Facebook hozzászólás
1 152

GRILLEZÉSHEZ IS HASZNÁLHATOD

Sárgabarack chutney

Fűszeres indiai mártás, adhatjuk grill húsokhoz, vagdalthoz vagy szendvicsbe. Idén igen jó termés sikeredett, a befőzés melletti is érdemes elkészíteni ezt a finomságot. A frissessége, a keleti ízvilág pikánssága jól kiegészítik egymást. Jól illik csirkéhez, rizs ételekhez, hamburgerhez. Hangolhatjuk lágyra vagy csípősre, ki hogy szereti. Eltehetjük üvegbe, a hosszú téli estékre.

Sárgabarack cuhney, Kép: maxkonyhaja
Kép: maxkonyhaja

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és vágjuk negyedekre. A répákat, a hagymákat és a gyömbért hámozzuk meg, a chilit pedig magozzuk ki. Vágjuk a hagymát apróra, melegítsük egy nagyobb lábosba az olajat. Tegyük rá a hagymát, és kezdjük el dinsztelni. Reszeljük rá a fokhagymát, és adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, majd kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk, közben a répákat vágjuk apró kockákra. Pirítsuk le azt is a hagymával, adjuk hozzá a cukrot, majd a barackot.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max

Sárgabarackos pite

Sárgabarackos, túrós pite, Kép: Kandikó Éva
Sárgabarackos, túrós pite, Kép: Kandikó Éva

Ellenállhatatlan, könnyű, krémes, a választott gyümölcsökhöz mérten édes vagy savanykás, egyszóval brutálisan jó nyári süti. Nem utolsó sorban gyönyörű is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!