stressz

állatorvos, felmérés, gazdi, macska, stressz, szokatlan viselkedés

Pánikoló szőrösök

László Márta

Tapasztalta-e már, hogy egy megszokottól eltérő helyzet, esemény miatt cicája viselkedése hosszabb-rövidebb időre feltűnően megváltozott? A Nagy Macskás Felmérés több, mint kétezer válaszadója közül sokan vettek már észre kedvencüknél olyan tüneteket, mint például a karmolászás, a szokatlan vizelés, az étvágy megváltozása vagy az elrejtőzés. Nagyon valószínű, hogy ezek a cicák stressztől, szorongástól szenvedtek! 

Tovább olvasom »
aritmia, cukorbetegség, dohányzás, stressz, szívinfarktus, szívritmuszavar, szűrés

13 ok, ami szívritmuszavarhoz vezethet

PP-Eletforma

Életmódbeli és genetikai okai is lehetnek a szívritmuszavarnak, de egyes betegségek is okozhatják az aritmiát. Dr. Sztancsik Ilona, a Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta segít megérteni, mi vezethet a normális szívveréstől a szívritmuszavarig.   

Tovább olvasom »
alvás, has, hízás, magassarkú cipő, stressz, zsírégetés

Miért mindig a hasamra hízok? – 6 tipp ellene

László Márta

A haskörfogat növekedése sok összetevőből áll össze. Rögtön az elején kezdjük azzal, hogy a gyenge hasizom miatt a has jobban képes elődomborodni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy kis emésztési zavar miatt tágabbak, gázosabbak a belek, akkor nem lenne csoda, ha még zsírfelesleg nélkül is elődomborodna a pocak. De nem csak erről van szó. Ha Te is így jársz folyton, és szeretnéd mgismerni a lehetséges megoldásokat, olvasd el Dr. Gulyás Tamás cikkét!

Tovább olvasom »
bélredszer, étkezés, gyomor, hasmenés, puffadás, stressz

Gáz van a bélrendszerben? Vedd komolyan!

PP-Eletforma

Hasfájás, puffadás, fokozott gázképződés, váltakozó székrekedés és hasmenés… Az érintettek sokszor nem is ismerik fel, hogy szerteágazó tüneteik egy kórképet jelölnek, – az irritábilis bél szindrómát, amely az utóbbi években egyre több embert érintő betegség.

Tovább olvasom »
hangulat, nyugtató, pajzsmirigy túlműködés, stressz, vérvétel, vizsgálatok

Pajzsmirigy, a hangulatfelelős

PP-Eletforma

Összecsapnak a fejed fölött a hullámok, és az átlagosnál feszültebb és ingerlékenyebb vagy? Ha ez az állapot nem múlik, nem kell feltétlenül pszichológushoz vagy pszichiáterhez fordulnod, mert meglehet, hogy a pajzsmirigy túlműködése okozza a panaszt.

Tovább olvasom »
candida, diéta, életmód, fertőzés, mosás, stressz

7 lépés a Candida fertőzés ellen

PP-Eletforma

Alig van olyan nő, aki életében legalább egyszer ne szembesülne a Candida fertőzés tüneteivel. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza a candidiasis okaira és a megelőzés, kezelés lehetőségire hívta fel a figyelmet.  

Tovább olvasom »
karácsony, kikapcsolódás, koncentrálás, midfulness, stressz, ünnep, zene

Stresszmentes karácsonyt!

PP-Eletforma

Az év utolsó hetei a meghitt, karácsonyi készülődés helyett sokunk számára valóságos ünnepi rémálmot jelentenek: fejvesztve szaladgálunk a tökéletes ajándékok, csomagolások, díszek és hozzávalók után. Közben pedig teljesen elfelejtjük élvezni az ünnepi forgatagot, és mire a karácsonyi vacsora után összegyűlik a család a fenyő körül, már teljes végkimerülésben omlunk össze a stressztől. Pedig lehetne ez teljesen másképp is!

Tovább olvasom »
elvárás, karácsony, pszichológus, stressz, veszekedés

Miért pont karácsonykor veszekszünk?

PP-Eletforma

Ma márt kimutatható stresszt okoz egy csomó családnál a karácsony. Sokszor nagyon magasra állítjuk magunknak a lécet, és szorongunk, hogy nem tudjuk megcsinálni, de ha segítenek, akkor az a baj. Kiderülhet, hogy nélkülem is minden megy. A probléma összetett, a Nielsen piackutató cég egy nemzetközi felmérés kapcsán készített interjút Tuulia Ortner osztrák pszichológusnővel. A beszélgetés második részét itt közöljük, olvassátok el gondosan!     

Tovább olvasom »
életmódváltás, kardiológia, relax, stressz, szívinfarktus, szívritmuszavar

Ezek a leggyakoribb szívbetegségek

PP-Eletforma

Nagyon sokféle betegség tartozik a szív- és érrendszert érintő kórok csoportjába: szívinfarktus, mellkasi fájdalmat (angina pectoris) okozó koszorúér-szűkület, szívritmus zavar, szívbillentyű hiba. Hogyan előzhetők meg? Megkérdeztük a szakembert.

Tovább olvasom »
életmód, stressz, szervi betegségek, szívinfarktus, türelem

Üzletemberek és szívbetegségek

PP-Eletforma

Ha folyamatos stresszben élünk, ha minden nap teljesítmény kényszer alatt dolgozunk és túlhajszoljuk magunkat, akkor állandósul szervezetünkben ez a megfeszített, készültségi állapot, és a teljesítőképesség határának rendszeres túllépése végül felemészt minket. Ez néhány év alatt krónikus kimerüléshez vezet, a szervezet jelzéseként pedig kezdenek mutatkozni különféle testi és lelki panaszok. Gyakran megjelennek a különböző krónikus betegségek is, többek között a szív- és érrendszeri problémák: a szívritmus zavarok, a magas vérnyomás, a koszorúér-szűkület és annak súlyos következménye, a szívinfarktus.

Tovább olvasom »
agresszió, erőszak, hatalommánia, kritika, magyar főnök, stressz

Tízből heten behúznának a főnöküknek

PP-Eletforma

Stressz, megkülönböztetés, agresszió, szexista megjegyzések – a Work-Force munkaerő-kölcsönző és közvetítő cég online felmérése a beosztottak véleményét vizsgálta. A vélemények nem hízelgőek, csak a megkérdezettek 18%-a érzi kifejezetten jól magát a munkahelyén, 12% elégedett vezetőjével, 76% pedig olyannyira elkeseredett, hogy szívesen be is húzna a főnökének.

Tovább olvasom »
fejfájás, gyógytorna, izomcsomók, izület, nyaki fájdalom, stressz

Fejfájás gyötör? Lehet, hogy nem is a fejedben van gond

PP-Eletforma

Fejfájáskor általában a mindennapi stresszre, az időjárás-változásra, esetleg a magas vérnyomásra gyanakodunk. Ám a visszatérő probléma háttérben gyakran egészen más okok, pl. mozgásszervi elváltozások állnak, melyek a gyógytorna egyes módszereivel nagyon jól kezelhetők.  Vegyük sorra ezeket az okokat és kezelési lehetőségeiket, Sekk Patrícia, a Fájdalomközpont gyógytornásza segítségével.

Tovább olvasom »
gyerek, közösség, pszichés problémák, sport, stressz, tanulás, testkép, verseny

A gyerekkori versenysport előnyei és hátrányai

PP-Eletforma

A gyermekkorban elkezdett versenysport sok előnnyel jár, viszont könnyen károssá válhat akkor, ha a sportoló gyermek speciális egyéni szempontjait figyelmen kívül hagyjuk. Mire figyeljünk, hogy a gyermek számára a sporttevékenység örömöt nyújtson, és ne kényszert jelentsen?

Tovább olvasom »
elvárás, karácsony, pszichológia, stressz, szorongás, társadalom

Adventi szorongások

PP-Eletforma

Van, akinek az óriási ünnep, van, akinek a gyerekkor, van, akinek a mérhetetlen rohangálás és készülődés jut eszébe a karácsonyról. Ki hogyan éli meg az adventi időszakot, mit jelent a karácsony társadalmunknak? A Nilsen piackutató cég ebből az alkalomból készített interjút Tuulia Ortner pszichológusnővel. 

 

Tovább olvasom »
depresszió, karácsony, lélek, magány, stressz, ünnep

Gyűlölöm a karácsonyt!

Krajcsó Judit

Advent idejében járunk, már karácsonyi fényben csillognak az üzletek, a bevásárlóközpontok. Amerre csak nézünk, karácsonyfát látunk, az utcán fahéj és szegfűszeg illat, mennyből az angyal és kiskarácsony, nagykarácsony szól mindenhonnan. Ám a karácsony nem mindenkinek a felhőtlen örömet és ünneplést jelenti…

Tovább olvasom »
COPD, emésztési zavarok, mellkasi fájdalom, mozgás, pulzus, stressz, szívinfarktus

A szívinfarktus 7 leggyakoribb tünete

PP-Eletforma

A szívroham nem jelentkezik egyik percről a másikra, a szívinfarktust elszenvedő ember általában már órákkal, napokkal, vagy hetekkel korábban tapasztalhat a szívének működési rendellenességére utaló, figyelmeztető jeleket. Melyek azok a tünetek, amelyek szívrohamra utalhatnak, és mi a teendőnk akkor, ha ezeket a panaszokat érezzük?

Tovább olvasom »
háziasszony, karácsony, készülődés, stressz, szokások, vásárlás

Karácsonyi stresszteszt

László Márta

A karácsony „házi tündére” egyértelműen szoknyát visel – aki a nagy stressz közepette is szépen sürög-forog. Ezt mutatja az a nemzetközi kutatás, amely 26 országban annak járt utána, milyen is a karácsony?

Tovább olvasom »
látászavarok, légszomj, pitvarfibrilláció, pulzus, stressz, szívbetegség, szívritmus

Mi lehet az oka, ha összevissza ver a szíve?

PP-Eletforma

A pulzusunkat akkor érezzük szaporának, ha fizikai aktivitást végzünk, sportolunk, vagy ha valamilyen stressz helyzetet élünk át, például egy nehéz vizsga teljesítésekor, vagy egy váratlan helyzet kapcsán. De mi a helyzet, ha azt tapasztaljuk, hogy gyakran ver szabálytalanul, vagy szaporán, esetleg túl lassan a szívünk? Mi lehet az oka és mi a teendő ilyen esetben?

Tovább olvasom »
életmód, gerinc, hátfájás, mozgás, öregedés, sérülések, stressz, terápia

5 ok, ami kegyetlen hátfájást okozhat

PP-Eletforma

Görnyedünk az irodában, a hátunkban, vállunkban, nyakunkban érezzük és cipeljük a mindennapok terheit, nem figyelünk a táplálkozásra, keveset mozgunk és mindeközben szép lassan öregszünk is. A sokunkat kínzó nyaki- és hátfájdalmaknak számos oka lehet. Mit tehetünk ellene, hogyan enyhíthető? Szakember válaszol.

Tovább olvasom »
Bagdy Emőke, család, egészség, gyerek, iskola, lélke, relax, stressz, testnevelés

Kell egy kis relax a suliban is! Például így!

Krajcsó Judit

Szorongást csökkentő alternatív mozgásformákra lenne szükség a testnevelés órákon, hogy ezzel is csökkentsék a gyermekek mindennapi lelki terheit. A jelenlegi iskolarendszer szerkezete azonban még nem elég rugalmas, és sajnos sokszor a szülők alaptalan félelmei is akadályozzák a diákok lelki egészségének megőrzését.

Tovább olvasom »
edzés, életmód, lélek, mozgás, munkahely, stressz, teljesítmény

Alakformáló a munkahelyi stressz?

PP-Eletforma

Szinte elképzelhetetlen olyan feladatkör, ami ne járna több-kevesebb stresszel. Gyakran egy-két tábla csokival, folyamatos nassolással vagy néhány gyors hamburgerrel próbáljuk oldani a feszültséget, amitől aztán formába is kerülünk. Ám mi nem erre gondoltunk, amikor az alakformálást emlegettük…Van erre jobb módszerünk is!

Tovább olvasom »
bio, dohányzás, egészség, étrendkiegészítő, gyümölcs, kávé, stressz, vitaminok, zöldség

Van, amit nem veszünk be, pedig fontos lenne

PP-Eletforma

A napi kávék, az elszívott cigik és a stressz miatt is fontos lenne, de az elfogyasztott zöldségek és gyümölcsök mellé is. Sokan úgy gondolják, hogy a kiegyensúlyozott étrend feleslegessé teszi, pedig a vitaminpótlásra mindenkinek szüksége van. Schmidt Judit dietetikus segít eligazodni a vitaminszedéssel kapcsolatos kérdésekben, és arra is választ ad, hogy miként befolyásolja a kávéfogyasztás a tápanyagok felszívódását szervezetünkben.

Tovább olvasom »
elhidegülés, házasság, konfliktusok, magányosság, párkapcsolat, stressz, szexuális problémák, válás

Mi már együtt is egyedül vagyunk…

Krajcsó Judit

Van egy gyönyörű Prognózis dal, amely arról szól, miként lesz a heves szikrából az évek során alig pislákoló apró lángocska. A dal és ez a cikk is arra keresi a választ, miért és hogyan válunk egyre magányosabbá párkapcsolatainkban. Vajon megelőzhető-e ez a fájdalmas folyamat?

Tovább olvasom »
borbálafű, férfi, libidó, megoldás, stressz, szex

Stressz, a libidógyilkos

László Márta

Egyre több férfi küzd szexuális gondokkal, a legfőbb kiváltó ok a fáradság és a stressz. A rohanó és túlhajszolt világban ma már nem elég, ha egy férfi genetikailag jó adottságokkal rendelkezik, ugyanis a folyamatos teljesítéskényszer alatt libidócsökkenés következik be. A jó hír, hogy van megoldás!

Tovább olvasom »
férfi, gyógynövény, libidó, párkapcsolat, potenciazavarok, stressz, szex

Ez a férfiak titkos libidónövelő elixírje!

PP-Eletforma

Sokkoló statisztika látott napvilágot, miszerint minden második férfi küzd libidócsökkenéssel, és nem csak az idősek. No de pánikra semmi ok, mert van egy növény, aminek rendszeres fogyasztása serkenti a szexuális aktivitást, jó hatással van a hímivarsejt termelődésére. 

Tovább olvasom »
halláskárosodás, iroda, munkahelyi ártalom, népbetegség, stressz, zaj

Ártalmas az irodai zaj

László Márta

Egy egész Európára kiterjedő kutatás szerint a magyarok 25%-a gondolja úgy, hogy túl zajos a a munkahelye. Ez pedig azt jelenti, hogy a zaj következtében keletkező halláskárosodás Európában a leggyakoribb munkahelyi betegség. A zajnak ugyanakkor a halláskárosodás mellett komoly stressz keltő hatása is van. A káros tünet nemcsak azokon a munkahelyeken jelentkezik, ahol a zaj meghaladja a törvény szerint előírt határértéket, ezáltal kötelezővé válik a védőeszközök használata, de a manapság népszerű egyterű irodákban az általános zajnak is lehet pszichére káros hatása.

Tovább olvasom »
arcápolás, atka, bor, hormonok, naptej, pattanás, stressz

5 dolog, ami pattanást okozhat

PP-Eletforma

A hormonális változások mellett, több okból is megjelenhetnek időnként az arcon pattanások. De vajon igaz-e, hogy a felnőttkori bőrproblémákat a túl sok csokoládé, stressz, a kozmetikumok, vagy egy bőrön élő élősködő, a bőratka is okozhatja?

Tovább olvasom »
érzelmi intelligencia, harag, lélek, megbocsátás, stressz

Stresszkontroll – kapcsolj ki most mindent!

Krajcsó Judit

Köztudott, hogy a stresszes időszakoknak komoly érzelmi, sőt fizikai következményei vannak, pedig a stressz-szint csökkentését néhány magatartásbeli változtatással el lehet érni. Travis Bradberry, az Entrepreneur szerzője 4 tippet ad, hogyan kontrolláljuk az életünkben jelentkező stresszt!

Tovább olvasom »
álmatlanság, életmódváltás, orvos, stressz, tavaszi fáradtság

Mikortól kóros a tavaszi fáradtság?

PP-Eletforma

Gyakran mi okozzuk a krónikus fáradtságot az életmódunkkal, de van, amikor ez az állapot betegséget jelez. Fogadd meg a szakember tanácsait, és ha három hónap után sem érzed magad frissebbnek, akkor érdemes utána járni, mi okozza a tartós energiahiányt a szervezetben!

Tovább olvasom »
gége, nyelőcső, pajzsmirigy, stressz, torok

Gombóc a torokban?

László Márta

Nincs egyedül a tüneteivel, a fül-orr-gégészeti rendelésekre érkező betegeknél ez az egyik leggyakoribb panasz. Globus pharyngeus-nak nevezik, ha valaki fájdalommal nem járó csomót, duzzanatot érez a torkában. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégészt, foniátert, a Fül-orr-gége Központ orvosát a betegség lehetséges okairól kérdeztük.

Tovább olvasom »
Dr. Lux Elvira, gyermekáldás, meddőség, párkapcsolta, stressz

Lelki okok a meddőség mögött

PP-Eletforma

Akár éveket vesztegethet el egy pár a baba utáni vágyakozással, ha nem ismeri fel, a terméketlenség mögött stressz, lelki gondok, párkapcsolati feszültség állhat. Magyarországon több mint háromszázezren érintettek a funkcionális meddőségben, pedig csupán a lélekkel kellene többet foglalkozni a lombik előtt és alatt.

 

Tovább olvasom »
bélrendszer, Crohn betegség, hasmenés, stressz, vastagbél, vírus

Mikor veszélyes a hasmenés?

PP-Eletforma

Számtalan oka lehet annak, ha hasmenés nehezíti az életünket. Mitől alakulhat ki, mikor kell komolyan venni és orvoshoz fordulni? Ezekre a kérdésekre válaszol dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológusa.

Tovább olvasom »
egérkísérlet, fertőzés, immunológia, meghülés, stressz, tél

Nevesd ki a telet!

PP-Eletforma

A kevés napfény, a hideg, a túl rövid nappalok, vagy a mozgáshiányos hónapok miatt leszünk télen gyakran betegek? Esetleg az étkezésünk változik, vagy a higiéniára nem fordítunk kellő figyelmet? Dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa segít választ találni a kérdésekre.

Tovább olvasom »
fáradtság, hormonok, kortizol, mellékvese, stressz

Komoly oka is lehet a reggeli fáradtságnak!

PP-Eletforma

A mindennapok stresszes helyzeteit elviselni nem egyszerű feladat, de sokan rosszabbul érzik magukat tőle, mint kellene. Az ő esetükben előfordulhat, hogy csökkent kortizol szinttel, hétköznapi nevén mellékvese fáradtsággal küzdenek.Hogy pontosan mit is jelent ez, és mit tehetünk ellene, arról dr. Molnár Jeannette, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszél.

Tovább olvasom »
alkohol, étkezés, kismama, stressz, szülés, ünnepek

Így éld túl a szilvesztert mindenórás terhesen

PP-Eletforma

Az ünnepek közeledtével a stressz is egyre csak nő, hogy minden jól menjen, a menüvel, és a takarítással is végezzen az ember. Ám még nehezebb a dolga, ha történetesen a várandósságának utolsó szakaszában van. A témában dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza van a segítségünkre.

Tovább olvasom »
betegség, stressz, ünnep, vérnyomás

Óvatosan! Könnyen a fa alatt végezhetjük!

PP-Eletforma

Az ünnepek előtti rohangálás hatalmas megterhelés, amely sokszor odáig fajul, hogy az ember rosszul lesz. megszédül, megfájdul a feje, szaporán kezd verni a szíve, izzad, esetleg fekete körök, vagy más, múló látászavar jelentkezik nála. A legtöbben ilyenkor legyintenek egyet, nem foglalkoznak a jelenséggel, hiszen majd csak elmúlik. De sajnos előfordulhat, hogy ahogyan a stressz, úgy a tünetek sem múlnak el nyomtalanul, újra és újra jelentkeznek, ami már komoly betegségre, a magasvérnyomásra is felhívhatja a figyelmet.

Tovább olvasom »
agyhalál, életmentés, mentés, segítség, stressz, szív

Óvjuk egymást karácsonykor is

PP-Eletforma

Mindig felfokozott hangulatban telik az év vége. Rég elmúlt a nyár, megküzdöttünk az időjárás-változásokkal, túléltük az őszt, és beléptünk a télbe, amikor is korán sötétedik, a fényeket pedig a karácsonyi kivilágítás hozza. A munkahelyeken is évzáró hajrá van, mintha mindent most kéne bepótolni, ettől is feszültebbek lehetünk, és akkor még nem is beszéltünk arról, amit a karácsonyi készülődés hoz. Mennyi pénzből jövünk ki idén karácsonykor, mi kerül a fa alá, az asztalra, és ha még pénz is akad, van-e vajon elég idő mindent elintézni, beszerezni. Törekszünk a tökéletességre, szeretnénk mindent megadni a családunknak, de a hajsza közben magunkra nem figyelünk eléggé. A stressz pedig az elsőszámú veszélyfaktor a leggyakoribb magyar halálozási ok, a hirtelen szívhalál esetén. Hiába az ünnepi hangulat, ha nem pihenünk eleget, akkor könnyen lehet baj, még a legünnepibb pillanatokban is.

Tovább olvasom »
ápoltság, munka, önbizalom, sport, stressz, szépség

A szép emberek tényleg sikeresebbek?

PP-Eletforma

Mennyire segít a vonzó, igényes külső a munkavállalásban és párkeresésben? Mennyiben járul hozzá az önbizalom és a magabiztosság a magánélet és karrierépítés sikeréhez? Mit tehetünk természetes szépségünk és lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében? Ezeket a kérdéseket járjuk körül Soltész Krisztina pszichológus és Illés Fanni paralimpikon-szépségkirálynő segítségével.

Tovább olvasom »
férfi, lombikbébi, meddőség, sperma, stressz

Nem a méret a férfiak legnagyobb problémája!

PP-Eletforma

A magyar férfiak megtermékenyítő képessége az elmúlt húsz évben a megtermékenyítésre alkalmatlan szint felé mutat. Pedig létezik megoldás a férfiak meddőségének kezelésére, például stressz megelőzésével, öltözködési szokások ésszerűsítésével és készítményekkel.

Tovább olvasom »
alvászavar, idegredszer, laktózérzékenység, stressz, tej

Ezt még mi sem gondoltuk a tejről!

PP-Eletforma

A tejfogyasztás szükségességét illetően számos vita látott már napvilágot, vannak azonban tények, amelyek vitathatatlanul jótékony hatásait igazolják. Kalcium és D-vitamin tartalmának köszönhetően segít a csonttömeg kiépülésében és megtartásában, az izomfelépítéshez magas minőségű fehérjeforrásként járul hozzá, és talán kevesebben tudják, de az idegrendszerre is rendkívül kedvezően hat.

Tovább olvasom »
anyagcsere, depresszió, hormonális, libidó, pajzsmirigy, stressz

Már a pajzsmirigy is beleszól a szexuális életünkbe?

PP-Eletforma

Sokan nem tudják, de a pajzsmirigyzavar a libidót is negatívan befolyásolja. Alulműködése esetén ugyanis lelassul az anyagcsere, melynek következtében különböző szexuális diszfunkciók jöhetnek létre.Mint például a szexuális vágy csökkenése, az orgazmusra való képtelenség, a hüvelyszárazság és a fájdalmas együttlét. 

Tovább olvasom »
depresszió, pajzsmirigy, stressz

Ideges vagy? Köszönd a pajzsmirigyednek!

PP-Eletforma

A stressz mindennapjaink szerves része, így sokaknak már szinte állandó állapot az idegesség és a rossz közérzet. Természetesen a nehéz helyzetek kikerülhetetlenek az életben, ám ha minden nap feszültségben telik, azt nem feltétlenül mentális betegség okozza. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája egy vérvételt javasol ilyen esetekben.

Tovább olvasom »
idegesség, kimerültség, orvos, pajzsmirigy, stressz

Csak tudd, mitől vagy ideges!

PP-Eletforma

A stressz mindennapjaink szerves része, így sokaknak már szinte állandó állapot az idegesség és a rossz közérzet. Természetesen a nehéz helyzetek kikerülhetetlenek az életben, ám ha minden nap feszültségben telik, azt nem feltétlenül mentális betegség okozza. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy-specialistája egy vérvételt javasol ilyen esetekben.

Tovább olvasom »
csonttörés, CT-vizsgálat, fáradékonyság, stressz

Mi az a stressztörés?

PP-Eletforma

A fáradásos csonttörést más néven stressztörésnek is nevezik, mivel a csontokat állandó, ismétlődő túlterhelés éri. A rendszeres túlterheléses mikrotraumák következtében a csontállomány sérül, a csontszövet állományában repedések keletkezhetnek, és így akár teljes törés is kialakulhat a csontban.

 

Tovább olvasom »
hüvelyflóra, stressz, tampon

Jó napot, Hüvely Flóra vagyok! Kérek egy tampont!

PP-Eletforma

Tudtad, hogy a hüvelyflóra azonnal reagál az immunrendszer tartós, stressz előidézte gyengülésére, vagy az olyan rövid ideig tartó stresszhelyzetekre is, mint egy fontos prezentáció, vizsga, vagy a vizsgára felkészülés időszaka? Ilyenkor könnyen felborul a hüvely savas kémhatása. De mit tehetünk az egyensúly megőrzése érdekében?

Tovább olvasom »
áplálkozás, dohányzás, gyomor, stressz

A gyomorrontás jellegzetes tünetei és okai

PP-Eletforma

Nyáron jellemzően megnő az esélye a gyomorrontásnak – különösen a szabadosabb táplálkozás és a nem megfelelően tárolt élelmiszerek miatt. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológusa a szakorvosi segítség jelentőségére hívta fel a figyelmet.

 

Tovább olvasom »
promóció, stressz, stressz ellen

Az öregítő stressz ellenfele

PP-Eletforma

„A stressz, mely életünk szerves hozzátartozója, borzasztó pusztításokat végezhet szervezetünkben. Huzamos, állandó leterheltség, gondok, lelki problémák testi blokkokban jeleznek, s betegséggé alakulnak át. A tartós testi, szervi, idegi blokkok helyén a test is megváltozik, elformátlanodik, hamarabb öregszik. A folyamat azonban megállítható” – állítja dr. Ulrich Franz, aki a született és azután tanult érzékelési képességeit használva, valamint az emberi szervezetet alaposan megismerve kifejlesztett egy olyan testkezelési módszert, amely egyedülálló technikán és filozófián alapszik. S nem mellesleg, látványosan eredményes.

Tovább olvasom »