sajt

csőben sült, fekete retek, sajt, tojás

Sajtos bundában sült fekete retek

Hajós Ágnes

A fekete retek rendkívül jó hatással van az egészségünkre, elsősorban az emésztésre, illetve a májra. Törekedjünk rá, hogy lehetőleg jelentős mennyiséget együnk belőle. Nemcsak reszelve, mézzel fogyasztható, hanem főételként is.

Tovább olvasom »
aszalt szilva, barack, gyümölcs, majonéz, nyár, sajt, saláta

Aszalt szilvás, barackos sajtsaláta

Hajós Ágnes

A sajt és a gyümölcs kiváló párosítás, akár főételben, akár salátában. Válogassunk a sajtok közül, egyszer karakteresebb, máskor lágyabb ízű sajtot használjunk, sőt, akár a barackot is lecserélhetjük, így egy alapreceptből többféle salátát varázsolhatunk.

Tovább olvasom »
majonéz, sajt, saláta, tartás mártás, tojás, virsli

Majonézes virsli saláta

Kandikó Éva

Néha nem vágyunk túl nagy ebédre, megelégszünk egy könnyű, egyszerű salátával. Ezzel a virsli salátával alig van munka, mire megkeverjük a tartárt és belekarikázzuk az alapanyagokat, a virsli is kihűl. Magos kenyérrel a legfinomabb.

Tovább olvasom »
hagyma, lepény, leveles tészta, sajt, vöröshagyma

Hagymás lepény

Kandikó Éva

Sosem árt, ha tartunk a hűtőben – vagy a mélyhűtőben – egy-egy csomag leveles tésztát. Jöjjenek váratlan vendégek, legyen szükség gyors vacsorára, vagy csak nassolhatnékunk támad, a leveles tészta mindig jó választás.

Tovább olvasom »
keksz, sajt, sárgarépa, teljes kiőrlésű liszt

Répás keksz

Kandikó Éva

Egészséges ropogtatni való, akkor járunk legjobban, ha rögtön dupla adaggal kezdünk. Legyünk óvatosak a sütésnél, nehogy megégjenek a kekszek!

Tovább olvasom »
ajándék, anyák napja, bonbon, meglepetés, sajt

Sajtbonbon

Bartek Kata

Ennek a meglepetésnek Anyák napján a gourmet anyukák fognak a legjobban örülni, hiszen egy sajtgolyóról van szó, amit a mérete és az ínyencsége miatt bonbonnak hívok. Az elkészítése viszont hihetetlen egyszerű, nem lehet elrontani. Mivel sajtból van azért nem érleld túl sokáig, egy két napot kibír a hűtőben.

Tovább olvasom »
darált hús, egytál étel, rizs, sajt

Darált húsos gombócok – tepsiben kisütve

Krajcsó Judit

Megközelítőleg olyan gombócokat gyúrtunk, mint amilyen a töltött paprikába vagy káposztába való, ám mégis valami különlegesség lett belőle. A gombócok a tepsiben landoltak, és sajtos öntetet kaptak. A sütőnk kifejezetten örült a látványnak, a családról nem is beszélve!

Tovább olvasom »
feltét, golyó, rántott, reszelt sajt, sajt

Sajtgolyó

Pleskó Enikő

Ennél egyszerűbb már igazán nincs. Ha ügyelünk az arányok betartására, egyszerűen nem tudjuk elrontani. Főzelék mellé feltétnek, vagy salátával főételnek is kitűnő.

Tovább olvasom »
csőben sült, cukkini, hagyma, paprika, paradicsom, sajt, zöldség

Csőben sült vegyes zöldség

Kandikó Éva

A sült zöldségekben az a legjobb, hogy annyiféle módon lehet variálni, ahányféle zöldség létezik. A tavasz közeledtével lehet kevesebb téli gyökérzöldséget és több újonnan megjelenőt használni hozzá.

Tovább olvasom »
csirke, dió, konzerv, őszibarack, sajt

Őszibarackos csirke

Kandikó Éva

Vannak, akik nem rajonganak a hús-gyümölcs párosításáért, tiszteletben tartjuk az ízlésüket, ám akik szeretik ezt a fajta ízkavalkádot, azok készítsék el ezt az egyszerű, ízletes csirke ételt.

Tovább olvasom »
grill, grillezhető, otthoni készítésű, sajt

Grillezhető sajt készítése otthon

bulkshop.hu

Egy ilyen pillanatok alatt grillezhető sajt nagyon jól tud jönni, ha munka után fáradtan hazaesünk. Zöldségekkel, előre megfőzött gabonákkal pillanatok alatt készíthetünk belőle vacsorát, de elkápráztathatjuk vele a vendégeinket is. Frissen, melegen a legjobb.

Tovább olvasom »
galuska, hagyma, nokedli, sajt, sajtos

Sajtos nokedli

Kandikó Éva

Az alpesi hütték megunhatatlan sztárja a sajtos spatzle, az én változatom másfajta sajtos galuska. Érdemes kipróbálni, mert viszonylag olcsó étel, hétköznapi vacsorának szuper lesz!

Tovább olvasom »
burgonya, sajt, sajtos, tejszín

Sajtos burgonya

Kandikó Éva

Ezt a sajtos csodát olyan egyszerű elkészíteni, hogy bátran rábízhatod még a pasidra is, de ha nem vagy ijedős, akár a nagyobbacska fiadra is. Meg fog vele birkózni!

Tovább olvasom »
krokett, sajt

Sajtkrokett

Kandikó Éva

Sajttal minden jobb, mondják, és ezzel mélyen egyetértek. Ha pedig valaminek a fő alapanyaga a sajt, akkor csakis finom lehet. Ez a krokett bár kissé macerásnak tűnhet, igazából nem az, viszont akár köretnek, akár egy salátával vacsorának isteni.

Tovább olvasom »
chili, GI-diéta, omlett, reggeli, sajt, szénhidrátmentes, vacsora

Chilis, sajtos omlet

Kandikó Éva

Néha az egyszerű dolgok a legfinomabbak. Egy omlett akár reggelire, akár vacsorára értékes táplálék, teljes kiőrlésű kenyérrel még lelkifurdalásunknak sem kell lennie az elfogyasztása miatt, hiszen az omlett önmagában nem tartalmaz szénhidrátot.

Tovább olvasom »
muffin, póréhagyma, sajt, sonka, sós muffin

Sós muffin tízóraira

Kandikó Éva

Ki mondta, hogy a muffin csak édes lehet? Elkészíthetjük sósan is, így szaftosabb húsok remek kísérője lehet, de könnyen magunkkal vihetünk néhányat belőle munkahelyi ebédnek, tízórainak.

Tovább olvasom »
liszt, ropogós, sajt, sajtos, snack

Sajtos csiga

Kandikó Éva

Még szilveszterre készítettem el ezt a nagyszerű sajtos csigát. Isteni finom lett, itt-ott megpirultak a szélei, ropogós lett benne a sajt, alig bírtuk megállni, hogy egy ültő helyünkben fel ne faljuk, bár ez elég nagy hiba lett volna, mert nem egy könnyű kis étel, hiszen a sajt és a vaj eléggé megterheli a gyomrot.

Tovább olvasom »
ecet, liszt, sajt, só, sütőpor

Ecetes sajtos rúd

Emese Fodor

Attól, hogy egy sós rúd hozzávalói egyszerűek, még lehet nagyon jó a végeredmény. Most is ez történt, hiszen ebben a sósban gyakorlatilag a liszten, són és margarinon kívül alig van más.

Tovább olvasom »
keksz, köménymag, piros paprika, sajt

Sajtos, sós keksz

Kard Éva

Igazi, klasszikus sós sajtos keksz receptje, amiben jó sok sajt van, pirospaprika, köménymag is, ahogy kell. Vékonyra nyújtsuk, hogy finom ropogós legyen!

Tovább olvasom »
buli, bulikaja, burgonya, partifalat, sajt, virsli

Virslis partifalatkák

Kard Éva

Ha virslit használunk a konyhában, legyen szó bármilyen ételről, lehetőség szerint törekedjünk arra, hogy a lehető legjobb minőségűt válasszuk. Érdemes mindig elolvasni a csomagoláson található információkat, nagyon hasznosak.

Tovább olvasom »
parmezán, ropogtatni való, sajt, sajtos, vaj

Sajtos ropogós

Fajcsák Sándorné

Hiába no, sajttal minden jobb! Megpirult sajttal meg pláne… Judit sajtos ropogós receptje nagyon egyszerű, a végeredmény viszont zseniálisan finom. Akkor jársz a legjobban, ha rögtön dupla adagot készítesz.

Tovább olvasom »
csirke, sajt, sajtos, tejszín

Sajtban sült csirke

Kandikó Éva

Bátran állíthatom, hogy a családunkban ez az egyik legnagyobb favorit, magam is igencsak kedvelem, mert az elkészítésével igazán nem kell sokat bajlódni, a végeredmény pedig mindig garantáltan isteni. Az évek alatt úgy alakítottam a receptet, hogy bár eleinte több sorban is egymásra raktam a húsdarabokat, mostanra jobban szeretem, ha a húsok inkább csak egy rétegben kerülnek az edénybe, mert így nem lesznek benne nem kellően átsült részek.

Tovább olvasom »
bacon, frittata, kolbász, sajt, tojás

Frittata, a spanyol rántotta

Kandikó Éva

Ráérős vasárnap reggeleken szívesen sütök frittatát, sőt, előfordul, hogy vacsorára is összeszedek egyet, ha nincs más ötletem, és a családom tagjai nem kerítésszaggatóan éhesek. Azért szeretem a receptet, mert sokféle módon variálható a hűtő tartalmának megfelelően.

Tovább olvasom »
rántott, sajt, sajtgolyó

Rántott sajt, amit sosem rontasz el

Kandikó Éva

Nagyon szeretem a rántott sajtot, mindegy, hogy trappistából vagy camembert-ből van. Azonban elég rizikós a készítése, gyakran kilyukad a panír rajta, a sajt pedig belefolyik az olajba. Mióta ezt a receptet megszereztem egy görög szigeten lévő étteremben, sosem csinálom másként a rántott sajtot. Elronthatatlan recept következik.

Tovább olvasom »
dió, egyben sült, karaj, pármai sonka, sajt

Egyben sült töltött karaj

Kandikó Éva

Töltött karaj variáció számtalan van, ezt a sonkával, sajttal töltöttet kipróbálásra ajánlom, a sajt egyszerűen eltűnik belőle, de nem megy messzire, hanem beszívódik a húsba. Egyszerűen isteni!

Tovább olvasom »
alma, csirke, csirkemell, egytál étel, rakott étel, sajt

Almás-sajtos csirkemell

Kandikó Éva

Sokan kedvelik a hús-gyümölcs párosítást, az alma-sajt duó pedig mindig is nyerő volt. Ha ezt a három alkotóelemet összehozzuk, nagyon szép harmóniában játszanak egymással, kellemes, különleges étel lesz belőle. Akár előző nap is összeállítható, ha vendégeknek szánjuk.

Tovább olvasom »
lila káposzta, ősz, sajt, saláta, szőlő

Vincellér saláta

Kandikó Éva

Nem gondoltam volna, hogy a lila káposzta és a szőlő ilyen közeli, jó viszonyt ápolnak egymással, pedig nagyon jó barátok. Az édes és a sós ízek keveredése nekem nagyon bejön, így bátran ajánlom ezt a salátát a hozzám hasonló ízlésűeknek.

Tovább olvasom »
joghurt, nassolni való, sajt, sós sütemény

Bögrés sajtos rudak – egy kis csavarral

Krajcsó Judit

Nem mondtunk igazat! Ebben az isteni sajtos finomságban nem is egy, hanem több csavar is van.A bögrével mérünk, joghurttal sajtot olvasztunk, a tésztákat összeölelkeztetjük, és még csavarunk is rajta. Szóval,olyan egyedi rudakat sütöttünk, hogy még az ünnepi asztalon is jól mutatnak.

Tovább olvasom »
borjú, francia konyha, Napkirály, sajt, sonka

A jó öreg Cordon Bleu, ahogy Márti barátai szeretik

László Márta

Lehet borjúból, csirkemellből, pulykából is készíteni ezt finomságot. A lényeg, hogy ez egy sajttal, sonkával töltött rántott hús. Bármennyire is szeretjük mi, magyarok a panírozott enni valókat, ezt sem mi találtuk ki, hanem egy francia szakácsnő az udvarban. A legenda szerint a Napkirálynak annyira ízlett, hogy kék szalaggal jutalmazta a derék asszonyt. Annak idején ez volt a Michelin-csillag! Ezt a finomságot a pápai Villa Classicában kóstoltam!

Tovább olvasom »
grillezés, sajt, salátaágy, trükkök

Grillezett kézműves sajtok salátaágyon

László Márta

Ezt egy tipikusan nyári ételnek szokták kínálni, de bizony remek ez egy könnyű vacsorához, vagy az őszi napsütésben egy teraszon! Nos,nemrég Tapolcán, a Malom-tó környékén kóstoltuk meg. Remek sajtokat kínáltak! Nem csoda,a környéken több kiváló műhely is dolgozik.     

Tovább olvasom »
dió, egészséges, előétel, nassolás, nassolni való, sajt, szőlő

Kecskesajtos szőlő – vadító páros

Kandikó Éva

Pompás előétel, de ha nem sajnáljuk az időt az elkészítésére, esti filmnézéskor is jó szolgálatot tesz így ősz táján. Keressünk minél nagyobb szemű szőlőt, hogy ne legyen annyira pepecs meló a kenegetés… Pontos mennyiségeket nem adunk meg, ha idő előtt elfogyna a sajtkrém, kapkodjuk be pucéran a szőlőket. Diót is annyit használjunk, amennyit szeretünk, talán van, aki annyira nem rajong érte. Próbáljuk még ki mandulával is!

Tovább olvasom »
burgonya, krumplistészta, leves, mixer, sajt

Páratlan sajtkrémleves burgonygombóccal

László Márta

Imádom a sajtot! No, és ebből most még egy leves is, az már pazar ötlet! Hát még milyen finom! A pápai Villa Classica séfje ezt biztosan tudta, amikor a férjemnek elkészítette ezt a remek levest! A cég munkatársa, Bódi Tünde azt is elmondta, hogy különlegességük nemcsak nekünk, hanem a sok-sok országból érkező vendégüknek is nagyon ízlik.

Tovább olvasom »
kelkáposzta, kenyér, leves, sajt

Sajtos-kelkáposztás kenyérleves

Krajcsó Judit

Kenyeret sosem dobunk ki! – mondta nagyanyám, aki sokféle módon tudta újrahasznosítani. A tőle tanult,vagy a már azóta megismert praktikákkal jó magam is gyakran feldolgozom. Ezt a káposztaleveses változatot az egyik áruházlánc receptkártyáján találtam. Én már megfőztem. Engem már megfőzött!

Tovább olvasom »
bazsalikom, gomba, sajt, tészta, tortellini

Házi gombás tortellinim

László Márta

Ahogy megyünk bele a hűvös, borongós őszbe, úgy vágyunk elmélyülni a mediterrán világ idézte színekbe, illatokba! Ha már látványra is megkívántál ilyen falatokat, azt javaslom, bármennyire is gyorsnak tűnik, ne a szupermarketek változatát keresd! Hidd el, ez a tészta nem bonyolult, és a frissességnek nincs párja! Vágj bele!

Tovább olvasom »