Facebook hozzászólás
230

Oldalas, egy kis csavarral

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó és októbertől újra kapható könyvéből való ételekkel.

Oldalas fahéjas párolt savanyú káposztával

Oldalas fahéjas káposztával – kép: PP Archív

Hozzávalók:

1 kiló oldalas,

4 gerezd fokhagyma

őrölt kömény,

2-3 deci víz,

olaj, só, bors.

50 deka savanyú káposzta,

3 evőkanál méz,

1 fej vöröshagyma apróra vágva,

2-3 babérlevél,

2-3 egész fahéjdarab,

fél deci olaj,

só, cukor ízlés szerint.

Elkészítése:

Az oldalast kétcsontonként feldarabolom. Megmosom, megtörlöm, majd a húsos részébe egy kisebb éles késsel kis lyukakat forgatok. Ezekbe beletömködöm a fokhagymacikkeket. Az oldalasdarabokat sózom, borsozom, és finoman megszórom őrölt köménnyel. Egy magasabb falú serpenyőben forró olajon oldalanként 5-5 percig kérget pirítok az oldalasokra. Hozzáöntöm a vizet, felforralom, majd a hőfokot mérsékelve, fedő alatt 30 perc alatt puhára párolom. Amikor a levét elfőtte, leveszem a fedőt, a hőfokot feljebb állítom, és 10 perc alatt folyamatosan forgatva minden oldalát pirosra sütöm. Amíg az oldalas párolódik, elkészítem hozzá a fahéjas savanyú káposztát. A mézet olajban karamellizálom, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, a fűszereket, rövid ideig párolom, majd hozzáadom az átmosott káposztát. Jól összekeverem, és addig párolom, amíg megpuhul.

További ínycsiklandó recepteket itt olvashat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!