rozmaring

burgonya, egytálétel, gyors, olcsó, rozmaring

Falusi tepsis burgonya

László Márta

Tegye fel a kezét, aki hulla fáradtan ért haza, kinyitotta a hűtő ajtaját, és megállapította, hogy nincs otthon semmi. Na erre találtam ki ezt a receptet! Persze, ha netán előbukkan egy kis debreceni vagy gomba, azonnal mindennek a tetejére kell dobni! Csak javíthat rajta, de esküszöm, így is remek! Jó étvágyat!

Tovább olvasom »
alma, gyöngytyúk, rozmaring, sütőzacskó

Almás, rozmaringos gyöngytyúkom

László Márta

Mindenki azt mondja, a gyöngytyúk húsa száraz, és csak levesnek jó! Hát nem! Most megmutatom, hogy az amúgy tényleg remek levesnek isteni gyöngytyúk melle, combja szalonnacsíkba csomagolva mennyire fantasztikus – némi almával, meg miegymással! 

Tovább olvasom »
konyak, pástétom, pulykamáj, rozmaring

Konyakos májpástétomom

László Márta

Nem kell Strasbourgig elmenni, ha egy jó májpástétomot szeretnél enni! Ez a recept igazán jó kis kirándulás az ízek világába! Hát még ha egy kis kupica nem a pástétomba kerül, hanem a poharadba! 

Tovább olvasom »
csirke, füstölt szalonna, gomba, rókagomba, rozmaring

Rókagombás csirkemell ragu

PP-Eletforma

Bástyai Frigyestől kaptuk ezt a csirkeragu receptet, melyet egyszerűsége mellett mégis különlegessé tesz a rókagomba használata. Ha nem jutunk hozzá ehhez a finom erdei gombához – használhatnak szárítottat is, ha előtte beáztatják -, megfelel hozzá bármilyen más fajta is.

Tovább olvasom »
csirke, omlós tészta, pite, póréhagyma, rozmaring, ünnepi

Csirkés, póréhagymás pite

Kandikó Éva

Ez a recept alkalmas bármilyen ünnepi étkezést bearanyozni, és nem elég, hogy igazán látványos, ráadásul nagyon finom, és valójában elkészíteni sem nagyon macerás. A tésztát elkészíti helyettünk egy okos kis robotgép, a töltelékkel sincs sok gond, a sütő pedig elvégzi az utolsó simításokat.

Tovább olvasom »
fokhagyma, leves, póréhagyma, rozmaring, tejszín, vöröshagyma

Pórékrémleves

Kandikó Éva

Már nem emlékszem, hogyan lett nálunk ez A Kedvenc Leves, talán egy karácsony előtti teszetoszáskodásom eredménye lett, és aztán úgy maradtunk. Évekig minden karácsonykor és minden családi ünnepen ezt kellett asztalra adni, néha legörbülő szájjal kérleltem a többieket, hadd főzzek inkább más levest, de nemigen engedtek a póréból.

Tovább olvasom »
Bologna, marha felsál, répák, rozmaring, tészta, vörösbor

Bolognai spagetti, ahogy legkedvesebb operatőröm szereti

László Márta

Mindenféle olasz étel közel áll a lelkemhez! Miután ez a fogás legnagyszerűbb operatőröm kedvence, nyilvánvalóan meg kellett keresnem az eredeti, a legjobb receptet! Előre is elkészítheted, a fagyasztóban eláll, bármikor is érkezik a legkedvesebb barát, legfeljebb felvidítod egy kis vörösborral – a ragut!! Legyen egy ilyen barátod, hogy örömöt okozhass neki! Lehet, hogy a közeledben van, csak még nem vetted észre! Sok sikert! 

Tovább olvasom »
bőrös, fokhagyma, karaj, malac, rozmaring, sült

Fokhagymás bőrös karaj rozmaringgal, sült krumplival

László Márta

Tudjátok mi a közös Bangó Margitban és bennem? Ugyanabba a kispesti hentesüzletbe járunk vásárolni! Csodálatos az áru, a kiszolgálás, és mindig ajánlanak nekem valamit a “fiúk”! Így ugrott be konyhámba a minap az a négy szelet bőrös malackaraj, amit csak finoman szabad elkészíteni! Élvezet volt minden falat!    

Tovább olvasom »