nyak

fájdalom, hát, kár, nyak, zsibbadás

Lehet, hogy a nyakad miatt fáj a vállad?

PP-Eletforma

A legtöbb felnőtt tapasztalta már a nyakfájdalmat, vagy éppen a karokba, hátba sugárzó fájó, zsibbadó érzést. Dr. Páll Zoltán, a Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos a szerteágazó okokról, tünetekről és a kezelés lehetőségeiről beszélt.

Tovább olvasom »
iroda, mozgás, mozgásszervi fájdalmak, nyak, táplálkozás, ülés, váll

Kelj fel, és járj!

PP-Eletforma

Egyre  több azoknak az irodai dolgozóknak a száma, akik krónikus ízületi fájdalmakról számolnak be. Ennek elsősorban a napi több órás egy helyben ülés, valamint a túlzott számítógép használat az oka. Fokozza a problémát az is, hogy sokan nem táplálkoznak helyesen, munkaidő után pedig nem fordítanak elég figyelmet a megfelelő mennyiségű mozgásra.

Tovább olvasom »
fájdalom, gerinc, gyógytorna, nyak, orvos

Makacs nyakas problémák

PP-Eletforma

A felső végtag, a nyak, a váll rendkívül mozgékony testrészeink, amelyek összetett funkciót látnak el, és naponta nagy terhet cipelnek. Ez a probléma leginkább a vállövet tartósan terhelő foglalkozásokat űzőket (fodrász, kozmetikus, számítógéppel dolgozók) érinti. Ha a beteg nyaktáji panaszokkal fordul szakorvoshoz, a diagnózis pontos felállítása után a legfontosabb feladat az aktív fájdalomcsillapítás, a nyak izmaiban fellépő funkciózavarokat pedig gyógytornával lehet ellensúlyozni – tudjuk meg Dr. Arnold Dénes Arnoldtól, a Fájdalomközpont aktív fájdalomspecialistájától.

Tovább olvasom »
bőrfeszesítés, dekoltázs, hámlasztás, nyak, szépség tippek, ultrahang, vízfogyasztás

7 egyszerű tipp a gyönyörű dekoltázsért

PP-Eletforma

Bár az arc és a nyak bőrén talán korábban mutatkoznak az idősödés jelei, a dekoltázs is olyan terület, amely hamar elveszti korábbi feszességét. Sutka Beáta, az Oxygen Medical Ultherapy szakértője olyan módszerekről beszélt, amelyek akár a mellfelvarrás helyett, előtt is beválhatnak.

Tovább olvasom »
fájdalom, gerinc, hát, jóga, nyak, orvosi kezelés, orvosi tanács, testtartás, torna, úszás

Hat jótanács a gerincedért

PP-Eletforma

A nyak-, hát- és derékfájás sokunk életét megkeseríti, pedig tudatos gerincvédelemmel sokat tehetünk a megelőzésért. Arra kértük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy foglalja össze az alapszabályokat. 

Tovább olvasom »
izom, izületi fájdalmak, nyak

Mitől fáj a nyakunk?

PP-Eletforma

Nem fordul, megfeszül, lemerevedik, nyikorog. A fájdalom sokszor ok nélkül jön, s aztán megy, vagy makacsul tartós marad. Vajon mitől fáj a nyakunk? A szerteágazó okokról és kezelésükről kérdeztük a szakértőt.

Tovább olvasom »
betegség, nyak, önvizsgálat, pajzsmirigy

A pajzsmirigy betegségek tünetei

PP-Eletforma

A pajzsmirigy rendellenességek előfordulásuk gyakoriságát tekintve hazánkban is népbetegségnek számítanak. A tünetek igen szerteágazóak lehetnek, az elváltozások korai észlelése a megfelelő kezelés szempontjából is különösen fontos.

Tovább olvasom »
nyak, szépség, torok

Vigyázz! A nyakad elárulja hány éves vagy!

PP-Eletforma

Valamikor régen, egy igencsak “nőfaló” barátom mondta nekem, hogy ha tudni akarja, hány éves körüli a kiszemelt áldozat, elég csak jobban megnéznie a nyakát. Akkor csak legyintettem, félig-meddig ki is nevettem, ám választott hivatásomnál fogva évek óta egyre többet foglalkozom cikkeimben a szépségápolással is. És bizony, sok-sok forrásanyagot átolvasva, meg kellett állapítanom, barátom igencsak jó megfigyelőnek bizonyult.

Tovább olvasom »