Facebook hozzászólás
851

Savanykás rizikeleves tésztával

Akit szeretnek a lányok, annak jó, akit szeretnek a nők, annak még jobb! De igazán csak azok boldogok, akiket szeretnek az asszonyok. – tartja a nóta. A valóság pedig az, hogy azok a legboldogabbak, akiket szeretnek szomszédok!  Mert tőlük lehet szép mennyiségű fenyőalja gombához, vagy más néven ízletes rizikéhez jutni, amiből pedig ilyen csodás leves készülhet.
Savanykás rizikeleves tésztával, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:
40 dkg ízletes rizike (mifelénk fenyőalja)
1 evőkanál zsiradék
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
5 dkg lebbencs-, vagy fodros nagy kocka tészta
2-3 ek. fehérborecet
2 db babérlevél
petrzselyemzöld
fűszerpaprika
kömény
bors, só

a rántáshoz liszt, zsiradék

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük.
A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, és annyi vízzel felöntve, ami épp ellepi, pár percig rotyogtatjuk. Aztán hozzáadjuk a gombát, újabb pár perc elteltével, bő egy liter vízzel felöntve, forrásig főzzük. Amikor forr, beleszórjuk a tésztát, és puhára főzzük. A végén borecettel ízlés szerint savanyítjuk, petrezselymes-fokhagymás rántással berántjuk. Csaba többi receptjét itt találjátok.

Citromos gombasaláta, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Arra gondoltunk, talán érdekel egy másik kiváló gombás recept is, amiből saláta kerekedik hipp-hopp. Kattints a képre a receptért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!