szekszárd

bikavér, bor, borfogyasztás, bortermelés, eger, szekszárd

Eger és Szekszárd összefog a bikavérért

PP-Eletforma

A két borvidék borászai együtt dolgoznak azért, hogy újrapozícionálják ezt a tradicionális magyar bortípust. Idén március 3-án rendezik meg Budapesten az Eger-Szekszárd Bikavér Párbajt, ahol a borászoktól személyesen is megtudhatjuk, hogy mit gondolnak a bikavér jelenéről és jövőjéről.

Tovább olvasom »
balatoni borongoló, bor, borkostoló, eger, francia borvidékek, pohár, szekszárd, tokaj, villány

Milyen bort igyunk a nyáron?

PP-Eletforma

Ahogy az étkezésnek, úgy a boroknak is van egy bizonyos szezonalitása. A pompás, nemes, testes vörös borokat, muzeális értékű aszúkat nyugodtan el lehet tenni a pincék mélyére – érjenek tovább szépen őszig, télig. Nyáron a könnyű, friss, 1-2 éves fehér borokat, és a legfrissebb, azaz a 2008-as évjáratú rosékat érdemes választani.

Tovább olvasom »