Facebook hozzászólás
1 224

Mascarponés-gyümölcsös charlotte torta

Nem mondhatjuk, hogy húsz perc alatt összedobható tortáról van szó, de nagyobb családi ünnepen, jelentősebb baráti összejövetelre simán elkészíthető, dekoratív torta ez, amit érdemes kipróbálni. Második, harmadik alkalommal már már rutinból fog menni.

Mascarponés, gyümölcsös torta, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók a tésztához:

6 db tojás
6 ek cukor
6 csapott ek liszt
0.5 csomag sütőpor

Piskótatekercshez:
4 db tojás
4 ek cukor
4 csapott ek liszt
0.5 csomag sütőpor
4 ek lekvár

Krémhez:
2.5 dl tejföl
25 dkg mascarpone
2.5 dl habtejszín
10 dkg cukor
30 dkg meggy
15 g zselatin
1 dl víz
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:
5 dkg meggy
közepes db mandarin
4 közepes db kivi

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 6 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját is. 6 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük.
Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Kettévágjuk. Az alsó részt visszatesszük a tortaformába, szeletelt piskótatekerccsel körberakjuk.
A krémet beleöntjük (6 evőkanállal félreteszünk a tetejére). Befedjük a piskóta másik felével, és lekenjük krémmel.

Piskótatekercs:

4 db tojást kettéválasztunk. A tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 4 ek. kristálycukrot, és tovább keverjük.
Belekeverjük a tojássárgáját is. 4 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük. Miután kihűlt, megkenjük bármilyen ízű lekvárral, és felszeleteljük.

Krémhez:

A mascarponét tejföllel, cukorral és az összeturmixolt meggyel összekeverjük. A habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt. A vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, majd hozzáforgatjuk a habtejszínt

.
Tetejére:
A mandarint és a kivit megpucoljuk, cikkekre szeleteljük. A torta tetejét körben kirakjuk félbevágott, szeletelt kivivel.
Közepére teszünk egy-egy szem meggyet. Körberakjuk szeletelt mandarinnal.

Pavlova torta, amivel bárkit elkápráztatsz
A Pavlova torta 1935. októberében egy Pearth-i szállodából indult világhódító útjára, és Bert Sache keze alól került ki – áldassék annak a kéznek mindkét darabja. Rémesen egyszerű dolog, és mint ilyen, nagyon jó is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!