palacsinta

babapiskóta, palacsinta, puding

Csodapalacsinta

Emese Fodor

Babapiskótából, palacsintából és háromféle pudingból áll ez a torta, ami látványosan szeletelhető, és igazán meglepő kombináció. Fodor Emese receptje.

Tovább olvasom »
füstölt tarja, palacsinta, rántott, töltött

Töltött, rántott palacsinta

Kandikó Éva

Gyors vacsorának semmiképp nem nevezném, és bár van benne hús, nem is a húsétel kifejezés jut róla eszembe. No de végül is nem kell mindent kategóriákba préselni. Nálunk ez abszolút ünnepi, vendégváró étel, egyrészt a főtt, füstölt tarja ára miatt, amiből azért minél öbb van benne, annál jobb, másrészt a kicsit hosszadalmas előkészületek miatt. Hétköznapokon csak álmodozunk róla…

Tovább olvasom »
csirkepörkölt, egytál étel, hortobágyi húsos palacsinta, maradék, palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta, a családi sztár

Kandikó Éva

Ritkán fordul elő, hogy van annyi maradék csirkepörkölt itthon, amennyiből érdemes lenne nekiállni a hortobágyi húsos palacsintának, de ennek az ételnek a kedvéért nagyon szívesen nekiállok “maradék” pörköltet főzni. Ízléstől függ, a csirke melyik részéből készítjük a paprikást, ajánlom, hogy legyen benne comb is a mellen kívül, nehogy túl száraz legyen a töltelékünk.

Tovább olvasom »
füstölt lazac, gasztronómia, palacsinta, recept, spenót

Spenótos sós palacsinta-roll

PP-Eletforma

Sós palacsinta – egészségesebben. Receptünkben mi most füstölt lazaccal töltjük meg, de ahogy a képen is látszik remekül illik hozzá a csirkemelles, házi sajtos, vagy éppen zöldséges töltelék is.

Tovább olvasom »
alma, palacsinta, zab

Almás zabpalacsinta

PP-Eletforma

Nem is gondolnád, de a zabpehely nem csak finom, hanem a bőrre is igen jótékony hatással van, fokozza a sejtek oxigénellátását. Most egy egészséges, könnyű palacsintát készítettünk belőle.

Tovább olvasom »
japán, japán konyha, japán palacsinta, japán recept, okonomiyaki, palacsinta

Japán palacsinta – sós és pikáns!

PP-Eletforma

A japán konyha egészséges, friss és különleges. A talán már ismert szusi mellett pedig hatalmas lehetőségeket tartogat még! Itt van például az okonomiyaki, ami egy palacsintaféle – legalábbis ami a tésztáját illeti. De akár japán pizzának is tekinthetjük. Minden esetre nagyon finom!

Tovább olvasom »
amerikai recept, palacsinta, villásreggeli

Amerikai palacsinta – elképesztően egyszerű!

PP-Eletforma

Mi is nagyon szeretjük a hagyományos, jól ismert palacsintát, de ahogy mondani szokás, a változatosság gyönyörködtet! Érdemes hát időnként ezzel a tengerentúli változattal is megpróbálkozni. Inkább reggeliként fogyasztják, de uzsonnának, desszertnek is megállja a helyét.

Tovább olvasom »
desszert, palacsinta, receptek

Palacsinták sósan és édesen

PP-Eletforma

A palacsintát általában desszertnek készítjük, vagy egy tartalmas leves után második fogásnak. Azonban önmagában is tartalmas fogás lehet, reggelire, vagy vacsorára, sőt vendégeknek meleg előétel gyanánt, ha sütés közben teszünk bele valami finom tölteléket. S így nem is kell feltétlenül édesnek lennie, a töltelék pedig harmonizálhat pl. a második fogással.

Tovább olvasom »
palacsinta, sütés, vacsora

Amerikai palacsinta

PP-Eletforma

Sosem értettem, hogyan lehet ezt reggelire megenni. Nálunk általában az ebéd második fogásaként, vagy az éttermekben előételként fogyasztjuk a palacsinta különféle változatait.

Tovább olvasom »
gomba, palacsinta, sajt

Töltött palacsinta

PP-Eletforma

A töltött palacsinta egy igazán könnyen elkészíthető, és ízletes étel! Ebédre, vacsorára, uzsonnára, kinek-kinek étvágya szerint. Próbálja  ki, fél óra alatt kész!

Tovább olvasom »
főzés, konyha, otthon, palacsinta, recept, sütés

Alföldi rakott palacsinta

PP-Eletforma

Ebben a nagy hőségben palacsintát sütni? Öngyilkosság mondják sokan. De mit tegyek, ha ezt kívánom és az egész családom így van vele. Már másnaponta sütök, gyümölccsel lezárva az evést. Jó étvágyat Önöknek is! 

Tovább olvasom »