pite

húsvét, pite, spenót, túró, vendégváró

Spenótos, túrós lepény

Kandikó Éva

Tökéletes választás a húsvéti asztalra ez a pite, készen kapható leveles tésztából, üde zöld spenótból és túróból. Előkészíthetjük a vendégek érkezése előtt is, és betehetjük a sütőbe, amikor megérkeznek.

Tovább olvasom »
csirke, krémleves, leves, medvehagyma, pesto, pite, pogácsa

Egy csokor medvehagyma

Kandikó Éva

Viszonylag sokáig tart még a medvehagyma szezonja, azoknak, akik szeretik és használják, na és persze azoknak is, akik most ismerkednek vele, szeretnénk átnyújtani egy képletes csokor medvehagymát, azaz egy csokorba gyűjtöttük receptjeinket, melyekben medvehagyma szerepel.

Tovább olvasom »
clafoutis, cukor, pite, tej, tejpite, tojás

Tejpite

Emese Fodor

A tejpite egyszerű, paraszti gyökerekkel rendelkező desszert, más népek konyháiban is megtalálhatjuk rokonait. Tulajdonképpen palacsintatésztát készítünk, csak a tojásk nem egészben, hanem különválasztva kerülnek a tésztába, amit aztán sütőben sütünk meg.

Tovább olvasom »
clafoutis, meggy, pite, tej, tejszín, tojás

Meggyes tejespite

Oláh Krisztián

A tejespite külföldi változata a ma oly divatos clafoutis, de ez a tejespite elnevezés nagyon is kifejező. Bármilyen gyümölccsel kombinálható, a gyerekek egyik legnagyobb kedvence lesz. A receptet Oláh Krisztiántól kaptuk.

Tovább olvasom »
karácsony, mák, meggy, pite

Meggyes-mákos pite

Kandikó Éva

Veszélyesen jó ünnepi sütemény, mákimádóknak egyenesen kötelező darab, hiszen ha valamiben van mák, ebben a pitében aztán van. A meggy ideális szereplője az ízorgiának.

Tovább olvasom »
csirke, omlós tészta, pite, póréhagyma, rozmaring, ünnepi

Csirkés, póréhagymás pite

Kandikó Éva

Ez a recept alkalmas bármilyen ünnepi étkezést bearanyozni, és nem elég, hogy igazán látványos, ráadásul nagyon finom, és valójában elkészíteni sem nagyon macerás. A tésztát elkészíti helyettünk egy okos kis robotgép, a töltelékkel sincs sok gond, a sütő pedig elvégzi az utolsó simításokat.

Tovább olvasom »
édesség, gyümölcsös, kevert tészta, pite, sütemény, szilvás

Szilvás pite

Kandikó Éva
Egyszerű kevert sütemény, mégis van benne valami különlegesen jó. A textúrája például. Vagy az, hogy kiváló desszert egy vacsora után mondjuk fagylalttal tálalva, ám a maradék másnap a reggeli kávé mellé ütős élmény. Na meg az, hogy a szilva bármilyen gyümölcsre lecserélhető, én elsősorban barackkal, áfonyával tudom elképzelni. Elkészíteni roppant egyszerű, próbáljátok ki!
Tovább olvasom »
almás, egyszerű, klasszikus, ősz, pite, sütemény

Almás pite

Kandikó Éva

Ahány család, annyi almás pite recept. Én is a nagymamámtól tanult metódust követem, és ez azon kevés receptek egyike, amit fejből tudok. Nem tudom, ki hogy van vele, én képtelen vagyok fejben tartani recepteket, talán azért, mert olyan sok mindent kipróbáltam már, egyszerűen nem maradnak meg a fejemben, mindet muszáj leírnom. De az almás pite kivétel. Azt álmomból felébresztve is kívülről tudom.

Tovább olvasom »
gluténmentes recept, pite, rizsliszt, szeder

Rizslisztes szedres pite – P&P módra

László Márta

Továbbra is ontják kitűnő kollégáim a jobbnál jobb recepteket! Ez most különlegesen izgi, mert a rizsliszt remek megoldás, ha gluténérzékenyeknek szeretnénk süteményt készíteni – vagy ha csak valami újat kipróbálni! A pite tésztája fehérebb, lágyabb, mondhatni krémesebb lesz tőle, mint ha búzaliszttel készítenénk.

Tovább olvasom »
pite, póréhagyma, réteslap

Póréhagymás macedón pite

Krajcsó Judit

Macedón szomszédaink kedvelt pitéje, ami a náluk oly annyira közkedvelt réteslapból készül. Ez a zöldséges finomság, akár egy finom ragu társa is lehet egy hétköznapi vacsorán. No és a böjti időszakra is tökéletes!

Tovább olvasom »
Firenze borszőlő, gasztronómia, kelt tészta, olasz specialitás, pite, recept, sütemény, Toscan Club

Firenzei szőlős pite

László Márta

Az őszi hónapok finomsága ez a remek recept! Kelesztett tésztából és borszőlőből készítik ősi recept alapján Firenzében és környékén. Ez az egyik specialitása a Toscana Clubnak, ők küldték nekünk a “firenzei titkot”! 

Tovább olvasom »
eper, epres receptek, pite, rebarbara

Epres-rebarbarás pite

PP-Eletforma

Még egy kis ideig tart az eperszezon, használjuk ki mondjuk ezzel az egyszerű, de isteni pitével! A rebarbara méltatlanul hanyagolt finomság itthon, érdemes kísérletezni vele. De egyébként nélküle is elkészíthető a recept.

Tovább olvasom »
gomba, pite, sütemény

Gombás pite rummal bolondítva

PP-Eletforma

A pite szó hallatán leggyakrabban édes sütemény jut eszünkbe. Most azonban állítsuk át az ízlelőbimbókat a sós programra! Egy nagyon egyszerű, gombás piteváltozatot ajánlunk, megbolondítva egy kis rummal. Szabadon és bolondosan tovább variálható!

Tovább olvasom »