pulyka

karfiol, őszi ínyencség, pulyka, saláta

Pulykás sült karfiolsaláta

laszlomarta

Olyan zöldségeket és gyümölcsöket gyűjtött egy csokorba az egyik legnagyobb baromfitermékeket készítő cég háziasszonya, amelyek kiválóan illenek a pulykahúshoz, és persze az őszhöz! Most sokak kedvence, karfiol van soron. A keshudió, a méz, az áfonya teljesen megbolondítja!

Tovább olvasom »
bor, cékla, pulyka, rizottó, rizs

Céklás rizottó pulykamellel

László Márta

Aki szeret főzni, az bátran kísérletezik is. Ez a céklás, gusztusos fogás is pont ilyen, ki kell próbálni! A Gallicoop háziasszonya, Dosso Gabi elárulja Nektek a receptet. Nyugodtan vágjatok bele! Istenien néz ki, és persze egészséges is!   

Tovább olvasom »
burgonya, egyszerű, egytálétel, pulyka, sütő

Pulykás pásztorpite az Alföldről

László Márta

Készülj az ünnepekre, kezd hűtőtakarítással! Ez a remek, egyszerűen tökéletes recept erre teljesen alkalmas. Ebből-abból biztosan találsz egy kis maradékot. Jól kombináld össze, és egy remek vacsi vagy akár ebéd is – szó szerint – kisülhet belőle. A csúnya, sötét estéken ez bizony jól felmelegíti a lelked!

Tovább olvasom »
burgonya, chili, máj, pulyka, rukkola

Chilis pulykamáj

László Márta

Minden formájában imádom a májat, hát még a pulykájét! Nem a legdrágább alapanyag, és ráadásul nagyon változatosan elkészítheteő. Leginkább a csirkemájhoz illő recepteket választhatsz, de most mutatom, mit ajánl, a Gallicoop háziasszonya! Ez valami nagyon külömnleges! Vágj bele!

Tovább olvasom »
gyümölcs, karcsúsító falatok, őszi ötletek, pulyka, zöldség

5 szuper őszi zöldség és gyümölcs, melyek nagyszerűen komponálhatók a pulykára

László Márta

Megérkezett a hűvösebb ősz is, ilyenkor egyre jobban kívánjuk a tartalmas, főtt ételeket, mégsem szeretnénk tönkre tenni tavaszi-nyári diétánk eredményét! A dietetikusok által ajánlott zsírszegény és fehérjében gazdag pulykahús jól kombinálható a friss zöldségekkel, gyümölcsökkel – Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint. Gondosan olvasd el, és rájössz, hogy ma már nemcsak a szupermarketekben, hanem a piacon vagy a sarki zöldségesnél is rátalálsz az egészséges kellékekre!   

Tovább olvasom »
Dosso Gabi, grill, Harsányi Levente, ízesítés, nyár, pác, pulyka

Harsányi Levente tudja, mitől döglik a grillezett pulyka

László Márta

A grillezés az egyik legkedveltebb elfoglaltság a nyáresteken, amikor a főzés végre kiléphet a konyhából. Nem csoda, hiszen a finom falatok mellett sokszor nagy társaság és kellemes életérzés is kapcsolódik hozzá. A pulykahús az idei sláger a grillezéskor. Azt azonban kevesen tudják, miként kell elkészíteni, hogy mennyei legyen a végeredmény. Harsányi Levente tévés-rádiós műsorvezető saját bevallása szerint vérprofi a grillrács mellett.  

Tovább olvasom »
baromfi, egészséges, pulyka, pulykahús

5 dolog, amit nem tudtál a pulykáról

PP-Eletforma

A magyar konyha egyik kedvelt alapanyaga a pulykahús, mégis az utóbbi időben méltatlanul háttérbe szorult. Pedig rengeteg jó tulajdonsága van ennek az alapanyagnak, kezdve azzal, hogy zsírszegény és fehérjében gazdag. Összegyűjtöttük, miért érdemes ezt a szárnyast választani sütéshez, főzéshez.

Tovább olvasom »
csirke, darált hús, joghurt, karfiol, pulyka

Diétás rakott karfiol

Kandikó Éva

Egyetlen titka van ennek az ételnek, a darált húsból készült pörköltet kifejezetten fűszeresre, ízesre kell készíteni, így tudjuk ellensúlyozni a karfiol és a joghurt semleges ízeit. 

Tovább olvasom »
mandula, pulyka, ragu, tejszín

Mandulás pulykaragu

Kandikó Éva

A kicsit unalmas pulykamellet is lehet izgalmassá tenni, csak kell hozzá találni egy olyan társat, ami kiemeli a szürkeségből a pulykát. Jelen esetben ez a társ a mandula.

Tovább olvasom »
csirke, darált hús, pulyka, vöröshagyma

Töltött hagyma

Kandikó Éva

Őseink nagyon sok hagymát ettek, nem véletlenül. Ők még ismerték jótékony élettani hatásait. Azokban az országokban, ahol részben a szegénység miatt, részben a helyi szokások alapján még ma is sok fokhagymát és vöröshagymát fogyasztanak, lényegesen ritkább a rák, a cukorbetegség és az arterioszklerózis, és a hozzákapcsolódó, rettegett szívinfarktus előfordulása, mint nálunk.

Tovább olvasom »
comb, pulyka, sült

Pulykasült Czakó Marianntól

PP-Eletforma

Pulyka felső combból készítem – írja Mariann -, mert ez a része kicsit szaftosabb, és ha jól van megsütve, akkor csak úgy omlik-bomlik a hús a csontról. Különösebb fűszerezést nem igényel,  csak só-bors-majorannát szoktam, és amit köré pakolok, fokhagyma, hagyma,és valamilyen savanykás alma vagy birsalma is lehet vegyesen.

Tovább olvasom »
aszalt szilva, bacon, családi ünnep, karácsony, pulyka, születésnap, ünnepi étel

Pulykakoszorú, az ünnep fénypontja

Kandikó Éva

Felfedezése és kipróbálása óta minden ünnep number one-ja ez a pulykamellből készült étel. Mindegy, hogy karácsony, születésnap vagy házassági évforduló, ez az étel mindig asztalra kerül nálunk, és soha senki nem unja. Variálható aszalt barackkal, karácsony közeledtével akár aszalt áfonya is kerülhet bele, kipróbálhatjátok pulyka helyett csirkével is, de a sok bacont ne hagyjátok el róla!

Tovább olvasom »
egzotikus, indiai, keleti konyha, korma, pulyka

Pulyka korma

Kandikó Éva

Nem, nem pulyka koma, az valami egészen más! Ez egy indiai ételféleség, jellegzetes fűszerei vannak, és elengedhetetlen alkotóeleme a joghurt vagy kókusztej. Az ételkészítés alapja a hús magas hőmérsékleten való megpirítása, majd lassú tűzön, hosszú időn át tartó főzése. Érdemes kipróbálni, remekül színesítheti konyhai repertoárunkat.

Tovább olvasom »
curry, egzotikus, indiai, nemzetközi, pulyka

Zöld curry pulykából

Kandikó Éva

Ahhoz, hogy étkezésünk változatos legyen, időről időre érdemes új ízeket kipróbálni. Ne idegenkedjünk a távol-keleti konyha ételeinek kipróbálásától, hiszen ahogy mondani szokás, a változatosság gyönyörködtet, ráadásul simán előfordulhat, hogy annyira megszereted ezt az ízvilágot, hogy egyre többször szeretnéd élvezni, és még akár szakértőjévé is válhatsz a keleti konyhának. 

Tovább olvasom »
pulyka, tészta, tokány, Zsófi receptje

Zsófi Eszterházy pulykatokánya

László Márta

Zsófi új utakat, új feladatokat keresett magának, de a barátokat, vagyis minket megtartott. Így ugyan már nem szerkesztőségünk tagja, de főzni ugyanúgy imád, mint eddig, és veszi a fáradtságot, és el is küldi a receptet, mint eddig. Ebből is tudjuk, hogy jól van! Remélem, Zsófi napra tálalta fel otthon!     

Tovább olvasom »
amerikai, gasztronómia, hálaadás, krumplipüré, pulyka, recept, sült répa

Diétás hálaadási pulyka

László Márta

Azoknak szól mai receptünk, akik kedveli az amerikai szokásokat, vagy csak egyszerűen szeretik a pulykát. Íme egy remek recept Hálaadásra! Amerikai szokás szerint ilyenkor, vagyis november 26-án csakis sült pulyka kerülhet a családi vacsorán az asztalra. Teremy Alex testsúlycsökkentő tanácsadó olyan recepttel lepett meg bennünket, amit elkészítve akkor is meg tudsz enni, ha diétázol!

Tovább olvasom »
hálaadás, pulyka, zsírszegény hús

Mi az a Hálaadás?

Práger Kitti

Az Amerikai Egyesült Államokban a Hálaadás Napja (Thanksgiving Day) a Karácsony mellett az egyik legnagyobb családi ünnep, amelynek ünnepi főfogása a pulykasült 1621 óta. A világ legnagyobb pulykafogyasztó nemzete az USA és a Hálaadás a pulykafogyasztás szempontjából is kiemelkedő jelentőségű: az észak-amerikai ország éves pulykafogyasztásának 1/3-a ehhez a naphoz kapcsolódik. Habár hazánkban tradicionálisan nem kapcsolódik ünnephez a pulykahús fogyasztása, a magyarok szeretik a pulykát: Magyarország a világ 3. legnagyobb pulykahús fogyasztó nemzete, évente kb. 5,5 kg pulykahúst eszünk.

Tovább olvasom »
mandulás töltött bébipulyka, pulyka, recept

Mandulás töltött bébipulyka

PP-Eletforma

Ízletessége mellett a pulykahús előnye a könnyebb emészthetőség, a kevesebb zsírtartalom és a gyorsabb elkészítés. A szárnyashúsok alapvetően hamarabb sülnek-főnek meg, és teljes értékű fehérjetáplálékot nyújtanak. Íme egy tökéletes recept, melyet bármikor elkészíthetünk családunknak.

Tovább olvasom »
Joghurtos pulykamell, pulyka, recept

Különlegesen fűszerzett Joghurtos pulykamell

PP-Eletforma

Hozzávalók 4-6 személyre:1kg filézett pulykamell, 50 dkg salátauborka, 20 dkg póréhagyma, 1-1 sárga és piros színű paprika, 2,5 dl joghurt,1,2 dl forró húsleves (leveskockából, 5 evőkanál napraforgóolaj, 1 csokor turbolya vagy petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, fél teáskanál só, 2 késhegynyi frissen őrölt fekete bors.

Tovább olvasom »
paradicsom, paradicsom saláta, pulyka, pulykamell, római kömény

Római varázslat pulykára

PP-Eletforma

Gyors vacsora olyan napokra, amelyikről már előre tudjuk, hogy nehéz lesz: pulykamellszeletek római köményes pácban. Előző nap bepácoljuk a hússzeleteket, hazaérve már csak ki kell sütni, és ehetünk is. Tálalhatjuk krumplipürével és paradicsomszeletekkel, vagy csak valamilyen salátával. Az őrölt római köménytől az önmagában kicsit ízetlen pulykamell elvarázsolódik.

Tovább olvasom »
pulyka, recept, rizs, szárnyas, zöldség

Zöldséges, rizses pulykamell- Anyu receptje

PP-Eletforma

Anyám csirkéből készíti, de “ludas kásának” nevezi. Valóban készíthetjük más szárnyashúsból is, például filézett pulykacombból, csirke mellből, de akár filézett libacombból is. A lényeg a szárnyashús és a sok-sok friss zöldség. Íme egy újabb gyorsan elkészülő fogás!

Tovább olvasom »
húsvét, pulyka, recept, sajt, tojás

Főtt füstölt pulykacomb különlegesen elkészítve

László Márta

Miért ajánljuk? Mert nemsokára itt a húsvét, és mert ez a recept, bár a hagyományos sonka és tojás szerepel benne, picit eltér a megszokottól. A hús kiváló fehérjeforrás, és vitaminokat is tartalmaz, ám bármilyen füstölt húsról azt állítani, hogy egészséges, merész – és persze hamis – kijelentés lenne, hiszen a tartósításához használt tekintélyes mennyiségű só mellett a füstöléses eljárásról sem lehet ezt állítani.

Tovább olvasom »