mákos

hab, habos, mákos, meggy, meggyes

Habos meggyes-mákos kocka

Kandikó Éva

A meggy és a mák remek párosítás, olyan jól passzolnak egymáshoz, hogy szinte vétek a mák mellől elhagyni a meggyet. De miért is kellene elhagyni? Koronázzuk meg fehérje habbal, és máris kész a pompás desszert.

Tovább olvasom »
bejgli, diós, karácsony, kelt tészta, mákos

Bejgli, ahogy te is szeretni fogod

Kandikó Éva

Nem állítom, hogy bejglit sütni nagyon könnyű. Nem az, mert gyakorlat kell hozzá. Az kezdőknek  pedig nem szokott lenni, viszont senki nem úgy születik, hogy a kisujjában van a sütés minden tudománya. És ha ez így van, akkor egy a jelszónk, és az nem feltétlenül a béke, hanem a gyakorlás! 

Tovább olvasom »
mák, mákos, meggy, meggyes, muffin

Meggyes-mákos muffin

Kandikó Éva

A mákos süteményeket meggyel megbolondítva igen finom, komplex ízhatást érhetünk el, a meggy szaftosabbá teszi a süteményünket. Ezt pite, muffin és torták esetében is alkalmazhatjuk. Lassan klasszikus párosításnak számít, ami nem csoda, mert nagyon finom!

Tovább olvasom »
citrom, édesség, mákos, mini, rétes

Mini mákos rétes

Kandikó Éva

Csak megjelenésében tér el a klasszikus mákos rétestől, ujjnyi darabokban talán jobban is fogyasztható, mint a hagyományos, nagy szeletek. A citromhéj és az alma pikáns ízt ad neki, a lekvár pedig biztosítja, hogy a töltelék ne legyen száraz, ha az alma ehhez nem lenne elég. 

Tovább olvasom »
gyorsan, könnyű, mákos, meggyes, sütemény

Bögrés mákos, a legnagyobb családi kedvenc

Kandikó Éva

Az egyik legeslegjobb kevert sütemény a repertoáromból. Nem kell hozzá egy mérőedénynél és egy keverőtálnál több, a ráfordított munkaidő 5 perc, a sütési idő 30-35 perc, és kész. Variálható cseresznyével, szerintem málnával és sárgabarackkal, szederrel és áfonyával is isteni lehet. Bármikor készítem, osztatlan sikert aratok vele. Langyosan, frissen a legjobb, aztán másnap, a gyümölcstől kissé átpuhulva újabb arcát mutatja meg. Akár egy hétig is friss marad. Akarom mondani, maradna, ha maradna!

Tovább olvasom »