Facebook hozzászólás
5 236

Salátaleves

Tavasztól őszig készíthetjük ezt a levest, télen bizony nem túl kifizetődő vállalkozás, amikor a saláta ára az egekben jár. De szezonjában bármilyen főétel elé szívesen ajánlom, könnyed, a tejföltől kicsit pikáns, fokhagymás levest tehetünk asztalra, ha a salátalevesre esik a választásunk.

Salátaleves, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Salátaleves, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
2 fej saláta, persze több még jobb
2 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
2 db zöldségleveskocka
2 dl tejföl
1 tojás sárgája

bors
Elkészítés:
A megmosott salátát nagyobb darabokra tépjük, egy kevés olajon megfuttatjuk, megsózzuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, majd felengedjük vízzel, beletesszük a leveskockát, és nagyjából 10 percig főzzük a levest. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, addig a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, belekeverjük a levesbe, majd egyet forralunk rajta. A tetejére pirított bacon kockákat adhatunk, de tökéletesen megfelel még a vajon pirított kenyérkocka is.

4 különleges leves recept
Minestrone (zöldségleves), kagylóleves, bouillabaisse (marseille-i halleves), pot au feu (forró fazék). Próbálja ki Ön is! 


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!