Facebook hozzászólás
1 585

EGY FŐZELÉK IS LEHET CSÁBÍTÓ

Sárgaborsó főzelék retekcsírával, brokkolis fasírttal

Nagyon szeretem a főzelékeket, a sárgaborsót kiváltképp. Előnyös, hogy nem kell hozzá semmilyen sűrítőanyag, pompásan besűrűsödik anélkül is. Feltétként brokkolis fasírozottat készítettem, szerintem nagyon finomra sikerült. Az étel glutén- és laktózmentes.

Sárgaborsó főzelék retekcsírával, fasírttal, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók a fasírozotthoz :

Hozzávalók a főzelékhez:

Elkészítés:

A fasírozott: a darált húsba beleütöttem a tojásokat, meghintettem zabpehellyel, sóztam, fűszereztem, a hagymát apró lyukú reszelőn hozzáreszeltem , a brokkolirózsákat puhára főztem, és a húshoz adtam. Ezután kézzel jó alaposan átdolgoztam, majd hagytam egy kicsit a zabpelyheket megdagadni. Formázás előtt még egyszer átgyúrtam, majd pogácsákat készítettem , gluténmentes zsemlemorzsába forgattam, és bő zsiradékban aranyló színűre sütöttem.

A főzelék: a sárgaborsót alaposan átmostam, majd sóval, fokhagymával és annyi vízzel ami jól ellepte, kis lángon elkezdtem főzni. Mire megpuhul, szépen be is sűrűsödik . Kettő evőkanálnyi laktózmentes tejfölt hozzákevertem, átforraltam. Tálaláskor a főzelék tetejére friss retekcsírát szórtam, ami tele van vitaminnal, és nagyon finom is- na meg jól mutatott a főzelék tetején!

Sárgaborsó krémleves

Sárgaborsó krémleves, Kép: bulkshop
Kép: bulkshop

Egy laktató, tápanyagokban gazdag leves, amely nagyon könnyen, minden különösebb főzési tudás nélkül elkészíthető.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!