rum

piskóta, puding, rum, vajkrém

Két emelet boldogság

Emese Fodor

Három tésztaréteg között két réteg krém, egy vaníliás és egy rumos, kakaós. A krém klasszikus pudingos, vajas. Kicsit talán hosszadalmas elkészíteni, de ha rászánjuk magunkat, biztos lesz a siker.

Tovább olvasom »
barack, baracklekvár, dió, lakodalmas sütemény, rum

Barack

Emese Fodor

Nem tudom, most milyen sütemények divatosan a falusi lagzikban, de gyerekkoromban biztosan nem múlhatott el lagzi e nélkül a sütemény nélkül. Elkészítése türelmet igényel, de megéri a fáradozás.

Tovább olvasom »
ananász, koktél, Pina Colada, rum, trópusi

Pina Colada koktél, a trópusi varázslat

Kandikó Éva

A Pina Colada az egyik legfinomabb trópusi koktél, mely egy San Juan-i szállodában született meg, 1954-ben. Olyannyira népszerű lett, hogy 1978-ban Puerto Rico nemzeti italának választották. Elkészítése gyors, egyszerű, és a hozzávalók is könnyen hozzáférhetőek.

Tovább olvasom »
babapiskóta, desszert, édesség, olasz, rum, tiramisu

Mindenki kedvence: a tiramisu

Kandikó Éva

Szerintem ha világszintű felmérést készítenének a desszertek népszerűségéről, a tiramisu az első tízben végezne. Nálam mindig van otthon babapiskóta és egy doboz mascarpone vészhelyzet esetére – és ezek a vészhelyzetek elég sokszínűek tudnak ám lenni! -, a tojás úgyse fogy ki sose a hűtőből, úgyhogy nincs akadálya egy jó tiramisunak, a nap bármely szakában legyünk is.

Tovább olvasom »
csokiszósz, dió, gazstronómia, Gundel palacsinta, mazsola, recept, rum

Gundel palacsinta Mártinál

László Márta

A férjem családját baráti és üzleti szálak fűzték egykor a Gundel-családhoz, és az étteremhez. Nem volt kérdés: elsők között tanultam meg anyósomtól az isteni fogást. Már a kiindulás is jó: van olyan, aki nem szereti palacsinta valamelyik válfaját, … a kakaót, … a csokit…, a rumot?…

Tovább olvasom »