narancs

csokoládé, golyó, kókuszreszelék, mogyoró, narancs, nass, zabpehely

Csokoládés, narancsos zabpelyhes gombóc

Somogyi Zoltán Max

A zabpehely – és a zabpehely liszt – óriási segítség az inzulinrezisztensek és cukorbetegek életében, sőt, ha garantáltan gluténmentes környezetben készítik, még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Ezért örülünk minden egyes új receptnek, ami zabpehellyel készül.

Tovább olvasom »
citrom, eper, lime, narancs, narancslé, vörösbor

Sangria

Kandikó Éva

Tudom, lehet kapni készen a boltban is. De miért fanyalodnánk erre a megoldásra, mikor csekély erőfeszítéssel saját sangriát is keverhetünk magunknak, ráadásul nem egyenízűt, hanem olyat, amit tényleg szeretünk?

Tovább olvasom »
fahéj, kakaó, mézeskalács fűszer, narancs, sütőtök

Sütőtökös kalács

Bartek Kata

Lassan elfogy a piacról a sütőtök, ezért érdemes még azelőtt kipróbálni a receptet, hogy eltűnne jó néhány hónapra a szemünk elől. Természetesen nem csak rénszarvas formát alakíthatunk ki a közepén, hanem bármilyen mást is.

Tovább olvasom »
dió, narancs, rugelach, szilvalekvár, ünnep

Narancsos, diós rugelach

majomkenyer.hu

A rugelach lengyel származású hanukai sütemény, Tubisvát, azaz a fák ünnepére szokták elkészíteni a zsidó konyhákban. Modern változata krémsajttal készül, ettől egy kicsit nehéz bánni a tésztájával, de egyrészt a probléma orvosolható a tészta néhány órán át való hűtésével, másrészt az eredmény annyira finom, hogy nincs az a nehézség, ami megakadályozhatna az elkészítésében.

Tovább olvasom »
déli gyümölcs, kumquat, narancs, pomelo, tavasz, vitamin

Mindenünk a vitamin

Kandikó Éva

Hetek, hónapok óta nélkülözzük a friss, harsogó, élettel és vitaminokkal teli zöldségeket, gyümölcsöket, viszont a jól megszokott téli társaikat, a gyökérzöldségeket, az almát, körtét kezdjük lassanként megunni. Mit tegyünk, ha mégis valami újdonságra vágyunk? Mi legyen, ha unjuk már a banánt?

Tovább olvasom »
aszalt gyümölcs, bor, forralt bor, narancs, vörösbor

Forralt bor, az idény sztárja

Kandikó Éva

A forralt bort árusító standok megjelenése biztosan jelzi a tél közeledtét, különösen igaz ez karácsonyi vásárok területén megjelenő standokra. Nem kétséges, hogy a hangulat kedvéért meg-megiszik az ember egy pohárkával egy ilyen vásárban, de otthon sem kell nélkülöznünk  forralt bor melengető simogatását. Elkészíteni ugyanis igencsak egyszerű.

Tovább olvasom »
alma, csirke, farsang, méz, narancs, sütőzacskó

Mézes-almás-narancsos sült csirke Mártinál

László Márta

Ünnepi falatok illenek a farsangi mulatozáshoz. Ez nem egy bonyolult, ám igen praktikus, mutatós és nagyon finom fogás. Még az sem fogja visszautasítani, aki éppen fogyókúrázik a karácsonyi és szilveszteri eszem-iszom után. A titok a sütőzacskó! Az így készült ételek sokkal zamatosabban, ízletesebbek! Használd bátran húsokhoz, zöldségekhez egyaránt!

Tovább olvasom »
csokipuding, narancs, narancsos-csokis

Narancsos csokipuding

PP-Eletforma

A narancsról mindenkinek elsősorban a ronda narancsbőr jut eszébe, pedig a magas c vitamin és antioxidáns tartalma, így télen hatékonyan erősítheti az immunrendszert, és támogatja a szervezetet a szabadgyökök elleni küzdelemben. A narancs illóolaja jótékony gyógyír a téli depresszió és levertség ellen. Ez az egyszerű, finom csoki csoda ráadásul könnyen el is készíthető.

Tovább olvasom »
gyümölcsös recept, kacsa, narancs

Narancsos-sütőtökös kacsamell

PP-Eletforma

Az illatos narancshéj és a csodálatos kacsahús klasszikus párosítását izgalmassá teszi a sütőtök. Ez a narancsos kacsa azonban nem az igazi klasszikus, nem bonyolult, és nem is sok idő elkészíteni, annyi csak az extra, hogy grillsütő kell hozzá. De persze a nélkül is meg lehet birkózni vele…

Tovább olvasom »