párkapcsolat

elittárs, online, párkapcsolat, szerelem, társadalmi elismertség, társkeresés

Ámor is hisz a XXI. században

PP-Eletforma

2017-et írunk. Az interneten vásárolunk ruhát, az internetről rendelünk ételt, az interneten olvasunk cikkeket és könyveket, „idegeneket” követünk a közösségi médiában. Mégis vannak olyanok, akik szerint a társadalom megbélyegzi azokat az embereket, akik az interneten keresik a szerelmet. Az online társkeresés napjainkra sok millió dolláros üzletté vált. Akkor miért félünk attól, hogy büszkék legyünk a társkeresés ezen módjára?

Tovább olvasom »
csalás, félrelépés, féltékenység, házasság, párkapcsolat

Melyik életkorban lépnek félre a nők?

Krajcsó Judit

Vajon mennyi idő telik el a nők férjhezmenetele és első házasságon belüli félrelépése között? Melyik életkorban ilyen merészek? Ezt vizsgálta egy vezető társkereső oldal, amely érdekes megállapításokat tett e kérdésben több kontinensen és országban.

Tovább olvasom »
csók, párkapcsolat, randi, szex, társkereső oldal

Az aputestű férfiak és a szomszéd lányok éve volt

Krajcsó Judit

2016 a mackós férfiak és a szomszéd lányok éve volt. A helyesírási hibák és a túl szexi képek sem az adatlapokon, sem az üzenetekben nem számítottak menőnek. Az első randikon a szexszel ellentétben a csók szinte mindenkinek belefért, és az sem volt baj, ha a férfi virággal érkezett a találkozóra- derült ki a Csajok Pasik tavalyi felméréseiből.

Tovább olvasom »
árulkodó jelek, megcsalás, párkapcsolat, szerelem, szex, titok

Gyakorló megcsalók trükkjei

László Márta

Félrelépő partnert rajtakapni nem is olyan egyszerű, mint ahogyan azt gondolják, mivel a megcsaló nők 15%-a, a házasságtörő férfiak pedig 18% -a bukott le valaha is – egy friss felmérés szerint. Ezen kívül csupán 30%-a a megcsaló férfiaknak és nőknek hiszi, hogy partnerük gyanús volt, amikor hazaérkezett egy légyottról.

Tovább olvasom »
agresszió, bizonytalanság, magány, önmegvalósítás, párkapcsolat, szimbiózis, válás

Te vagy a menedékem, de a börtönöm is!

Krajcsó Judit

Amikor két ember annyira összefonódva él együtt, hogy úgy érzik egymás nélkül csak félemberek, és csak együtt alkotnak egy egészet, akkor ez lélektani értelemben egy szimbiotikus viszony. Ám a menedéket jelentő kapcsolat idővel börtönné lehet, amelyből nehéz kitörni!

Tovább olvasom »
kibékülés, párkapcsolat, szerelem, szex, veszekedés

Miért nem lépünk, ha tudjuk, hogy vége?

PP-Eletforma

Érdemes-e fenntartani egy hosszú évek óta tartó kapcsolatot, amely mindkét fél számára minden szempontból méltatlan. Van úgy, hogy a nő, van úgy, hogy a férfi nem tud vagy – szerintem ez a jobb kifejezés – nem akar kikerülni a kapcsolatból. Folyamatosan háborúznak, már nemcsak négyszemközt, hanem mások előtt is, de a botrányos és mindenki számára elviselhetetlen veszekedések után újra kibékülnek. Majd jön a békülést, a hajtogatás, hogy ez nagy szerelem, és csak ő neki a nagy Ő.

Tovább olvasom »
házasság, humor, kompromisszum, párkapcsolat, szenvedély, szerelem, szex

Nem szokás szeretni azt, ami a miénk…

Krajcsó Judit

Úgy nézett rá, mint egy első randis. Valami kedveset súghatott a fülébe, mert a nő elmosolyodott, és hagyta, hogy a férfi finoman arcon csókolja mindenki előtt, a zsúfolt és ideges pénztári sorban. Ismerem őket. Már 34 éve házasok, és láthatóan még ugyanazzal szenvedéllyel szeretik egymást. Mi a titkuk? Létezik élethosszig tartó szerelem?

Tovább olvasom »
családtervezés, gyerekvállalás, házasság, konfliktusok, párkapcsolat, szex

Azért is szeretem, mert jó vele a szex

Krajcsó Judit

Mennyi idő után csiszolódik össze két ember az ágyban? Mikor hajlunk az összeköltözésre? Kinek a dolga a fogamzásgátlás? Mikorra tervezzük a családalapítást? Többek között ezekről kérdezte a magyar párokat a tartós párkapcsolatokért és tudatos családtervezésért kampányoló kezdeményezés.

Tovább olvasom »
csere, költözés, lakás, munkahely, párkapcsolat

Fütyülünk a rossz szomszédra

László Márta

Legtöbben személyes okok miatt döntenek a költözés mellett, de dobogós helyet ért a munkahely közelsége, illetve a változó lakásigény is – derül ki az OTP Ingatlanpont és az NRC Marketingkutató felméréséből.

Tovább olvasom »
belső hang, kapcsolat, munka, nők, önértékelés, párkapcsolat, pszichológia

Lehet, hogy a nők rossz helyen keresik a siker titkát?

László Márta

A nők nap mint nap kihívásokkal kénytelenek szembenézni, miközben igyekeznek a lehető legtöbbet nyújtani az életük legfontosabb területein, így a munkahelyen, a kapcsolataikban és a mindennapi jólétük tekintetében. Vágyaik és ambícióik ellenére azonban sokan azt érzik, hogy akadályok állnak az útjukban. Egy új, globális kutatás rávilágított arra, hogy a nők valószínűleg rossz helyen keresték a megoldást, amely mindvégig karnyújtásnyira volt tőlük. Ugyanis kiderült, hogy a nőket leginkább a saját magukkal, vagy pontosabban szólva a „belső kritikusukkal” való törékeny kapcsolatuk gátolja a kiteljesedésben.

Tovább olvasom »
boldogság, dopamin, érzelem, házasság, krízis, párkapcsolat, szerelem

Miért szeretjük azt, aki boldogtalanná tett?

Krajcsó Judit

Miért mondja Kierkegaard, hogy szerelmesnek lenni annyit jelent, mint szeretni azt, aki boldogtalanná tett?  Miért keresik sokan még mindig azt az embert, aki elhagyta, bántotta, vagy negligálta őket? Egy angol mondás szerint, ha egy gödörben találod magad, dobd el az ásót. Miért sóvárgunk arra, ami fáj? Izgalmas, hogy alakíthatja át szerelmi életünk emberi életünket.

Tovább olvasom »
felmérés, külföld, párkapcsolat, szeretkezés, szex, társkeresés

Hol szeretkezünk a legtöbbet?

Krajcsó Judit

Kedvenc szavunk a szexre a szeretkezés, ha pedig külföldre utazunk, akkor Németországban, Horvátországban és Ausztriában szeretkezünk a legtöbbet. Na de mégis hányszor? – ez is kiderült egy legutóbbi felmérésből.

Tovább olvasom »
életvezetés, Leitner Olga, nő, párkapcsolat, új könyv

Púder nélkül

László Márta

Megjelent Letiner Olga párkapcsolati tréner és life coach legújabb könyve, a Púder nélkül. Az írónő eddig is remek, bár néha meghökkentő tanácsokat adott az esküvő előtt álló pároknak. Most sincs másként, sőt ezúttal a szingliknek is van mondanivalója! Olvass bele! 

Tovább olvasom »
Facebook, féltékenység, internet, megcsalás, mobiltelefon, párkapcsolat, pénz, sms, titok

Őszintén! Te is belenézel a párod mobiljába?

Krajcsó Judit

Szabad az gazda, vagyis az okostelefon! A magyar férfiak és nők nem titkolnak semmit párjuk előtt, sokan azt is megengedik, hogy partnerük belenézzen az üzenetekbe, Facebook profiljukba. A mobilon való társkeresés nem annyira gyakori, aki pedig használja és sikerrel jár, törli is az alkalmazást – derült ki a notebook.hu online kérdőíves kutatásából. 

Tovább olvasom »
bántalmazás, döntés, krízis, megoldás, önuralom, párkapcsolat, szakítás, szex

Hogyan lépjünk ki a mérgező kapcsolatból?

Krajcsó Judit

Húzzuk, halasszuk, képtelenek vagyunk dönteni, és egy jól irányzott mondattal befejezni. Pedig ha a kapcsolat már csak fájdalmakkal teli, ha a partnerünk visszahúz és érzelmileg manipulál, ha nincs már esély a változtatásra, együttélésre, akkor az már csak tovább betegít, mérgez bennünket. Lépjünk tovább!

Tovább olvasom »
egyedülálló, külföldön élő magyar, online, párkapcsolat, társkereső

Csak a hazai csók az igazi!

László Márta

Becslések szerint napjainkban legalább félmillió magyar él külföldön. Pszichológusok szerint általános tapasztalat, hogy sokkal nehezebb idegen országban mélyebb emberi kapcsolatokat kialakítani, mint azt sokan gondolnák. Igazán kedvezőtlen helyzetben azok vannak, akik egyedülállóként költöztek ki külföldre, párkapcsolat nélkül, többnyire ugyanis az idegenben kialakított emberi kapcsolataik nagy része a felszínes munkahelyi érintkezésekben ki is merülnek. Nem meglepő tehát, hogy az egyedülállóként külföldre költözők online társkereső oldalak segítségét veszik igénybe.

Tovább olvasom »
felmérés, fürdés, fürdőszoba, párkapcsolat, szokások, sztárok, vízfogyasztás

Mit keres Csányi Sándor a fürdőkádamban?

Krajcsó Judit

A magyarok 40 százaléka szívesen fürdik vagy zuhanyzik együtt párjával, leginkább a 18-25 évesek szeretik a közös vizes pillanatokat. Az ismert emberek közül Dukai Reginát és Istenes Bencét látnánk a legszívesebben fürdőkádunkban. De van, aki inkább Csányi Sándort…

Tovább olvasom »
elittárs, felmérés, párkapcsolat, sorozat, szappanopera

Fütyülnek a Mátyás térre és Csillagkútra a párkeresők

László Márta

Minden harmadik magyar egyedülálló szerint veszít a vonzerejéből az a férfi vagy nő, aki követi a Mátyás király téren vagy a Csillagvirág Klinikán történteket. Egy friss felmérés eredményei erre a szomorú tényre hívták fel a figyelmet. Az Elittárs 715 magyar egyedülálló válaszai alapján vizsgálták, hogy befolyásolják-e a televízióban követett sorozatok a szerelmi életet és a társkeresést. Az eredménye pedig, hogy igen: átlagosan a válaszadók 54 százalékának jobban felkelti az érdeklődését egy olyan egyedülálló, aki ugyanazokat a sorozatokat kedveli, mint ő.

Tovább olvasom »
csók, esküvő, felmérés, házasság, online, párkapcsolat, randi, szex

Szex az első randin

Krajcsó Judit

Már egy-két levélváltás vagy telefonbeszélgetés is elég ahhoz, hogy randevúra menjünk valakivel. Az első randin általában jöhet az első csók, minden ötödik online társkereső szerint pedig a szex is – derült ki a Lovebox.hu legfrissebb felméréséből. Szerintetek a nők vagy a férfiak bújnának hamarabb ágyba?

Tovább olvasom »
asztrológia, csillagjegy, horoszkóp, párkapcsolat, szűz

Szűz jegyű a párod? Akkor ezt jobb, ha tudod róla!

Krajcsó Judit

Augusztus 24-én beléptünk a hatodik állatövi jegybe, a Szűzbe. A Szűz jegyű ember erősen intellektuális beállítottságú. Józan, és néha túlságosan is az, amivel a szerelmet távol tartja magától, noha ég benne a vágy és keresi a tökéletest. Ha ő a párod, akkor légy vele nagyon türelmes!

Tovább olvasom »
érzések, idő, kompromisszum, párkapcsolat, szabadság, szerelem, tisztelet

Kell egy kis saját idő – a szerelemben is

Krajcsó Judit

Ha mindig rajtad lóg, sülve-főve veled lenne, az a baj. Ha időnként elvonul, és azt látod jól elvan egyedül is, akkor hisztizel, mert azt gondolod, már nem szeret. Pedig hagyni kell teret és időt a párkapcsolatban is, hogy levegőhöz jussunk, töltekezhessünk, ami a kapcsolatnak is hasznára válik.

Tovább olvasom »
becenevek, érték, Európa, kedveskedés, párkapcsolat, romantika

Így veheted le a szimpatikus külföldit a lábáról…

László Márta

A becenevek fontos szerepet játszanak a magyarok párkapcsolataiban. Nemcsak nálunk van ez így, más országok lakói is szívesen adnak társuknak kedveskedő neveket. Sokan szinte elolvadnak, ha egy külföldi „tört magyarsággal” szólítja őket Nyuszifülnek vagy Kedvesemnek. Egy felmérésben azt vizsgálták, hogy az egyes európai országok egyedülállói mely beceneveket kedvelik a legjobban?

Tovább olvasom »
fotó, mosoly, online, párkapcsolat, profil, siker, személyiség, társkeresés

Apukám, ilyen profilképpel ne társat keress!

Krajcsó Judit

Aki internetes társkeresőn keresi élete párját, az legyen óvatos már a kezdeteknél. Idő előtt elszúrhatja az ismerkedést, ha nem rak ki magáról profilképet, de akkor is, ha valami döbbenetest. Sokan nem is gondolják mennyire röhejesek, szánalmasak vagy éppen ellenszenvesek egy rosszul megválasztott fotóval. De most mi jól megmondjuk, hogy milyen legyen!

Tovább olvasom »
anyaság, Dr. Lux Elvira, meddőség, párkapcsolat, potenciazavar, pszichológus, szex

Doktornő kérem, mi lesz most a szexuális életemmel?

Krajcsó Judit

A 40 év fölöttiek számára ő volt szexuálpszichológia nagyasszonya. Olyan témákról beszélt nyilvánosan, a maga jólmegmondó stílusában, melyekről akkor a hálószobákban is csak susogni szabadott, mert a szex az időtájt még tabu volt. A napokban hunyt el Dr. Lux Elvira, klinikai pszichológus, egyetemi adjunktus, életének 88. évében.

Tovább olvasom »
elhidegülés, házasság, konfliktusok, magányosság, párkapcsolat, stressz, szexuális problémák, válás

Mi már együtt is egyedül vagyunk…

Krajcsó Judit

Van egy gyönyörű Prognózis dal, amely arról szól, miként lesz a heves szikrából az évek során alig pislákoló apró lángocska. A dal és ez a cikk is arra keresi a választ, miért és hogyan válunk egyre magányosabbá párkapcsolatainkban. Vajon megelőzhető-e ez a fájdalmas folyamat?

Tovább olvasom »
Csajok és Pasik, felmérés, fesztivál, meleg, nyár, nyitottság, párkapcsolat, társkeresés

Nyáron könnyen csattan a csók?

László Márta

Nyáron vajon könnyebb párt találni? A társkeresők többsége, 72%-a szerint igen! A Csajok és Pasik társkereső oldal friss felméréséből kiderül, hogy az végtelenül egyszerű: több randihelyszín között válogathatunk, és az emberek is nyitottabbak. Ha jó idő van, a szabadban randizunk a legszívesebben, az alkohol abszolút belefér az első találkába, a fesztiválon indult tartós kapcsolat viszont ritka.

Tovább olvasom »
férfi, gyógynövény, libidó, párkapcsolat, potenciazavarok, stressz, szex

Ez a férfiak titkos libidónövelő elixírje!

PP-Eletforma

Sokkoló statisztika látott napvilágot, miszerint minden második férfi küzd libidócsökkenéssel, és nem csak az idősek. No de pánikra semmi ok, mert van egy növény, aminek rendszeres fogyasztása serkenti a szexuális aktivitást, jó hatással van a hímivarsejt termelődésére. 

Tovább olvasom »
házasság, párkapcsolat, szerelem, szexuálpszichológia, veszekedés

Te csak házasodj, Magyarország!

László Márta

Majdnem százezer magyar lépett frigyre tavaly, amellyel kis híján megdőlt a 2000. évi házasságkötési rekord. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus szerint az is egyfajta pozitív trendet jelez, hogy a párok egyre nagyobb számban fordulnak szakemberhez, hogy szakítás helyett megoldják problémáikat. A „Ragaszkodj hozzá!” kezdeményezés főként azokhoz szól, akik szerint megéri hosszú távra tervezni, és szeretnének mindent megtenni a kiegyensúlyozott, jól működő kapcsolat érdekében. A kampány célja felhívni a figyelmet a tartós párkapcsolatok értékeire, azok jótékony testi-lelki hatásaira.

 

Tovább olvasom »
felkészülés, Illés Fanni, olimpia, párkapcsolat, szépségkirálynő, úszás

Szerelmével készül az olimpiára az úszónő

Krajcsó Judit

Illés Fanni úszó és kerekesszékes szépségkirálynő párjával együtt készül a riói olimpiára. A szerelmesek, ha csak tehetik, minden percet együtt töltenek, így nem csoda, hogy Zoli Brazíliában is a lelátóról szurkol majd kedvesének. A kiegyensúlyozott kapcsolat és a rengeteg edzés is segít abban, hogy Fanni a harmadik paralimpiájáról éremmel térhessen haza.

Tovább olvasom »
fájdalom, fertőzés, mióma, párkapcsolat, petefészekciszta, szex

Nagy a baj, ha fáj a szex!

PP-Eletforma

A szex igen fontos tényezője egy házasságnak, párkapcsolatnak. Ezért ha gond van vele, az komoly problémákat okozhat. De mi a helyzet akkor, ha szexuálisan összeillik a páros, minden működik is, de a nőnek fájdalommal jár a szex?

Tovább olvasom »
elittárs, felmérés, párkapcsolat, randevú, szerelem, társkeresés

Így megy fuccsba a második randi – vagy már az első is!

PP-Eletforma

Mindenki ismeri az első randik tízparancsolatának legfontosabb pontjait: öltözz megfelelően, ne késs, légy kedves és udvarias, ne csak magadról beszélj… Az ELITTÁRS 687 egyedülálló bevonásával készített felmérést, amiben három lépésben vizsgálta, hogy hol fordulhat rossz irányba az első randevú, vagy egyáltalán az ahhoz vezető út.

 

Tovább olvasom »
fogamzás, gyerekvállalás, meddőség, párkapcsolat, párkapcsolat és szex

A fogamzás az agyban és nem az ágyban dől el

PP-Eletforma

A nők és a férfiak egyszerre abba az ördögi körbe esnek, amikor már a teljesítmény kényszerétől, a megfelelési vágytól vezérelve, dacosan kísérleteznek a megtermékenyítéssel. A szakember szerint a sikeres fogamzás sok esetben nem az ágyban, hanem a párok agyában dől el.

Tovább olvasom »
felelősség, fogamzás, gyerekvállalás, lelki egyensúly, nők, párkapcsolat, szinglik

Segítsetek gyereket csinálni!

Krajcsó Judit

Ma a harmincas nők negyede semmilyen párkapcsolatban sem él, sokan közülük egyáltalán nem kerültek még férfiakkal közelebbi kapcsolatba sem. 2004-hez képest ma két és félszer annyi harminc év feletti nő él magányosan. Mert nem irányul feléjük elég szeretet, empátia?

Tovább olvasom »
felvilágosítás, fogamzásgátlás, óvszer, párkapcsolat, szex, terhesség

A férfi csak élvezze, a többi a nő dolga!

PP-Eletforma

A férfiak a nemi betegségeknél is jobban tartanak a nem kívánt terhességtől, ennek ellenére több mint negyedük (27%) egyáltalán nem szokott gondoskodni a védekezésről, további 13%-uk pedig rendszeresen megfeledkezik róla.Szerintük a védekezés a nők dolga, és nem értik melyik módszer okozhat kellemetlenséget a nőknek.

Tovább olvasom »
erotika, karcsúság, kisugárzás, lélek, önbizalom, párkapcsolat, tantra, test, túlsúly

A kisugárzás titka: élvezd a tested!

PP-Eletforma

A szépség belülről fakad, tarja a mondás, és ez így is van. Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha hiányzik az önbizalom és harmónia, akkor hiába a legszebb öltözet, vagy szexi fehérnemű. Az érzékiség megéléséhez a legfontosabb, hogy nőiesen vagy férfiasan vonzónak érezzük magunkat, mert az érzéki magabiztosság másokra is azonnal hat. A test és lélek kölcsönösen hatással van egymásra, így ha az egyiket rendbe tesszük, a másik is hozzá idomul.Mit tehetünk érzéki kisugárzásunk visszanyeréséért?

Tovább olvasom »
femérés, iskola, párkapcsolat, pénz, társkeresés

Pénz, végzettség és hit – ez számít a párkeresésnél?

Krajcsó Judit

A párkereső nők szinte kivétel nélkül (95,4%) elvárják leendő társuktól az anyagi függetlenséget, ráadásul a legtöbben aktuális partnerüket sem támogatnák szívesen pénzügyileg, derült ki a Lovebox legfrissebb felméréséből. A kutatás arra is választ adott, hogy mennyire számít manapság az, ha a párunk a sajátunktól eltérő vallási vagy politikai nézeteiket vall.

Tovább olvasom »
ajándék, elittárs, felmérés, párkapcsolat, szerelem, szingli, ünnep, Valentin nap

Jó nap ez a szakításra

PP-Eletforma

Valentin-nap közeledtére való tekintettel az ELITTÁRS 855 tag kérdőíves megkérdezésével vizsgálta, miként vélekednek a szerelmesek ünnepéről az egyedülállók. Az eredményekből kiderült, hogy a szinglik kétharmada bosszantónak találja a Valentin-napot, 95 százalékuk nem tekint nagy nyomásként egy február 14-i első randevúra, sőt 63 százalékuk szerint elfogadható az is, ha valaki a szerelmesek ünnepén szakít párjával.

Tovább olvasom »