társkereső oldal

Az aputestű férfiak és a szomszéd lányok éve volt

Krajcsó Judit

2016 a mackós férfiak és a szomszéd lányok éve volt. A helyesírási hibák és a túl szexi képek sem az adatlapokon, sem az üzenetekben nem számítottak menőnek. Az első randikon a szexszel ellentétben a csók szinte mindenkinek belefért, és az sem volt baj, ha a férfi virággal érkezett a találkozóra- derült ki a Csajok Pasik tavalyi felméréseiből.

Tovább olvasom »
egyéjszakás, félrelépés, hűség, párkereső, szex

Így léptünk félre 2016-ban

László Márta

Ki gondolná, hogy a megkérdezett társkeresők csupán 30%-ának volt egyéjszakás kalandja az elmúlt évben, viszont 97%-uk inkább a tartós kapcsolatokat szereti? Azaz kalandozunk, de társas lények vagyunk. És ki gondolná, hogy 40 felett még kalandosabb kedvűek a magyarok? Ez derült ki a iooo.hu társkereső kutatásából. Lássuk a tényeket!

Tovább olvasom »
árulkodó jelek, megcsalás, párkapcsolat, szerelem, szex, titok

Gyakorló megcsalók trükkjei

László Márta

Félrelépő partnert rajtakapni nem is olyan egyszerű, mint ahogyan azt gondolják, mivel a megcsaló nők 15%-a, a házasságtörő férfiak pedig 18% -a bukott le valaha is – egy friss felmérés szerint. Ezen kívül csupán 30%-a a megcsaló férfiaknak és nőknek hiszi, hogy partnerük gyanús volt, amikor hazaérkezett egy légyottról.

Tovább olvasom »
kibékülés, párkapcsolat, szerelem, szex, veszekedés

Miért nem lépünk, ha tudjuk, hogy vége?

PP-Eletforma

Érdemes-e fenntartani egy hosszú évek óta tartó kapcsolatot, amely mindkét fél számára minden szempontból méltatlan. Van úgy, hogy a nő, van úgy, hogy a férfi nem tud vagy – szerintem ez a jobb kifejezés – nem akar kikerülni a kapcsolatból. Folyamatosan háborúznak, már nemcsak négyszemközt, hanem mások előtt is, de a botrányos és mindenki számára elviselhetetlen veszekedések után újra kibékülnek. Majd jön a békülést, a hajtogatás, hogy ez nagy szerelem, és csak ő neki a nagy Ő.

Tovább olvasom »
barátság, bolygók, horoszkóp, személyiség, szex, változás

Most a meglepetések időszaka jön!

PP-Eletforma

A Mars 2016. november 9-én átlépett a Vízöntő jegyébe, ahol egészen december 19-ig tanyázik. Sokunk életében felmerülhet a váltás, új ötletek megvalósítása, új izgalmasabb kihívások felé fordulás. Izgalmakat keresünk szexuális életünkben is. Most tegyük félre a kiszámíthatóságot!

Tovább olvasom »
női libidó, szex, természetes anyagok, vágyserkentő

Szex – ez a világ legjobb anti-aging kezelése

PP-Eletforma

„Uram Atyám!” – mondja Meryl Streep a rosszfiú exférjével – Alec Baldwin alakításában – eltöltött pásztoróra után az Egyszerűen bonyolult című filmben. Egyre több film szól olyan ötven év feletti párokról, akiknek a szex fontos szerepet játszik az életükben. A forgatókönyvet az élet írja: a gyerekek már felnőttek, újra jut idő önmagunkra és egymásra…

Tovább olvasom »
házasság, humor, kompromisszum, párkapcsolat, szenvedély, szerelem, szex

Nem szokás szeretni azt, ami a miénk…

Krajcsó Judit

Úgy nézett rá, mint egy első randis. Valami kedveset súghatott a fülébe, mert a nő elmosolyodott, és hagyta, hogy a férfi finoman arcon csókolja mindenki előtt, a zsúfolt és ideges pénztári sorban. Ismerem őket. Már 34 éve házasok, és láthatóan még ugyanazzal szenvedéllyel szeretik egymást. Mi a titkuk? Létezik élethosszig tartó szerelem?

Tovább olvasom »
családtervezés, gyerekvállalás, házasság, konfliktusok, párkapcsolat, szex

Azért is szeretem, mert jó vele a szex

Krajcsó Judit

Mennyi idő után csiszolódik össze két ember az ágyban? Mikor hajlunk az összeköltözésre? Kinek a dolga a fogamzásgátlás? Mikorra tervezzük a családalapítást? Többek között ezekről kérdezte a magyar párokat a tartós párkapcsolatokért és tudatos családtervezésért kampányoló kezdeményezés.

Tovább olvasom »
ágy, felmérés, könyv, olvasás, online társkeresés, szex, újság

Jobb az ágyban, aki olvas

László Márta

A hírek, a klasszikusok, a szakmai lapok és a krimi érdekel minket a legjobban. A férfiak a szakmai újságok és a napilapok mellett az autós magazinokat forgatják a legtöbbet, a nők viszont a klasszikus és a romantikus regényeket kedvelik a leginkább a hírek és a női magazinok után – derült ki a Lovebox.hu online társkereső friss felméréséből.

Tovább olvasom »
felmérés, külföld, párkapcsolat, szeretkezés, szex, társkeresés

Hol szeretkezünk a legtöbbet?

Krajcsó Judit

Kedvenc szavunk a szexre a szeretkezés, ha pedig külföldre utazunk, akkor Németországban, Horvátországban és Ausztriában szeretkezünk a legtöbbet. Na de mégis hányszor? – ez is kiderült egy legutóbbi felmérésből.

Tovább olvasom »
étrend-kiegészítő, libidó, nő, növényi kivonat, szex

Mert mindenkinek kell a szex!

PP-Eletforma

A nők többségének a változókorba lépve számos negatív testi és lelki tünettel kell szembe néznie. Ezek között igen gyakran fordul elő a libidócsökkenés. Ehhez nyújthat segítséget az a libidónövelő étrend-kiegészítő, melyet egy magyar szakemberekből álló csoport fejlesztett, kifejezetten nőknek. 

Tovább olvasom »
bántalmazás, döntés, krízis, megoldás, önuralom, párkapcsolat, szakítás, szex

Hogyan lépjünk ki a mérgező kapcsolatból?

Krajcsó Judit

Húzzuk, halasszuk, képtelenek vagyunk dönteni, és egy jól irányzott mondattal befejezni. Pedig ha a kapcsolat már csak fájdalmakkal teli, ha a partnerünk visszahúz és érzelmileg manipulál, ha nincs már esély a változtatásra, együttélésre, akkor az már csak tovább betegít, mérgez bennünket. Lépjünk tovább!

Tovább olvasom »
erotika, hűség, könyv, prűd, szerelem, szeretkezés, szex, Szőcs Henriette

A hűség a kutyáknak való – egy szexturista feljegyzései

László Márta

Adott egy nő, aki elhatározta, hogy boldog lesz. Mert az jót tesz az egészségének. Különben is annyiszor ráfázott már. Nem gyámolítót keres, nincs szüksége senkire, hogy eltartsa, öntörvényű és szabad. Ő választ, hogy kivel, melyik városban, és hogyan szexel. Sokat megtud a férfiakról, de még többet magáról. Meg arról, hogy az élet nem egy tündérmese. Ha éjfélkor elveszíted a cipőd, egyszerűen részeg vagy. Szőcs Henriette hősében mindannyian benne vagyunk egy kicsit, azzal a különbséggel, hogy ő meg is teszi, amiket legtöbben nem merünk. Irigyeljük? Lehet. De lehet, nincs is miért. Egyetlen hely van, ahol a romantika megelőzi a szexet, az a szótár.

Tovább olvasom »
csók, esküvő, felmérés, házasság, online, párkapcsolat, randi, szex

Szex az első randin

Krajcsó Judit

Már egy-két levélváltás vagy telefonbeszélgetés is elég ahhoz, hogy randevúra menjünk valakivel. Az első randin általában jöhet az első csók, minden ötödik online társkereső szerint pedig a szex is – derült ki a Lovebox.hu legfrissebb felméréséből. Szerintetek a nők vagy a férfiak bújnának hamarabb ágyba?

Tovább olvasom »
ego, elittárs, libidó, sport, szex, tévéközvetítés

Mi lesz itt kilenc hónap múlva?

László Márta

A 2016-os nagy nyári sportesemények alkalmából az ELITTÁRS társkereső a sport hatását vizsgálta 45 ezer magyar egyedülálló adatainak bevonásával. Többek között kiderült, hogy a sportolás növeli a libidót és fokozza a vonzóbb társ iránti igényt is. Sőt, már a sportesemények követése is javítja az önbecsülést és magabiztosabbá teszi az embert. Az eredményekhez kapcsolódóan készült felmérésből az is kiderült, hogy kik a jelenlegi illetve minden  idők legvonzóbb magyar sportolói, illetve melyek a legvonzóbb és legkevésbé vonzó sportok.

Tovább olvasom »
gyógynövény, klímax, libidó, párkapcsolat és szex, szex, változó kor, vitamin

Mindörökké szex!?

PP-Eletforma

A szexuálisan aktív élet lassítja az öregedés folyamatát, jótékonyan befolyásolja a bőr állapotát, javítja az alvászavart, segíti az elhízás megelőzését, javítja a testi és lelki a közérzetet, valamint elősegíti a harmónia megőrzését a párkapcsolatban. Ezt fontos észben tartani, főleg 50 felett!

Tovább olvasom »
anyaság, Dr. Lux Elvira, meddőség, párkapcsolat, potenciazavar, pszichológus, szex

Doktornő kérem, mi lesz most a szexuális életemmel?

Krajcsó Judit

A 40 év fölöttiek számára ő volt szexuálpszichológia nagyasszonya. Olyan témákról beszélt nyilvánosan, a maga jólmegmondó stílusában, melyekről akkor a hálószobákban is csak susogni szabadott, mert a szex az időtájt még tabu volt. A napokban hunyt el Dr. Lux Elvira, klinikai pszichológus, egyetemi adjunktus, életének 88. évében.

Tovább olvasom »
ápolónő, laza kapcsolat, szex, szexpartner, tűzoltó, vonzó állás

A tűzoltó és az ápolónő a legszexisebb szakma nálunk

László Márta

Az online társkeresés napjainkra legalább annyira elfogadottá és gyakori tevékenységgé vált, mint a webshopokon keresztüli bevásárlás. A társkeresésnek azonban – még ha kevesebbet is beszélünk róla – van egy kötetlenebb válfaja is az interneten, ami évente legalább több tízezer embert érint Magyarországon, ez pedig a kifejezetten szexuális célú partnerkeresés. Erről azonban vajmi keveset tudunk, hiszen kevesek merik felvállalni, hogy ők bizony az internet segítségével keresnek maguknak rövidebb vagy hosszabb laza kapcsolatot, amiben a szexé a főszerep.

Tovább olvasom »
csók, fertőzés, fesztivál, hpv, méhnyakrák, óvszer, szex, szűrés

A rákom egy csókkal kezdődött…

PP-Eletforma

A fesztiválszezonban megugrik a felelőtlen alkalmi együttlétek száma, pedig naponta csaknem egymillió új nemi beteget regisztrálnak világszerte. Bár az óvszer sok esetben védelmet nyújt, bizonyos vírusok egy hevesebb csókkal is képesek terjedni, míg orális szex közben szinte az összes nemi betegség elkapható.

Tovább olvasom »
borbálafű, férfi, libidó, megoldás, stressz, szex

Stressz, a libidógyilkos

László Márta

Egyre több férfi küzd szexuális gondokkal, a legfőbb kiváltó ok a fáradság és a stressz. A rohanó és túlhajszolt világban ma már nem elég, ha egy férfi genetikailag jó adottságokkal rendelkezik, ugyanis a folyamatos teljesítéskényszer alatt libidócsökkenés következik be. A jó hír, hogy van megoldás!

Tovább olvasom »
férfi, gyógynövény, libidó, párkapcsolat, potenciazavarok, stressz, szex

Ez a férfiak titkos libidónövelő elixírje!

PP-Eletforma

Sokkoló statisztika látott napvilágot, miszerint minden második férfi küzd libidócsökkenéssel, és nem csak az idősek. No de pánikra semmi ok, mert van egy növény, aminek rendszeres fogyasztása serkenti a szexuális aktivitást, jó hatással van a hímivarsejt termelődésére. 

Tovább olvasom »
elővigyázatosság, fesztivál, nemi betegségek, nyár, orvosi tanács, szex, tünetek

Itt a fesztiválbetegségek szezonja!

PP-Eletforma

Egy-egy önfeledt fesztiválozás után könnyen felbukkanhatnak egy-egy nemi betegség tünetei, mint például a folyás, a viszketés, a fájdalom. Az idejében elkezdett nőgyógyászati és urológiai kezelés megszabadíthat a kételyektől és a következményektől!

Tovább olvasom »
egészség, nemi élet, orgazmus, óvszer, szex

Szex, ami a párod gyönyöréről szól

László Márta

Most már hivatalos: az embereknek az a legfontosabb az együttlétkor, hogy a partnerük jól érezze magát, és több mint harmaduk csalódott, ha a másik félnek nincs orgazmusa. A Durex kutatása azt is kimutatta, hogy 4-ből 3 ember (74%) kifejezetten aggódik amiatt, hogy partnere kevésbé fogja élvezni a szexet az óvszerhasználat következtében lecsökkent érzékenység miatt.

Tovább olvasom »
bordélyház, erotika, kiállítás, Pompei, szeged, szex

Szegeden az ókori örömlányok!

Krajcsó Judit

A római kor erotikáját is bemutatják a június végén nyíló szegedi Pompeji-kiállításon. A Fekete házban egy korabeli bordélyt idéző installációt is építettek a feltárások során előkerült leletek alapján. Ezt a tárlatrészt kizárólag 18 éven felüliek látogathatják.

Tovább olvasom »
fájdalom, fertőzés, mióma, párkapcsolat, petefészekciszta, szex

Nagy a baj, ha fáj a szex!

PP-Eletforma

A szex igen fontos tényezője egy házasságnak, párkapcsolatnak. Ezért ha gond van vele, az komoly problémákat okozhat. De mi a helyzet akkor, ha szexuálisan összeillik a páros, minden működik is, de a nőnek fájdalommal jár a szex?

Tovább olvasom »
kapcsolat, kutatás, szakítás, szex, válás

Szex a szakítás után? Nem kizárt…

Krajcsó Judit
Minden szakítás más és más, de hogyan szakítunk a leggyakrabban? Mik a legfőbb okai egy kapcsolat végének és belefér-e még utána a szex? Mik a legrosszabb szakítós dumák? A Csajok és Pasik online tárkereső legújabb kutatása többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ.
Tovább olvasom »
egészséges édesség, intim pillanat, nyalánkság, örömszerzés, szerelem, szex

Olvadjanak a szívek és a kalóriák!

PP-Eletforma

Íme, öt egészséges finomság, amit megehetsz a párod testéről! Egy ízletes fogás nemcsak az étkezőasztalnál lehet emlékezetes, hanem még inkább a hálószobában! Lepd meg a párod egy kellemes estével, próbáld ki, hogy az intim pillanatokat miképpen tudod feldobni! 

Tovább olvasom »
candida, hüvelyflóra, hüvelygomba, immunrendszer, női hormonok, szex, terhesség

Gombafertőzés – szex nélkül

PP-Eletforma

Vannak olyan kellemetlen betegségek, melyekkel szinte minden nő találkozik élete során. Ilyen a hüvely gombás fertőzése is, amiről gyakorisága ellenére igen keveset tudnak az emberek. A kialakulás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza beszél.

Tovább olvasom »
felvilágosítás, fogamzásgátlás, óvszer, párkapcsolat, szex, terhesség

A férfi csak élvezze, a többi a nő dolga!

PP-Eletforma

A férfiak a nemi betegségeknél is jobban tartanak a nem kívánt terhességtől, ennek ellenére több mint negyedük (27%) egyáltalán nem szokott gondoskodni a védekezésről, további 13%-uk pedig rendszeresen megfeledkezik róla.Szerintük a védekezés a nők dolga, és nem értik melyik módszer okozhat kellemetlenséget a nőknek.

Tovább olvasom »
család, házasság hete, konfliktusok, párkapcsolat, szerelem, szex

A tartós házasság 7 titka

PP-Eletforma

Korunkban, a sokat hangoztatott megállapítás szerint a házasságok veszélyben vannak. Egyesek szerint ez az intézmény egyenesen elavult, nem szolgálja már az együtt élő férfiak és nők érdekeit. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a rengeteg válás. Hazánkban 1000 házasságkötésre 562 válás jut, minden 10. felnőtt ember elváltként éli az életét. A legtöbben mégis a tartós és boldog házasság reményével indulnak neki a jövőnek. Minek köszönhető, hogy mégis olyan sok házasság szenved hajótörést?

Tovább olvasom »
korai magömlés, kutatás, őszinteség, szakorvos, szex, szorongás

Mi kell a nőnek az ágyban?

PP-Eletforma

Szorosan összefügg a nő szexuális szorongása a férfi figyelmének hiányával és teljesítményre való összpontosításával, emellett a nők negyede számolt be arról, hogy a korai magömlés a kapcsolat felbomlásához vezetett! Ez derült ki abból a kutatásból, amit a The Journal of Sexual Medicine című folyóirat közölt egy új kutatást ismertetve. Azt vizsgálták, vajon a nő hogyan éli meg partnere korai magömlését, valamint hogy ez milyen hatással van a párkapcsolat minőségére, a szakításra, és a szexuális kielégülésre. 

Tovább olvasom »
Déri Szilvia, főzés, Főzni szexi, gránátalma, joghurt, padlizsán, szex, tahini

Grillezett padlizsán joghurtos tahinivel

László Márta

Déri Szilvia Főzni szexi című könyvének újabb, remek receptjét osztom meg veletek. A padlizsán megunhatatlan, a szupermarketekben, nagyobb zöldségeseknél mindig kapható télen is! A hozzávaló történetet nem mondom el, keressétek csak meg! A lényeg, hogy télvíz idején, nagy hóban, ha nem maradhatsz a pasidnál, mert másnap műt, lehetőleg a saját kocsiddal próbáld el elhagyni a dicstelen (pár)harc terepét!

Tovább olvasom »
bennsőség, boldogság, együttlét, élvezet, karácsony, magömlés, szerelem, szex, ünnep

Tényleg többet szexelünk karácsonykor?

PP-Eletforma

Annak ellenére, hogy a téli hőmérséklet jellemzően csökkenti a libidót, karácsony körül, az „ünnepi hatásnak” köszönhetően mégis csúcsra járatódik a szexuális életünk. Az aranyszabály szezontól függetlenül az, hogy élénk párbeszédet kell fenntartani a partnerrel, különösen akkor, amikor szexuális problémákat kell leküzdenünk!

Tovább olvasom »
időskori szex, párkapcsolat, szerelem, szex, társkeresés

60 felett sem lankad, avagy a szex korhatártalan

PP-Eletforma

Egy friss felmérés a 60 feletti magyarok szerelemről, szexről, párkapcsolatokról formált véleményét vizsgálta. Kiderült, hogy idősebb korban is létezik még romantika: a hatvan feletti egyedülállók 97 százaléka hisz az igaz szerelemben, a hetven felettiek 83 százaléka szerint pedig létezik szerelem első látásra. 

Tovább olvasom »
fiatalok, program, sex. felvilágosítás, szex, szexuális fertőzés

Ki akar itt szkafanderben szexelni?

PP-Eletforma

Rizikós könnyelműség és információhiány jellemzi az egyetemi és főiskolai hallgatók  többségét, a szexuális úton terjedő fertőzésekkel kapcsolatban. Még a tájékozottabb fiatalok egy része is inkább a jó szerencsében bízik, és nem tesz semmit a nemi betegségek elkerülése érdekében. Döbbenetesek a legutóbbi felmérés eredményei!

Tovább olvasom »
érzelem, kisugárzás, párkapcsolat, szerelem, szex

Hogyan találjuk meg az igazit?

PP-Eletforma

Azt a bizonyos kisugárzást keressük mindannyian, ami levesz a lábunkról. Nehéz megfogalmazni, hogy ez mit takar, és talán éppen ezért nehéz ráakadnunk is, De ha tudjuk, hogy milyen párt szeretnénk magunknak, akkor meg is találjuk. Előbb vagy utóbb.

Tovább olvasom »
felvilágosítás, fesztivál, orvos, szex

Kínos véget érhet a futó kaland

PP-Eletforma

A STOP STD! Felelős szex kampányt, a Körúti Orvosi Centrum orvosainak és dolgozóinak kis csapata hozta létre 2014 nyarán. Civil felelősségvállalás keretén belül azt a célt tűzték a zászlajukra, hogy a nagyobb fesztiválokra kitelepülve, minél több fiatal figyelmét felhívják a szexuális úton terjedő betegségekre (STD = Sexually Transmitted Diseases). Elkötelezettségüket táplálja a munkájuk során szerzett tapasztalat, hiszen folyamatosan szembesülnek a témával kapcsolatos ismerethiánnyal és a tévhitekkel.

Tovább olvasom »
intim együtlét, párkapcsolat, szex

Szex 40 fölött: a férfiak és a nők is több együttlétre vágynak

kfarkas

Sokan úgy gondolják, az aktív szexuális élet a fiatalkorral együtt lezárul, esetleg homályba vész, és egyre kevésbé játszik fontos szerepet a párok mindennapjaiban az intim kapcsolat. A WEBBeteg felmérésének eredménye épp ennek az ellenkezőjére mutat rá, így érthető az is, hogy egyre fontosabb kérdés a 40 év fölöttiek számára a szexuális problémák megoldása.

Tovább olvasom »
egészség, erotika, szex

Csak óvatosan a sürgősségi fogamzásgátlókkal!

PP-Eletforma

A napsütés okozta felszabadultság sokszor eredményez futó kalandot, ami a nem kívánt terhességek „melegágya”. A nem megfelelő (esetleg teljesen hiányzó) védekezés esetén jöhet szóba a sürgősségi fogamzásgátlás, amely azonban dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat orvosa szerint a kevésbé rossz megoldás.

Tovább olvasom »
szex, szexuális élet, szexuális gondok, szexuális zavarok

Meg fogsz lepődni, mennyien félnek a szextől

PP-Eletforma

A szexuális együttlét teljesen természetes és élvezetes része az életnek, mégis sokan traumaként élik meg – ha egyáltalán eljutnak az együttlétig. A magyarok egyharmadában ébreszt gátlásokat a szexualitás, és minden nyolcadik ember kimondottan tart magától az aktustól – derült ki egy friss kutatásból.

Tovább olvasom »