rendezvény

Krafiáth Orsolya, pikkelysömör, rendezvény, tanácsadás

Karafiáth Orsolya: Nem vagyok leprás!

László Márta

Egészségesként sokan el sem tudják képzelni, mennyi megláztatás éri a pikkelysömörrel élőket. Folyamatos külső és belső kontroll szükséges ahhoz, hogy túléljék a hétköznapokat. A LEO Pharma a Pikkelysömör Világnapja alkalmából 2017. november 11-én szeretettel várnak minden érdeklődőt Budapesten a Tegyünk együtt az egészséges bőrért rendezvényre, ahol a pikkelysömörrel érintetteket hasznos tanácsokkal látják el bőrgyógyász, dietetikus, gyógytornász és gyógyszerész szakemberek. A rendezvény ingyenes, de regisztrálni kell! 

Tovább olvasom »
fesztivál, iskolai végzettség, költség, művészet, rendezvény, statisztika, zene

Te inkább csinálod, vagy szereted a fesztivált?

Krajcsó Judit

Az utóbbi időkben egyre többen vesznek részt valamilyen fesztiválon, ez a lakosság több mint felét jelenti. Akik nem járnak, azok közül is sokan ismerik a legnevezetesebbeket. De iskolai végzettségtől, életkortól.régiótól és persze anyagi helyzettől is függ, ki hányszor és melyiken vesz részt.

Tovább olvasom »
Badacsony, balaton, bor, program, rendezvény

Badacsony Bor7 – borfesztivál, új köntösben

PP-Eletforma

A több évtizedes múltra visszatekintő Badacsony Bor7 rendezvény idén megújult formában várja az érdeklődőket 2017. július 14-30. között a Badacsony Parkban. A fesztivál egyik újítása, hogy a kitelepülő 14 borászat zöme ezúttal a színpadon is bemutatkozik majd esténként.

Tovább olvasom »
60 évforduló, FilmesHÁZ, MTV, programajánló, rendezvény, születésnap, találkozó, TV-Híradó

60 éve indult a TV-Híradó!

László Márta

Születésnapját ünnepli a TV-Híradó. A magyar klasszikus televíziózás kimagasló pillanata volt. A Filmes Házban június 7-én este 6-kor Dunavölgyi Páter egykori gyártásvezetőt Babiczky László rendező kérdezi. Mindenkit szeretettel várnak a rendezők a ház nyári szünete előtt.     

Tovább olvasom »
hagyomány, kiállítás, láb, népművészet, rendezvény, szeged

Páratlanok, mint a szögedi papucsok

Krajcsó Judit

A legendás szegedi papucsról nyílt kiállítás Páratlanok címmel a múlt héten a Móra Ferenc Múzeumban. A tárlat látogatói megismerhetik, hogyan készül a különleges lábbeli, de emellett számtalan érdekességre, szakmai titokra is fény derül a papucsok kapcsán.

Tovább olvasom »
fesztivál, írók, könyv, könyvtáros, rendezvény, vers

Különleges lesz az idei Könyvfesztivál

Krajcsó Judit

Idén 28 ország fogja képviseltetni magát, és mintegy 150 kiállító várja a közönséget a színes könyvkínálat mellett összesen csaknem 500 eseménnyel, író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, felolvasásokkal, koncertekkel és kiállításokkal.

Tovább olvasom »
díjazás, gyerekcsatorna, Nickleodeon, rendezvény, sztárok

Kire zúdul idén a zöld trutyi?

Krajcsó Judit

Megvannak az idei Kids’ Choice Awards jelöltjei! Március 11-én a legnagyobb hollywoodi sztárok nyakába önti a Nickelodeon azt a bizonyos zöld trutyit, azaz jön a KCA, amely évről évre rekordnézettséggel tarol és ahol minden a legkisebb korosztályon múlik.

Tovább olvasom »
cica, csincsilla, felelős állattartás, meglepetés, örökbe fogadás, rendezvény, tengerimalac

Tengerimalacot karácsonyra! Ez biztos?

László Márta

Mit eszik a süni, kell-e sétáltatni a görényt, tud-e ugrálni a tengerimalac, mire lehet megtanítani egy csincsillát? Érdemesebb-e az örökbefogadás mellett dönteni a vásárlás helyett? Ezekre a kérdésekre is választ kapnak az Árva Állatok Mikulása című rendezvényen azok, akik épp most terveznek befogadni egy kisállatot, esetleg karácsony közeledtével egy szerető házi kedvenc tartásán gondolkodnak. Azt is megmutatjuk, hogyan kell becsomagolni egy cicát!

Tovább olvasom »
cukorbetegség, észrevétlenség, rendezvény, tanács, világnap

Belőled is lehet cukorbeteg!

László Márta

Magyarországon ma több mint hétszázezer diagnosztizált cukorbeteg él, és körülbelül félmillió azoknak a száma, akik már cukorbetegek, de még nem tudnak róla. A kilátások még riasztóbbak, hiszen 10 év múlva a 20-70 év közötti korosztályban már minden tízedik ember cukorbeteg lesz nálunk! Nagyon fontos tehát, hogy megfelelő információval rendelkezzünk erről az eleinte észrevétlen, de szövődményeit tekintve igen súlyos betegségről. Ebben segít egész napos ingyenes programjaival a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete november 12-én, a Diabétesz Világnapon, a Lurdy Rendezvényközpontban!!!

Tovább olvasom »
Kaposvár, képzőművész, kiállítás, koncert, program, rendezvény, zene

Augusztus legfantasztikusabb hete Kaposváron lesz!

Krajcsó Judit

Stradivari-kiállításra, sakkpartikra, műismertetőkre és cigányzenei koncertekre is várják a közönséget a hetedik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest) kiegészítő rendezvényein augusztus 13. és 19. között. Az egyhetes zenei esemény kiegészítő programjainak célja közelebb hozni a hallgatóságot a felcsendülő művekhez, szerzőikhez, bemutatni az alkotók emberi oldalát.

Tovább olvasom »
bor, borászat, eger, rendezvény

Már nem páratlan az Egri Bikavér!

Krajcsó Judit

Március 15-én ünnepélyesen útjára indították az Egri Csillagot, amely az Egri Bikavér fehér párja. A már hagyományos fellövéshez április végén az egri borvidék egy jelentős rendezvénye: az Egri csillag Ünnep is kapcsolódik majd.

Tovább olvasom »
gála, rendezvény, tévéműsor, Voice

A The Voice mentora nagy trutyiban kerül!

PP-Eletforma

Blake Shelton, a countryzene nagyágyúja lesz a 2016-os Kids’ Choice Awards házigazdája. A The Voice mestereként is ismert zenész alig várja, hogy a Nickelodeon népszerű díjkiosztójának közönsége elé lépjen 2016. március 12-én, és hogy őt is leöntsék.

Tovább olvasom »
izgalom, játék, logika, program, rendezvény

És eljön nap, amikor mindenki kiszabadulhat

PP-Eletforma

A szabadulószobáké a péntek éjszaka 2015. október 16-án. Ezen a napon országszerte hosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel játszhat minden érdeklődő számos budapesti és vidéki helyszínen. Tavaly 35 Budapesti és 17 vidéki szoba csatlakozott a kezdeményezés, 1500 hazai, és külföldről speciálisan erre az alkalomra hazánkba látogató játékost megmozgatva.  Idén előreláthatólag újabb szabadulószobák csatlakoznak a programhoz.


Tovább olvasom »
program, rendezvény, zene

Neked írom a dalt – koncertek országszerte

PP-Eletforma

Nekünk írták a dalt! A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartják és országos rendezvénnyé vált az esemény. Ma kilenc vidéki településen és a főváros négy helyszínén rendeznek koncerteket, immár nyolcadik alkalommal

Tovább olvasom »
játék, program, rendezvény, társasjáték

400 ingyenesen kipróbálható játék egy nap alatt

PP-Eletforma

Korra és nemre való tekintet nélkül egy teljes napon át mindenki együtt játszhat 2015. szeptember 12-én. A Magic Day szervezői a “társas játszást” és a gondolkodtató játékokat szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni, közel 400 játékot lehet majd ingyenesen kipróbálni a rendezvény ideje alatt.

Tovább olvasom »
fesztivál, programok, rendezvény

Igazi fesztiválrajongók a magyarok!

PP-Eletforma

Szeretünk fesztiválokra járni: minden harmadik magyar egy évben legalább egyszer ellátogat egy ilyen eseményre – állapítja meg egy kutatás. A hazai fesztiválrajongók elsősorban a gasztronómiai és könnyűzenei rendezvényeket kedvelik.

Tovább olvasom »
balaton, rendezvény, túra

Megkezdődött a Geoparkok Hete programsorozat

PP-Eletforma

Megkezdődött az európai Geoparkok Hete programsorozat, amelynek keretében a Balaton-felvidéken és Nógrádban is számos rendezvény várja az érdeklődőket. Ha valaki a pünkösdi hétvégén elmulasztott valamilyen érdekes programot, még nem késő: a fesztivál június 2-áig tart. Európa 19 országában összesen 54 geopark tart ilyen rendezvényt.

Tovább olvasom »
játék, kocsmaquiz, kvízjáték, QuizNight, rendezvény, szórakozás

Új szórakozás hódít, a kocsmai quizjáték!

PP-Eletforma

A QuizNight.hu szombaton rendezi a 3. országos bajnokságának döntőjét. Az idei versenyhez több nagyváros is csatlakozott, többszázan versenyeznek majd az idei verseny döntőjében.Lehet-e a kocsma a kultúrált szórakozás helye? Ezt a kérdést vetették fel a hazai kocsmaquiz kitalálói, amikor három éve megszervezték az első QuizNight-ot. Azóta egyre többen játszanak a versenyeken.

Tovább olvasom »
program, rendezvény, ünnep, virág

20 éves a Köztársaság

PP-Eletforma

A Magyar Köztársaság Kormánya színvonalas programsorozattal emlékezik a Vasfüggöny lebontásának 20. évfordulójára és köszönti a 20 éves Magyar Köztársaságot 2009. június 27-én. A kormány magas rangú nemzetközi meghívottak részvételével a Kossuth téren ünnepélyes katonai tiszteletadást, Parlamenti emlékülést, az Andrássy úton szabadtéri fotókiállítást, a nap végén pedig ünnepi díszelőadást rendez a Magyar Állami Operaházban.

Tovább olvasom »