sajt

chili, GI-diéta, omlett, reggeli, sajt, szénhidrátmentes, vacsora

Chilis, sajtos omlet

Kandikó Éva

Néha az egyszerű dolgok a legfinomabbak. Egy omlett akár reggelire, akár vacsorára értékes táplálék, teljes kiőrlésű kenyérrel még lelkifurdalásunknak sem kell lennie az elfogyasztása miatt, hiszen az omlett önmagában nem tartalmaz szénhidrátot.

Tovább olvasom »
muffin, póréhagyma, sajt, sonka, sós muffin

Sós muffin tízóraira

Kandikó Éva

Ki mondta, hogy a muffin csak édes lehet? Elkészíthetjük sósan is, így szaftosabb húsok remek kísérője lehet, de könnyen magunkkal vihetünk néhányat belőle munkahelyi ebédnek, tízórainak.

Tovább olvasom »
liszt, ropogós, sajt, sajtos, snack

Sajtos csiga

Kandikó Éva

Még szilveszterre készítettem el ezt a nagyszerű sajtos csigát. Isteni finom lett, itt-ott megpirultak a szélei, ropogós lett benne a sajt, alig bírtuk megállni, hogy egy ültő helyünkben fel ne faljuk, bár ez elég nagy hiba lett volna, mert nem egy könnyű kis étel, hiszen a sajt és a vaj eléggé megterheli a gyomrot.

Tovább olvasom »
ecet, liszt, sajt, só, sütőpor

Ecetes sajtos rúd

Emese Fodor

Attól, hogy egy sós rúd hozzávalói egyszerűek, még lehet nagyon jó a végeredmény. Most is ez történt, hiszen ebben a sósban gyakorlatilag a liszten, són és margarinon kívül alig van más.

Tovább olvasom »
keksz, köménymag, piros paprika, sajt

Sajtos, sós keksz

Kard Éva

Igazi, klasszikus sós sajtos keksz receptje, amiben jó sok sajt van, pirospaprika, köménymag is, ahogy kell. Vékonyra nyújtsuk, hogy finom ropogós legyen!

Tovább olvasom »
buli, bulikaja, burgonya, partifalat, sajt, virsli

Virslis partifalatkák

Kard Éva

Ha virslit használunk a konyhában, legyen szó bármilyen ételről, lehetőség szerint törekedjünk arra, hogy a lehető legjobb minőségűt válasszuk. Érdemes mindig elolvasni a csomagoláson található információkat, nagyon hasznosak.

Tovább olvasom »
parmezán, ropogtatni való, sajt, sajtos, vaj

Sajtos ropogós

Fajcsák Sándorné

Hiába no, sajttal minden jobb! Megpirult sajttal meg pláne… Judit sajtos ropogós receptje nagyon egyszerű, a végeredmény viszont zseniálisan finom. Akkor jársz a legjobban, ha rögtön dupla adagot készítesz.

Tovább olvasom »
csirke, sajt, sajtos, tejszín

Sajtban sült csirke

Kandikó Éva

Bátran állíthatom, hogy a családunkban ez az egyik legnagyobb favorit, magam is igencsak kedvelem, mert az elkészítésével igazán nem kell sokat bajlódni, a végeredmény pedig mindig garantáltan isteni. Az évek alatt úgy alakítottam a receptet, hogy bár eleinte több sorban is egymásra raktam a húsdarabokat, mostanra jobban szeretem, ha a húsok inkább csak egy rétegben kerülnek az edénybe, mert így nem lesznek benne nem kellően átsült részek.

Tovább olvasom »
bacon, frittata, kolbász, sajt, tojás

Frittata, a spanyol rántotta

Kandikó Éva

Ráérős vasárnap reggeleken szívesen sütök frittatát, sőt, előfordul, hogy vacsorára is összeszedek egyet, ha nincs más ötletem, és a családom tagjai nem kerítésszaggatóan éhesek. Azért szeretem a receptet, mert sokféle módon variálható a hűtő tartalmának megfelelően.

Tovább olvasom »
rántott, sajt, sajtgolyó

Rántott sajt, amit sosem rontasz el

Kandikó Éva

Nagyon szeretem a rántott sajtot, mindegy, hogy trappistából vagy camembert-ből van. Azonban elég rizikós a készítése, gyakran kilyukad a panír rajta, a sajt pedig belefolyik az olajba. Mióta ezt a receptet megszereztem egy görög szigeten lévő étteremben, sosem csinálom másként a rántott sajtot. Elronthatatlan recept következik.

Tovább olvasom »
dió, egyben sült, karaj, pármai sonka, sajt

Egyben sült töltött karaj

Kandikó Éva

Töltött karaj variáció számtalan van, ezt a sonkával, sajttal töltöttet kipróbálásra ajánlom, a sajt egyszerűen eltűnik belőle, de nem megy messzire, hanem beszívódik a húsba. Egyszerűen isteni!

Tovább olvasom »
alma, csirke, csirkemell, egytál étel, rakott étel, sajt

Almás-sajtos csirkemell

Kandikó Éva

Sokan kedvelik a hús-gyümölcs párosítást, az alma-sajt duó pedig mindig is nyerő volt. Ha ezt a három alkotóelemet összehozzuk, nagyon szép harmóniában játszanak egymással, kellemes, különleges étel lesz belőle. Akár előző nap is összeállítható, ha vendégeknek szánjuk.

Tovább olvasom »
lila káposzta, ősz, sajt, saláta, szőlő

Vincellér saláta

Kandikó Éva

Nem gondoltam volna, hogy a lila káposzta és a szőlő ilyen közeli, jó viszonyt ápolnak egymással, pedig nagyon jó barátok. Az édes és a sós ízek keveredése nekem nagyon bejön, így bátran ajánlom ezt a salátát a hozzám hasonló ízlésűeknek.

Tovább olvasom »
joghurt, nassolni való, sajt, sós sütemény

Bögrés sajtos rudak – egy kis csavarral

Krajcsó Judit

Nem mondtunk igazat! Ebben az isteni sajtos finomságban nem is egy, hanem több csavar is van.A bögrével mérünk, joghurttal sajtot olvasztunk, a tésztákat összeölelkeztetjük, és még csavarunk is rajta. Szóval,olyan egyedi rudakat sütöttünk, hogy még az ünnepi asztalon is jól mutatnak.

Tovább olvasom »
borjú, francia konyha, Napkirály, sajt, sonka

A jó öreg Cordon Bleu, ahogy Márti barátai szeretik

László Márta

Lehet borjúból, csirkemellből, pulykából is készíteni ezt finomságot. A lényeg, hogy ez egy sajttal, sonkával töltött rántott hús. Bármennyire is szeretjük mi, magyarok a panírozott enni valókat, ezt sem mi találtuk ki, hanem egy francia szakácsnő az udvarban. A legenda szerint a Napkirálynak annyira ízlett, hogy kék szalaggal jutalmazta a derék asszonyt. Annak idején ez volt a Michelin-csillag! Ezt a finomságot a pápai Villa Classicában kóstoltam!

Tovább olvasom »
grillezés, sajt, salátaágy, trükkök

Grillezett kézműves sajtok salátaágyon

László Márta

Ezt egy tipikusan nyári ételnek szokták kínálni, de bizony remek ez egy könnyű vacsorához, vagy az őszi napsütésben egy teraszon! Nos,nemrég Tapolcán, a Malom-tó környékén kóstoltuk meg. Remek sajtokat kínáltak! Nem csoda,a környéken több kiváló műhely is dolgozik.     

Tovább olvasom »
dió, egészséges, előétel, nassolás, nassolni való, sajt, szőlő

Kecskesajtos szőlő – vadító páros

Kandikó Éva

Pompás előétel, de ha nem sajnáljuk az időt az elkészítésére, esti filmnézéskor is jó szolgálatot tesz így ősz táján. Keressünk minél nagyobb szemű szőlőt, hogy ne legyen annyira pepecs meló a kenegetés… Pontos mennyiségeket nem adunk meg, ha idő előtt elfogyna a sajtkrém, kapkodjuk be pucéran a szőlőket. Diót is annyit használjunk, amennyit szeretünk, talán van, aki annyira nem rajong érte. Próbáljuk még ki mandulával is!

Tovább olvasom »
burgonya, krumplistészta, leves, mixer, sajt

Páratlan sajtkrémleves burgonygombóccal

László Márta

Imádom a sajtot! No, és ebből most még egy leves is, az már pazar ötlet! Hát még milyen finom! A pápai Villa Classica séfje ezt biztosan tudta, amikor a férjemnek elkészítette ezt a remek levest! A cég munkatársa, Bódi Tünde azt is elmondta, hogy különlegességük nemcsak nekünk, hanem a sok-sok országból érkező vendégüknek is nagyon ízlik.

Tovább olvasom »
kelkáposzta, kenyér, leves, sajt

Sajtos-kelkáposztás kenyérleves

Krajcsó Judit

Kenyeret sosem dobunk ki! – mondta nagyanyám, aki sokféle módon tudta újrahasznosítani. A tőle tanult,vagy a már azóta megismert praktikákkal jó magam is gyakran feldolgozom. Ezt a káposztaleveses változatot az egyik áruházlánc receptkártyáján találtam. Én már megfőztem. Engem már megfőzött!

Tovább olvasom »
bazsalikom, gomba, sajt, tészta, tortellini

Házi gombás tortellinim

László Márta

Ahogy megyünk bele a hűvös, borongós őszbe, úgy vágyunk elmélyülni a mediterrán világ idézte színekbe, illatokba! Ha már látványra is megkívántál ilyen falatokat, azt javaslom, bármennyire is gyorsnak tűnik, ne a szupermarketek változatát keresd! Hidd el, ez a tészta nem bonyolult, és a frissességnek nincs párja! Vágj bele!

Tovább olvasom »
krumpli, leves, sajt, spenót

Popey levese – a gyerekek kedvence

Krajcsó Judit

Amikor én még kislány voltam, no akkor ment az a rajzfilm sorozat, amelytől egyszer csak beindult a piacokon a spenótfelvásárlás. Állítólag Popey, a tengerész ettől erősödött, izmosodott, és így vele együtt minden követője. Én most nem főzeléket, hanem levest főztem az egészséges zöldségből. Imádják a gyerekeim.

Tovább olvasom »
fokhagyma, hagyomány, lángos, sajt, tejföl

Sajtos-tejfölös lángos

László Márta

Bármerre is kalandozunk idehaza, a nyár nem nyár egy igazi klasszikus, sajtos-tejfölös lángos nélkül. Ezt egyszerűen elkészíthetjük magunknak akár otthon is, de szerencsére országszerte számtalan helyen ehetünk kiválóbbnál-kiválóbb lángosokat.

Tovább olvasom »
foci, reggeli, sajt, sonka, szendvics, vacsora

Agglegényszendvics

László Márta

Ezt a recept rém egyszerű! Nyilván ezért kapta az agglegény nevet. Anyukámtól tanultam a dupla vajas trükköt, és mindig bejött! Javaslom, kínálj hozzá paradicsomot, paprikát!    

Tovább olvasom »
partigrill, pasis kaja, sajt, saláta, szalonna, virsli

Töltött virslim a focis napokra

László Márta

Meghalt a király! Éljen a király! Avagy nehogy azt hidd, hogy a mostani meccsel kész… Mindjárt kezdődik a franciaországi EB, és hol van még az olimpia! Csak azt veszed észre, hogy megint tele a nappali kedves, éhes drukkerekkel! Na, az ilyen “váratlan” helyzetekre találta ki az anyukám ezt a receptet! Nem bánod meg, mert imádni fognak érte!  

Tovább olvasom »
egészséges, egyedi, képzés, sajt, sajtkészítés, termelői piac

Légy profi házi sajtkészítő!

PP-Eletforma

Imádod a friss sajt illatát és ízét? Ha legszívesebben végigkóstolnád a termelői piacok teljes sajtkínálatát, és szívesen megtanulnád, hogyan készítheted el a legfinomabb sajtokat, akkor érdemes lenne professzionális szintre emelni  a tudásod!

Tovább olvasom »
joghurt, karfiol, sajt, saláta

Karfiol a sütőből

Krajcsó Judit

A karfiol egy igazi csodadoktor. Amellett, hogy védi a szívet, erősíti a csontokat, segíti a sebek begyógyulását, kiváló segítőtárs a fogyókúrában is. Most éppen egészben tettük a sütőbe, de előtte kapott egy finom masszá(zs)t is.

Tovább olvasom »
csirke, gomba, sajt, saláta, tavaszi saláták

Gombás csirkesaláta joghurtos öntettel

Krajcsó Judit

Amikor az ember munkából hazafelé baktat, már a vacsorakészítésen gondolkodik. És micsoda szerencse, ha összefut egy olyan ismerőssel, aki rögtön ötletet is ad hozzá. Így készült el az első és nem utolsó csirkesalátám is, köszönet érte Valinak, aki akkor szóban azonnal tálalta a vacsorát.

Tovább olvasom »
ananász, olasz étel, pizza, sajt, sonka

Hawaii pizza – az örök kedvenc

László Márta

Első pizzámat egykori lovagomnak akartam megsütni. Nem sikerült. Akkoriban még nem lehetett ennyiféle szakácskönyvet kapni. Mondta is az anyukám, hogy ennek ellenére ne főzzek olyan szakirodalomból, amit egy focista írt… Nos, a pizzatészta azért nem sikerült, mert a derék aranylábú az élesztő felfuttatásához nem cukrot, hanem sót javasolt… 5 adag élesztő ment tönkre, mire telefonos segítséget kértem egy hajószakács barátomtól, aki nem nevetett ki, és megsúgta a titkot…

Tovább olvasom »
csoki, ennivaló, fejfájás, hisztamin intolerancia, sajt

Ajjaj! Fájhat a fejed a csokitól és a sajttól is!

PP-Eletforma

Fejfájás több okból is jelentkezhet: az időjárási változások, a frontok következtében, a nyaki csigolyák elváltozása, az izmok merevsége, a kialvatlanság miatt, de a stressz is jól ismert hajlamosító tényező. Sokaknál a fájdalom megjelenése az étkezésekhez köthető, ezért érdemes megfigyelni, hogy mit fogyasztottunk a tünetek megjelenése előtt.

Tovább olvasom »
csirke, karácsony, recept, sajt, ünnepi menü

Sajtos rakott csirkemell

László Márta

Minden karácsonyi fogást meg lehet bolondítani valamivel! Ez most egy olyan variáció, amit annak idején a híradós rendezők kedveltek nagyon, igaz, ők még sonkát is tettek hozzá, és volt aki a csirke helyett a libát kedvelte jobban. Szerintem így egyszerű, és tiszta ízek uralják a tálat!

Tovább olvasom »
gasztronómia, leveles tészta, recept, sajt, sós süti, tekercs

Sajtos roló, ahogy Márti szereti

László Márta

A cím megtévesztő, mert Márti a sajtos rolót minden módon szereti! Azért mégis a kicsi, egy, maximum két harapásra szájban eltűnő darabokra szavazok, és persze arra, amelyikben sok a sajt, és a krém nincs teli tömény margarinnal!   

Tovább olvasom »
hagyma, házibuli, kolbész, sajt, szalonna, töltelék, zsemle

Zsemlekosár P&P módra

László Márta

Egymást felülmúlva halmoznak el kollégáim, a Piac és Profit munkatársai vagány receptjeikkel! Most legfiatalabb munkatársunk, a konferencia asszisztens, Kemény Nikolett lendületes menüjébe engedek bepillantást! Ez a fogás egy jó kis házibuliban is megállja a helyét! Mint minden hasonló receptnél, itt is szabadon lehet kísérletezni! Próbálkozz, ezt tényleg nem lehet elrontani! 

Tovább olvasom »
gasztronómioa, győztes, mákosgubás sajttortácska szilvaöntettel, Philadelphia, recept, sajt, verseny

Mákosgubás sajttortácska szilvaöntettel

László Márta

Ez a különleges recept most indult hódító útjára. A mákos-sajtos különlegesség nyerte a Philadelphia versenyét. A cél az volt, hogy a sok világváros után Budapesten is megszülessen a város sajttortája. Az alkotó, Teller Zsuzsa, próbáljátok ki ezt a magyaros, őszies különlegességet! 

Tovább olvasom »