palacsinta

kókuszvirág cukor, kókuszzsír, palacsinta, rizskrém, rizsliszt

Méteres palacsinta

bulkshop.hu

A tojás- és tejmentes palacsinták elkészítése kicsit nehezebb, pontosabban a szétszakadás nélküli megfordításuk nehezebb, mint a hagyományosé. A tésztájához azért ezeket a liszteket választottuk, mert azt akartuk, hogy a tészta puha, kicsit vastagabb, süteményszerű legyen.

Tovább olvasom »
előétel, hal, halászlé, laktató, palacsinta

Halas palacsintám rántva

László Márta

Őszi, családi kirándulásunkat Pakson, a Halászcsárdában fejeztük be. Isteni ebédet választottunk – természetesen csupa-csupa helyi halakból. Ezt a fogást már én is többször elkészítettem, és ezúttal sem tudtam ellenállni! Ha Te is valami hétvégi különlegességre vágysz, szombatra készíts halászlevelet, vasárnap pedig használd fel a megmaradt halhúst!   

Tovább olvasom »
laktató, magyar ínyencség, palacsinta, pörkölt, tejföl

Márti hortobágyija

László Márta

Na, ez egy ízig-vérig magyar különlegesség! És persze otthoni kedvenc! Eredendően előtételként szerepel a nagy családi szakácskönyvben, de annyira laktató, hogy sokszor főételként is remekül funkcionál. Ilyenkor ősszel, amikor ránk köszöntenek az első hűvösebb esték, szívesen vacsorázunk is belőle. Ha vendéget vársz, akkor is nyerő falat! Ráadásul még előző nap elő tudod készíteni, és amikor csnegetnek, akkor dugod be a sütőbe átforrósítani. Isteni!  

Tovább olvasom »
darálás, desszert, dió, krém, palacsinta

Diókrém

bulkshop.hu

Nem is gondolnád, hogy dióból pár perc munkával ennyire finom krémet lehet készíteni, igaz? Pedig nem csalás, nem ámítás, percek alatt kész az ízletes diókrém, amit péksüteményre is kenhetsz, palacsintába is tölthetsz.

Tovább olvasom »
cukkini, palacsinta, zöldség

Cukkinipalacsinta

Fajcsák Sándorné

A cukkini egyike azon zöldségeinknek, amelyek olyan sokféle módon használhatóak fel, hogy az szinte hihetetlen. Bizony, még palacsintát is lehet vele készíteni, amit mindenképpen kipróbálásra ajánlunk!

Tovább olvasom »
darált hús, előétel, gomba, palacsinta, pörkölt, ragu

Bakonyi betyár batyu

Bartek Kata

Valami jó kis előétel ötletén törtem a fejemet, mi az, amit mindenki szeret, látványos, nem megy rá túl sok időm, garantáltan minden van hozzá itthon. Biztos létezik ilyen recept, de ismertek, nyilván nem az egyszerű megoldást választottam, a finom és mindenki szereti, sőt még a látványos elvárások megmaradtak.

Tovább olvasom »
édesburgonya, hétvége, palacsinta, reggeli, tojás

Édesburgonya palacsinta

Bartek Kata

Nálunk még javában tart az édesburgonya láz, mindig tartok itthon ebből a szuper zöldségből, hogy ha hirtelen jön egy ihlet, hogy készítenék belőle valamit ez ne legyen akadály. Így volt ez az alábbi reggelinél is. Vasárnap jut idő leginkább arra, hogy reggelire ilyen finomságot készítsünk, a hétköznapi készülődésnél ez esélytelen, gondolom ezzel nem csak én vagyok így.

Tovább olvasom »
egészséges, liszt, palacsinta, reform, zabpehely

Palacsinta zabpehely lisztből

Kandikó Éva

Azok számára, akik kénytelenek mellőzni a fehér lisztet, ám imádják a palacsintát, igazi kincs ez a recept. Mert nagyszerűsége nemcsak abban rejlik, hogy a palacsinta finom, hanem abban is, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, és sokoldalúan felhasználható.

Tovább olvasom »
csirke, juhtúró, palacsinta, paprikás

Csirkepaprikás kapros, juhtúrós palacsintával

Hegyvári Zoltán

A napokban az ebédünket az egri HBH Bajor Sörházban fogyasztottuk el, ahol az egyik menü gyakorlatilag ez volt. Nekem annyira bejött a két ízvilágnak a párosítása, hogy a magam módján elkészítettem ezt a fogást. Nemcsak akkor, most is nagyon bejött, úgyhogy ajánlom másoknak is. Kösz srácok, jó volt az ötlet.

Tovább olvasom »
amaránt liszt, eritrit, palacsinta

Palacsinta amaránt lisztből

bulkshop.hu

Az amaránt rendszeres fogyasztása hasznos lehet a csontritkulás megelőzésében, Fehérje-, aminosav-, vastartalma révén a vegetáriánusok étrendjének alapvető kiegészítője lehet, segítségével ezen tápanyagok hiánya is hatékonyabban megelőzhető.

Tovább olvasom »
koreai, palacsinta, rizs, sárgaborsó

Koreai palacsinta

Kandikó Éva

Akik vonzódnak a hagyományostól eltérő ételekhez, ne habozzanak kipróbálni. A végeredmény egy kellemes ízű, belül kicsit krémes zöldséges palacsinta, ami mellé tálaljunk édes chili szószt.

Tovább olvasom »
amerikai, liszt, palacsinta, reggeli, sütőpor, tej

Amerikai palacsinta

Kandikó Éva

1993-ban ismerkedtem meg az amerikai palacsintával. Ekkor jártam ugyanis az Egyesült Államokban először látogatóban. Azóta az amerikai palacsinta iránti szerelem töretlen, és régi fényében ragyog, ahogy az első pillanattól kezdve.

Tovább olvasom »
egészséges, palacsinta, zabpehely, zabpehely liszt

Palacsinta egészségesen

bulkshop.hu

Az alábbi receptben egy könnyű, egészséges verziót mutatunk be, amely a hagyományokkal ellentétben nem búzalisztből, hanem zabpehelylisztből, tehéntej felhasználása nélkül készül. Amelyet nyugodtan, „lelkiismereti” nehézségek nélkül fogyaszthatunk.

Tovább olvasom »
babapiskóta, palacsinta, puding

Csodapalacsinta

Emese Fodor

Babapiskótából, palacsintából és háromféle pudingból áll ez a torta, ami látványosan szeletelhető, és igazán meglepő kombináció. Fodor Emese receptje.

Tovább olvasom »
füstölt tarja, palacsinta, rántott, töltött

Töltött, rántott palacsinta

Kandikó Éva

Gyors vacsorának semmiképp nem nevezném, és bár van benne hús, nem is a húsétel kifejezés jut róla eszembe. No de végül is nem kell mindent kategóriákba préselni. Nálunk ez abszolút ünnepi, vendégváró étel, egyrészt a főtt, füstölt tarja ára miatt, amiből azért minél öbb van benne, annál jobb, másrészt a kicsit hosszadalmas előkészületek miatt. Hétköznapokon csak álmodozunk róla…

Tovább olvasom »
csirkepörkölt, egytál étel, hortobágyi húsos palacsinta, maradék, palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta, a családi sztár

Kandikó Éva

Ritkán fordul elő, hogy van annyi maradék csirkepörkölt itthon, amennyiből érdemes lenne nekiállni a hortobágyi húsos palacsintának, de ennek az ételnek a kedvéért nagyon szívesen nekiállok “maradék” pörköltet főzni. Ízléstől függ, a csirke melyik részéből készítjük a paprikást, ajánlom, hogy legyen benne comb is a mellen kívül, nehogy túl száraz legyen a töltelékünk.

Tovább olvasom »
füstölt lazac, gasztronómia, palacsinta, recept, spenót

Spenótos sós palacsinta-roll

PP-Eletforma

Sós palacsinta – egészségesebben. Receptünkben mi most füstölt lazaccal töltjük meg, de ahogy a képen is látszik remekül illik hozzá a csirkemelles, házi sajtos, vagy éppen zöldséges töltelék is.

Tovább olvasom »
alma, palacsinta, zab

Almás zabpalacsinta

PP-Eletforma

Nem is gondolnád, de a zabpehely nem csak finom, hanem a bőrre is igen jótékony hatással van, fokozza a sejtek oxigénellátását. Most egy egészséges, könnyű palacsintát készítettünk belőle.

Tovább olvasom »
japán, japán konyha, japán palacsinta, japán recept, okonomiyaki, palacsinta

Japán palacsinta – sós és pikáns!

PP-Eletforma

A japán konyha egészséges, friss és különleges. A talán már ismert szusi mellett pedig hatalmas lehetőségeket tartogat még! Itt van például az okonomiyaki, ami egy palacsintaféle – legalábbis ami a tésztáját illeti. De akár japán pizzának is tekinthetjük. Minden esetre nagyon finom!

Tovább olvasom »
amerikai recept, palacsinta, villásreggeli

Amerikai palacsinta – elképesztően egyszerű!

PP-Eletforma

Mi is nagyon szeretjük a hagyományos, jól ismert palacsintát, de ahogy mondani szokás, a változatosság gyönyörködtet! Érdemes hát időnként ezzel a tengerentúli változattal is megpróbálkozni. Inkább reggeliként fogyasztják, de uzsonnának, desszertnek is megállja a helyét.

Tovább olvasom »
desszert, palacsinta, receptek

Palacsinták sósan és édesen

PP-Eletforma

A palacsintát általában desszertnek készítjük, vagy egy tartalmas leves után második fogásnak. Azonban önmagában is tartalmas fogás lehet, reggelire, vagy vacsorára, sőt vendégeknek meleg előétel gyanánt, ha sütés közben teszünk bele valami finom tölteléket. S így nem is kell feltétlenül édesnek lennie, a töltelék pedig harmonizálhat pl. a második fogással.

Tovább olvasom »
palacsinta, sütés, vacsora

Amerikai palacsinta

PP-Eletforma

Sosem értettem, hogyan lehet ezt reggelire megenni. Nálunk általában az ebéd második fogásaként, vagy az éttermekben előételként fogyasztjuk a palacsinta különféle változatait.

Tovább olvasom »
gomba, palacsinta, sajt

Töltött palacsinta

PP-Eletforma

A töltött palacsinta egy igazán könnyen elkészíthető, és ízletes étel! Ebédre, vacsorára, uzsonnára, kinek-kinek étvágya szerint. Próbálja  ki, fél óra alatt kész!

Tovább olvasom »
főzés, konyha, otthon, palacsinta, recept, sütés

Alföldi rakott palacsinta

PP-Eletforma

Ebben a nagy hőségben palacsintát sütni? Öngyilkosság mondják sokan. De mit tegyek, ha ezt kívánom és az egész családom így van vele. Már másnaponta sütök, gyümölccsel lezárva az evést. Jó étvágyat Önöknek is! 

Tovább olvasom »