sós

parmezán, ropogtatni való, sajtos, sós

Parmezános rúd

Kandikó Éva

Ha adhatok egy jó tanácsot, kezdjétek rögtön dupla mennyiséggel, majd konstatáljátok döbbenten, hogy az is milyen kevés! Az egyik legjobb sós süti, amit valaha készítettem.

Tovább olvasom »
aprósütemény, köménymag, retro, sós, szezámmag, teasütemény

Köménymagos kocka

Kandikó Éva

Minden retró cukrászdában – de megkockáztatom, a nem retrókban is – fellelhető ez az egyszerűségében oly szerethető sós aprósütemény. A legalapvetőbb hozzávalókból készül, semmi faxni nincs benne, és talán épp ettől olyan jó.

Tovább olvasom »
kréker, sós, veédngváró

Szezámos kréker

Kandikó Éva

Jön a jó idő, szívesebben mozdulunk ki otthonról, szaporodnak a baráti összejövetelek. Egy pohár bor vagy sör mellé remek kísérő ez a sós, szezámos keksz.

Tovább olvasom »
buli, rágcsa, ropogtatni való, sós

Villámgyors sós ropogtatni való

Kandikó Éva

Nem kell feltétlenül bonyolultnak lennie egy ropogtatni valónak, amit a barátaink elé szeretnénk tenni egy sörözés, borozás alkalmával. Ebben a receptben zsírt használunk, ami talán manapság meglepő, de higgyétek el, segíteni fog hosszan frissen tartani a sós rudat. Nem mintha erre olyan nagy szükség lenne, hisz pillanatok alatt el fog fogyni.

Tovább olvasom »
borkorcsolya, ropogtatni való, sörkorcsolya, sós

Sós rudak, amelyeknek nem lehet ellenállni

Kandikó Éva

Ez a sós rúd remekül illeszkedik bármilyen összejövetelhez, bulihoz, partihoz, pozitívuma, hogy egyszerű hozzávalókból, nagyon hamar elkészül, elronthatatlan, és eléggé eteti magát. A benne lévő zsírnak köszönhetően viszonylag hosszan birkózik az alkohollal, mire hatni hagyja azt.

Tovább olvasom »