rebarbara

chili, chutney, curry, koriander, mustármag, rebarbara, vörösbor

Rebarbara chutney

Kandikó Éva

Sok helyen láttam már a hétvégi piacon rebarbarát, annak, aki nem ismeri, érdemes közelebb kerülnie hozzá, annak pedig, aki szereti, egy újabb remek recept a felhasználására.

Tovább olvasom »
alma, pite, rebarbara, tojáshab

Habos rebarbarás pite

Kandikó Éva

Az utóbbi idők próbáljunk-ki-valami-újat akcióinak legsikeresebbje. Nem gondoltam, hogy ennyire finom lesz, elsőre inkább az elkészítési mód viszonylagos egyszerűsége ragadott meg. Meg aztán volt itthon pár szál, már nem túl friss rebarbara, amit csillagászati áron vettem a piacon, nem akartam veszni hagyni.

Tovább olvasom »
fanyar, pite, rebarbara, savanykás

Rebarbarás pitém

Kandikó Éva

Nem vagyok elvakult rebarbara fan, de szezonjában kétszer-háromszor szívesen sütök belőle valami fanyar kis süteményt. Mondjuk egy pitét. Bolondíthatjuk egy kevés almával vagy málnával is.

Tovább olvasom »
rebarbara, szezon

Rebarbara, a barbárok gyökere

Kandikó Éva

A rebarbara – nevének jelentése: a barbárok gyökere – csak kora tavasztól május végéig, illetve szeptember elejétől az első fagyok beálltáig használható étkezésre, mert nyáron a benne megemelkedő oxálsav tartalom miatt hashajtó hatású, nagy mennyiségben pedig mérgező. De szezonjában nagyon ajánlom a fogyasztását.

Tovább olvasom »
eper, gasztronómia, nyírfacukor, rebarbara, sütemény

Szuper egészséges epres süti

László Márta

Persze, az édesség nem éppen az egészséges táplálkozás csúcsa, de ha már, akkor ez a süti a lehető legjobb, amit választhatunk. Gyümölcs és rostok – extra finom formában. Egyik kolléganőm legújabb receptjét olvashatjátok!

Tovább olvasom »
gasztronómia, gyors leves, leves, rebarbara, tejszín, üdítő

Isteni rebarbara leves biokertészem ötletéből

László Márta

Sokáig nem nagyon szerettem a rebarbarát. Talán azért, mert a családban sem kedvelte különösen senki. Felnőtt koromban jöttem rá, hogy méltatlanul bántam vele, és érdemes több időt rászánni! Kedves anyukák és apukák! Először nézzetek magatokba, mielőtt azt mondjátok valamire: nem tudom miért, de a gyerek nem szereti…? Ezt a leves sem bánjátok meg!  

Tovább olvasom »
cookie, gasztronómia, keksz, rebarbara, recept

Rebarbarás cookie

Timar Gigi

Méltatlanul mellőzött alapanyag a rebarbara itthon. Tulajdonképpen zöldség, kellemes, savanykás íze mégis remek például süteményekben. Létezik pirosas és zöld változata is – előbbi talán látványosabb, de az ízben nincs különbség.

Tovább olvasom »
eper, epres receptek, pite, rebarbara

Epres-rebarbarás pite

PP-Eletforma

Még egy kis ideig tart az eperszezon, használjuk ki mondjuk ezzel az egyszerű, de isteni pitével! A rebarbara méltatlanul hanyagolt finomság itthon, érdemes kísérletezni vele. De egyébként nélküle is elkészíthető a recept.

Tovább olvasom »