Facebook hozzászólás
1 747

HÚSVÉTI KÉSZÜLŐDÉS

Napraforgómagos svájci gyökérkenyér

Pihe-puha ropogós kenyérkét mutat most meg Pammer Lívia, aki már eddig számos, isteni kenyér-receptet osztott meg velünk. Egyik nap összeállította a tésztát, letakarta, másnap reggel átdolgozva és formázva kisütötte. Kis gyakorlással húsvétra menni fog!

Napraforgómagos svájci gyökér, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

  • 50 deka BL 80 liszt
  • 3 (ha szükséges akár több) deciliter langyos víz
  • 1 evőkanálnyi himalája só
  • 2 ek. burgonyapehely
  • 1 ek olivaolaj
  • 3 dkg élesztő
  • 2 maréknyi hántolt napraforgómag

Elkészítés:

Este összekészítem. A hozzávalókat egy tálba teszem, az élesztőt is a liszthez morzsolom, majd a langyos vízzel alaposan kikeverem a tésztát. Letakarva egész éjjel pihenni hagyom. Reggel lisztezett deszkára borítom, kétfelé vágom, átdolgozom, formázom úgy, hogy kicsit ellapogatom, és magam felé feltekerem, majd a tengelye körül is 2x, 3x megcsavarom. Szilikonos sütőpapírra teszem a formára igazított kenyereket, és letakarva fél óráig pihenni hagyom. A sütőt előmelegítem 170-180 fokra, az aljába teszek egy teli lábaska vizet , majd a kenyereket beteszem sülni körülbelül 40-45 percig , pirulásig.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!