pogácsa

csirke, krémleves, leves, medvehagyma, pesto, pite, pogácsa

Egy csokor medvehagyma

Kandikó Éva

Viszonylag sokáig tart még a medvehagyma szezonja, azoknak, akik szeretik és használják, na és persze azoknak is, akik most ismerkednek vele, szeretnénk átnyújtani egy képletes csokor medvehagymát, azaz egy csokorba gyűjtöttük receptjeinket, melyekben medvehagyma szerepel.

Tovább olvasom »
édesburgonya, fasírt, hal, pogácsa, szardínia, tonhal

Édesburgonyás halpogácsa

Bartek Kata

Halat enni jó dolog, egészséges, tele van csomó fontos ásványi anyaggal, olajokkal, vitaminnal. Egyszóval érdemes rendszeresen fogyasztani, a dietetikusok heti 1-2 alkalommal való fogyasztását javasolják. A mindenki által ismert sült halon, rántott halon és halászleven kívül sok más kreatív ötlet van.

Tovább olvasom »
juhtúró, medvehagyma, pogácsa

Medvehagymás, juhtúrós pogácsa

Kandikó Éva

A medvehagyma az a növény, amit szinte bármibe belecsempészhetünk, amihez passzol a fokhagymás íz. Nagyon szeretjük a pogácsában, és bár ez a juhtúrótól és a vajtól nem egy könnyed kis darab, mégis érdemes kipróbálni.

Tovább olvasom »
juhtúró, pogácsa, túró, zabliszt

Juhtúrós zabpogácsa

Bartek Kata

Egy jó pogácsa recept aranyat ér, és ez különösen igaz, ha egy egészséges zabos változatról van szó, ami mondjuk mangalica zsírral készül. Lehetne még mindezt fokozni? Hát én megfejeltem még egy jó adag finom juhtúróval is.

Tovább olvasom »
egészséges, pogácsa, quinoa

Quinoa pogácsa

Kandikó Éva

A quinoa hazánkban nem oly rég indult el hódító útjára, manapság kezdik felfedezni maguknak a gluténmentes étrenden élők, az életmódváltók és az egészségtudatos táplálkozás hívei. Rendkívül egészséges – nem véletlenül nevezték az inkák a gabonák anyjának -, elkészítése pofonegyszerű, felhasználása pedig igen sokoldalú.

Tovább olvasom »
élesztő, pogácsa, reszelt sajt, vaj

Vajas pogácsa

Kandikó Éva

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a pogácsát! Szerencsére egy kezet se látok a magasban, ezért megosztom az egyik kedvenc pogácsa receptemet az olvasóval. Másnap is kellemes, puha pogácsa a végeredmény. Van benne anyag rendesen, az már biztos, de a végeredmény sem mindennapi!

Tovább olvasom »
borkocsolya, burgonya, krumplis pogácsa, pogácsa, sörkorcsolya

Krumplis pogácsa

Kandikó Éva

Van-e jobb egy langyos, pihe-puha, friss pogácsánál? Aligha. Egy pohár teával vacsorára is jó, sörrel, fröccsel meg bármikor jöhet. Elképzelni sem tudom, hányféle variáció receptje járhat kézről kézre, de a sorba ez a darab is bátran becsatlakozhat, nagyon tuti darab!

Tovább olvasom »
medvehagyma, pogácsa, recept, sós süti

Medvehagymás pogik a szomszédból

László Márta

Ezt a remek receptet azonnal le kell írnom, mielőtt vége a medvehagyma szezonjának. A pogikat most kaptam egyik kedvenc szomszédasszonyomtól, Évától. Ez a fantasztikus növény rövid idő alatt óriási karriert futott be nálunk. De annyira, hogy egyenesen félteni kellett a gyönyörű déli területeket, ahol a legjobban érzi magát. Meglovagolva a divatot – néhány forint reményében – vandálok kaszával estek neki a medvehagyma mezőknek! Szerencsére idén már őrizték a védett területeket!

Tovább olvasom »
gasztronómia, Kandikó Éva, lenmag, pogácsa, recept, túró

Bomba jó lenmagos túrópogácsa Mártinál

László Márta

Ezt a receptet Kandikó Éva egykori televíziós kolléganőmtől tanultam, aki – többek között – páratlan jó receptjeivel tűnt ki már hosszú évekkel ezelőtt. Most is ismert gasztroblogger, a Paprika TV szakértője, és a Facebookon is rendszeresen közzé teszi ínyencségeit. Ez a pogácsája elronthatatlan, és frissen egyszerűen felülmúlhatatlan! Teszem hozzá, még másnap sem kuka pozitív, ahogy ő szokta mondani, mert puha, jó ízű marad! Próbáljátok ki!

Tovább olvasom »
pogácsa, sajt, túró

Kolbászos szendvicspogácsa – csak dupla adagban

Krajcsó Judit

A jó szomszédi viszony a receptcseréken is lemérhető. A kóstolók jönnek-mennek, így került hozzám ez a finom pogácsarecept is. A kolbászos korona miatt olyan az ízvilága, mint egy frissen készített melegszendvicsnek. Egy problémája van, csakis dupla adagban érdemes sütni, mert gyorsan fogy.

Tovább olvasom »
gasztronómia, pogácsa, recept, sör, túró

Márti egyszerű túrós pogácsája

László Márta

Sokszor hétköznap is jól esik estefelé bekapni egy kis sós nasit, de olyat, amit nem boltban veszek! Ez egy olyan recept, amelyik egy ilyen hűvösebb őszi napon született. Nem akartam sokat babrálni vele! De mert vendégek is beugrottak egy sörre, ezt dobtam össze! Próbáld ki!

Tovább olvasom »
pogácsa, sütés, vendégváró recept

Így süss tökéletes leveles tepertős pogácsát!

PP-Eletforma

A pogácsákkal úgy vagyunk, mint a népmesékkel. Mindenki hozzátesz valamit, vagy elvesz belőle, és a saját szájíze szerint formálja. Lehet, hogy ez a recept már ismerős, ám aki most kezdi a pogisütést tanulni, annak csakis ezt ajánljuk. Egyszerűen nem lehet elrontani! A kóstoltatás után a receptet sokszorosíthatjuk…

Tovább olvasom »
pogácsa, sajt, sütés

Ez a focivébé leggyorsabb leveles sajtos pogácsája!

PP-Eletforma

Pogácsát sütni sokan és sokfélét tudnak, ám a legtöbben a gyors és különleges változatokat szeretik. Ez most egy élesztő nélküli, szuper egyszerű, gazdaságos változat, melyet két focimeccs között is elkészíthetünk a vébé ideje alatt. Egy hibája van, hogy percek alatt elfogy, ezért célszerű mindjárt dupla adagban megsütni!!

Tovább olvasom »
pogácsa, sajt, sütés

Rózsi néni borulós sajtos pogácsája

PP-Eletforma

Van belőle tepertős, krumplis, túrós, vajas és sajtos, no meg még annyiféle, amennyit a fantáziánk elbír. Mert mindenki másképp csinálja – a pogácsát is. Ez most egy kicsit szépséghibás, de annál finomabb változata a sajtosnak. Derűre is borul…

Tovább olvasom »