Facebook hozzászólás
3 315

Szaftos csirkemell Sztroganoff módra

Egy tejfölös-mustáros mártást szinte minden húsételt képes feldobni, még az unalmas csirkemellet is. Jól tudták már ezt a cári Oroszországban is, ahonnan a Sztroganoff módozat származik.

Az eredeti recept bélszínnel készül, mely az orosz konyhaművészet egyik népszerű fogása volt. Vékonyra szeletelt marha bélszín vagy egyéb színhús tejszínes-tejfölös mártásban, gombával, vékonyra szeletelt savanyú uborkával – ez a lényege a receptnek. Az egyik ismert legenda szerint Sztroganoff gróf házában, Odesszában, gyakran voltak „nyílt asztalnak” nevezett összejövetelek, ahová szabadon betérhettek művelt és jól öltözött emberek. Egy ilyen ebédre alkották meg ezt a fogást is.

Szaftos csirkemell Sztroganoff módra
csrike stroganoff
(Fotó:Pinterest)

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
30 dkg gomba
1 db vöröshagyma
kevés olaj
10 dkg szalonna
só, fekete bors
1 dl tejszín
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
4-5 sós uborka vagy csemege uborka
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és cikkekre szeleteljük. A vöröshagymát is megtisztítjuk és apróra vágjuk. Pici olajon lepirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Utána jöhet a csirkehús, aztán a keveréket ízesítjük sóval, borssal és fehéredésig sütjük, gyakran megkeverve. Csak ezután adjuk hozzá a csíkokra vágott uborkát. Az egészet tovább pároljuk, addig míg a gomba el nem fövi kicsit a levét. A tejfölt a tejszínnel és a mustárral kikeverjük, ráöntjük a húsra és fedő nélkül még további 10-15 percig főzzük. Amikor elkészült frissen vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.
Még több csirkeétel:

Parmezános csirkemellek

Gödöllői töltött csirke

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!