Facebook hozzászólás
1 069

Palacsinta amaránt lisztből

Az amaránt rendszeres fogyasztása hasznos lehet a csontritkulás megelőzésében, Fehérje-, aminosav-, vastartalma révén a vegetáriánusok étrendjének alapvető kiegészítője lehet, segítségével ezen tápanyagok hiánya is hatékonyabban megelőzhető.

Hozzávalók

Amaránt palacsinta, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

1 bögre (kb.18 dkg) amarántliszt
3 tojás
2 dl növényi tej / növényi tejszín
1 evőkanál (2 dkg) eritritol (el is maradhat)
1 csipet
körülbelül 1.5 dl víz
kókuszzsír / olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A hozzávalókat – a víz kivételével – alaposan keverjük össze (mi keverőgéppel kevertük). Sűrű palacsintatésztát kapunk, amit vízzel hígítunk tovább. Óvatosan, apránként adagoljuk a vizet, amíg a hagyományos palacsintával megegyező sűrűségű tésztát kapunk.
2. Tegyük félre és legalább fél órát parkoltassuk, pihentessük. Ha azt tapasztaljuk, hogy az állás alatt sűrűsödött, hígítsuk tovább vízzel / növényi tejjel.
3. A hagyományos palacsintákhoz hasonlóan süssük ki serpenyőben.

Amerikai palacsinta
1993-ban ismerkedtem meg az amerikai palacsintával. Ekkor jártam ugyanis az Egyesült Államokban először látogatóban. Azóta az amerikai palacsinta iránti szerelem töretlen, és régi fényében ragyog, ahogy az első pillanattól kezdve.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!