Facebook hozzászólás
2 624

POMPÁS PÁROSÍTÁS

Pulyka és körete, avagy Ahogy szoktam

Ismét úgy oldottam meg az ebédet, ahogy szoktam. Egyszerűen. Mert nem kell jobb – állítja az őrülten jó ételek szerzője! Nézzük!

Rozmarongos pulykamell, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pulykamellfilét felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, meghintjük borssal és őrölt (vagy aprított) rozmaringgal, majd egy éjszakára tejbe áztatjuk, pihentetjük. A szeleteket lecsepegtetjük, egy papírtörlővel leitatjuk a felesleges tejet, serpenyőben szépen megsütjük, megsózzuk. Az almát gerezdekre vágjuk (igény szerint hámozhatjuk), a szálzellert feldaraboljuk, a diót durvára törjük. Egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon percek alatt, finoman megpirítjuk, karamellizáljuk az almát és a zellert, picit sózzuk, borsozzuk, az utolsó pillanatokban közé szórjuk a diót, ha van akkor aprítva a zeller zöldjét is.

Ez a köret gyorsan készül, tehát lehetőség szerint frissen tálaljuk!

Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba

Farsangi virslis rolád

Szilveszteri virslis rolád, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Őrülten jól házasítja az alapanyagokat az Őrülten jó ételek tudója. Steffel Csaba ezt a receptet szilveszterinek nevezte, de szerkesztői megbízatásom alapján önhatalmúlag átkereszteltem farsanginak, hiszen buli az buli, és biztos vagyok benne, hogy egy jó kis házi maszkabálban is remekül megállja a helyét. Ez nagyon guszta! Feltétlenül próbáld ki!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!