Facebook hozzászólás
397

Smaragd tat-soi aranyló királyrákkal nálunk

A tatsoi lassan nálunk is ismertté válik! Hazai biozöldségekkel foglalkozók már termesztik! Egy gyönyörű, sötétzöld húsos levelekből álló zöldség, felülről nézve rózsaalakot formáznak. Íze hasonlít a pak-choihoz, elkészítése is hasonló, még más. Abban megegyeznek, hogy mindkettő rendkívül egészséges, nagyon finom!

Tatsoi a királyrákkal, szójaszósszal tálalva, Kép: László Márta
Tatsoi a királyrákkal, szójaszósszal tálalva, Kép: László Márta

Hozzávalók két éhes szájhoz:

  • egy tő tat-soi
  • 10 db királyrák
  • 4 duci fokhagyma gerezd, apróra vágva
  • 4-5 ek kagylómártás
  • 2 ek szójaszósz
  • párolt rizs
  • 4 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Párold meg a rizst, ha kész, ízesítsd szójaszósszal, és tedd félre, és tartsd melegen. Vedd elő a wokot, vagy egy mély serpenyőt. Tégy bele 2 ek olajat, a fokhagyma felét, és ha már aranybarna a hagyma, tedd rá a rákokat, és önts rá 3 ek kagylómártást. Hirtelen süsd ki, majd egy szűrőlapáttal vedd ki a rákokat egy tányérra. Tégy újra olajat a serpenyőbe, újra jöhet a fokhagyma. A 2, maximum 3 részre vágott zöldet dobd bele, keverd át, és önts rá kagylómártást. csak épp, hogy rottyanjon egyet, és tedd hozzá a rákokat. forrald össze az egészet pár pillanat alatt. Végy egy tányért, amire majd tálalsz. Egy csészébe rakj rizst, mintha a homokozóban lennél, és a rizst borítsd a tányérra. Rakd körbe a zöldséges rákot, és pálcikára fel! Persze villával is finom, próbáld ki! Adj hozzá még egy kis szójaszószt! Jó étvágyat!

A pak-choihoz is van egy remek receptünk, még az elkészítése is hasonló! Ha kedveled a keleti recepteket, mutatok egy ötfűszereset is!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!