Facebook hozzászólás
792

Német burgonyaleves

Remek élmény volt 1800 méter magasan, egy hüttében kanalazni ezt a forró, tartalmas levest, de nem volt kevésbé jó az sem, amikor elkészítettem a saját konyhámban. A németek tudnak valamit, ha krumpliról van szó, az egyszer biztos!

Német burgonyaleves, Kép: wikimedia.org
Kép: wikimedia.org

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
1 vöröshagyma
10 dkg bacon
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
1 kis darab póréhagyma
5 dkg zellergumó
1 liter húsleves
1 nagy csomag petrezselyemzöld
2 szál lestyán
fejenként egy darab virsli

bors
olaj

Elkészítés:

Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott bacont, majd mikor szép aranybarna, szűrőkanállal szedjük papírtörlővel bélelt tányérra a szalonnakockákat. A visszamaradt zsiradékon pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, de vigyázzunk, ne barnuljon meg. A zöldségeket vágjuk 1×1 cm-es kockákra, és az összeset adjuk a vöröshagymához. Öntsük fel a húslevessel, a fakanállal kaparjuk fel a lábas aljára esetlegesen lerakódott szalonnadarabkákat. Ha szükségét érezzük, sózzuk meg a levest. Kb. 20 percig főzzük fedő alatt. Amikor a zöldségek puhák, a leves felét pürésítsük, majd öntsük vissza a darabosan maradt másik feléhez. Adjuk hozzá a karikákra vágott virslit, forrósítsuk át, ízesítsük frissen őrölt borssal a levest és tálaljuk.

Sörleves- az esti focihoz
Egy legutóbbi tudományos lista szerint a sör is beletartozik a legegészségesebb italok sorába. Akinek még sincs most kedve legurítani egy korsóval, az főzzön belőle egy különlegesen finom levest. Íme a recept!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!