maradék

egyszerű, galuska, maradék, rántott leves

Bolyhos galuskaleves

Somogyi Zoltán Max

Mindig tisztelettel adóztam az őseink maradékhasznosító gondolkodásmódjának. Megbecsülve minden maradékot, a száradt végeket, hasznosítottak mindent. Itt egy nagyon jó példa, ahol a szikkadt kenyér újjáéled egy nagyon finom levesben. Szeretném, ha az ilyen levesek teret nyerhetnének a tasakos levesek mellett. Munkában nem sokkal több, de itt tudjuk, mit teszünk bele, és mit eszünk.

Tovább olvasom »
húsvét után, maradék, sonka, újrahasznosítás

Mi legyen a húsvéti maradékkal?

Kandikó Éva

Sajnos akár parasztsonkával kényeztettük magunkat húsvétkor, akár kötözött sonkát vagy főtt tarját vásároltunk a húsvéti asztalra, minden évben eljön a pillanat, amikor látni sem bírjuk már a füstölt húst. Egyszerűen eltelünk vele, ami nem is csoda, hiszen tojással, kaláccsal körítve nem túl gyomorbarát étel a füstölt hús.

Tovább olvasom »
burgonya, gyors vacsora, krokett, maradék, virsli

Virslivel töltött óriás krokett

Bartek Kata

Krokett gombócolás közben jutott eszembe, hogy jó lenne kicsit felpörgetni az eseményeket, csak fogyjon már el a tészta, így a maradék mennyiséget fél szál frankfurti virsli köré gyúrtam, mehet egy kis zsemlemorzsába, aztán lefagyasztottam. Jó lesz majd valamikor. Nos most jött el ez a pillanat. Elő a spéci töltött krokettekkel a fagyasztóból! Bő olajban arany barnára sütöttem és egy kis friss zöldséggel, ketchuppal, mustárral tálalva kész is a vacsora.

Tovább olvasom »
csirkepörkölt, egytál étel, hortobágyi húsos palacsinta, maradék, palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta, a családi sztár

Kandikó Éva

Ritkán fordul elő, hogy van annyi maradék csirkepörkölt itthon, amennyiből érdemes lenne nekiállni a hortobágyi húsos palacsintának, de ennek az ételnek a kedvéért nagyon szívesen nekiállok “maradék” pörköltet főzni. Ízléstől függ, a csirke melyik részéből készítjük a paprikást, ajánlom, hogy legyen benne comb is a mellen kívül, nehogy túl száraz legyen a töltelékünk.

Tovább olvasom »