Facebook hozzászólás
1 898

Protein szelet házilag

Az energiaszintünk fenntartásához mondjuk edzés vagy kirándulás közben jó, ha van nálunk valami igazi erősítő falat! Nem kell azonban méregdrágán megvennünk a proteinszeletet, otthon is elkészíthető!

Kép:BioTechUSA

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg proteinpor (vaníliás)
  • 8 dkg magkeverék (dió, kókuszreszelék, mandula)
  • kb. 1,5 dl hideg víz

Mázhoz:

  • 2 púpos ek. fekete kakaópor
  • 4 db stevia pötyi
  • kb. 0,5 dl hideg víz

Elkészítés:

  1. A zablisztet és a protein port kanállal keverjük össze. A magokat aprítsuk össze, és keverjük a porokhoz, öntsük fel vízzel, és kézzel jól dolgozzuk össze, míg egy formázható állagú masszát nem kapunk. Formáljunk rudakká, éshagyjuk állni.
  2. A kakaóport tegyük egy tálba, és tegyük bele a steviát és a vizet. Kézzel jól elegyítsük, amíg egy sűrű, ám de folyós állagú mázat nem kapunk.
  3. A rudakat óvatosan belemártjuk a mázba, és kis lecsöpögtetés után egy tányérra tesszük.
  4. 20 percre tegyük be a fagyasztóba, és már fogyasztható is a teljesen egészséges és fogyókúrázók számára is ideális nassolni való.

Silye Gabriella, BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!