maradékhasznosítás

maradékhasznosítás, paradicsom, rizottó

Töltött paradicsom

Bartek Kata

Ismerős az a helyzet, amikor a szuper fincsi fogásból maradt, de másnap már senki nem kívánja?  Ott a kérdés, mi legyen a maradékkal? Ilyenkor jöhetnek a remek étel újrahasznosítási ötletek. Én szabályszerűen örülök neki, amikor ilyen feladat vár rám, hiszen ilyenkor bedobhatom a kreativitásom, ezt azt összedobálok és egy új étel születik belőle.

Tovább olvasom »
maradékhasznosítás, risotto, rizs, vendégváró

Arancini, a zseniális rizsgolyó

Kandikó Éva

Arancini, azaz sült rizsgolyók. Olasz étel, kiváló maradékhasznosító recept, bár én most frissen főztem hozzá a risottót. Amit egyébként nem szeretek. De ez a sült rizsgolyó nagyszerű találmány, gyors vacsorának éppúgy jó, mint vendégségben előételnek, a gyerekek nyilván imádják minden formájában, szóval jó étel. 

Tovább olvasom »