sérülés

depresszió, lélek, megbocsátás, nő-férfi kapcsolat, önértékelés, önsajnálat, sérülés

Hányszor kell megbocsátanom az ellenem vétkezőknek?

PP-Eletforma

A megbocsátás az egyetlen lehetőség, amely segíthet a lelki sebek gyógyulásában. Nem teszi semmisé a történteket, mint, ahogy a begyógyult seb helyén is sokszor ottmarad a heg. A másiktól elszenvedett bántás, erőszak, támadás maradandó nyomot hagy a lelkünkben, személyiségünkben. Hányszor kell hát megbocsátanunk?

Tovább olvasom »
egészség, Király Gábor, labdarúgás, masszázs, natúr kozmetika, sérülés, sportkrém

Természetesen Király az új sportkrém

László Márta

Természetes alapanyagokból készült sportkrémmel jelentkezik a 108-szoros magyar válogatott kapus, Király Gábor. A Haladás kapuőre egy magyar natúrkozmetikumokat fejlesztő és gyártó farmakológus szakgyógyszerésszel karöltve fejlesztette ki a sportolás utáni regenerációt segítő masszázskrémet.

Tovább olvasom »
cukorbetegség, nyár, sérülés, szövődmények, vízpart, vizsgálat

Nem vetted észre, hogy megsérültél? Hűha!

PP-Eletforma

Nyáron, a vízparton a legtöbben papucs nélkül mászkálnak, ezért óhatatlanul is előfordulhat egy-egy kisebb sérülés. Egy élesebb kő, törött csigaház, vagy egy üvegszilánk mind felsérthetik a bőrt, akár vérzést is okozva. A cukorbetegeknek erre különösen ügyelniük kell, hiszen náluk fokozottabban fennáll a fertőzésveszély, ezért a sebet mihamarabb fertőtleníteni szükséges. De mi a helyzet akkor, ha a beteg nem érzi, hogy baj történt? Dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa szerint az érzéketlenség akár komoly problémára is utalhat!

Tovább olvasom »
balaton, életmentés, elsősegély, sérülés, vöröskereszt

Hétköznapi hősök vigyáznak ránk a Balcsin

László Márta

Elindult a 2017-es balatoni elsősegélynyújtó szolgálat – jelentette be a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. Kardos István elmondta, hogy tizenkét település tizennyolc strandján segítenek fiatalok. A csaknem háromszáz önkéntes augusztus 20-áig lát el a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket, amelyek közül a leggyakoribbak a kagyló okozta vágások, a rovarcsípések és a különböző sportsérülések. Délelőtt tíztől este hatig dolgoznak – tudósított az MTI.

Tovább olvasom »
életmódváltás, halálozási statisztika, izület, mozgásszervi betegség, sérülés

Na ne! Ebbe is bele lehet halni?

PP-Eletforma

Stressz, mozgásszegény, ülő életmód, a telefon, vagy a számítógép folyamatos nyomkodása – a fejlett civilizáció velejárói, amelyek nagy szerepet játszanak egyes egészségügyi panaszok kialakulásában. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő felméréséből kiderül, melyek azok a tünetek, amelyekkel a leggyakrabban fordulunk orvosi segítségért. Ezek nagy része azonban elkerülhető lenne tudatosabb életmóddal.

Tovább olvasom »
fényterápia, polarizált fény, sérülés, sport, zúzódás

Ez nem varázslat! Fénnyel a sportsérülések ellen!

PP-Eletforma

Azok, akik rendszeresen sportolnak – legyen az futás, kerekezés, edzőterem vagy éppen a jóga –, már biztosan elszenvedtek kisebb-nagyobb sportbaleseteket. Ezeket legtöbbször csak felületiek, és kevésbé súlyosak, úgy, mint kisebb ficamok, húzódások, zúzódások, rándulások, de a kisebb problémákat se söpörjük a szőnyeg alá!

Tovább olvasom »