liszt

egészséges, liszt, palacsinta, reform, zabpehely

Palacsinta zabpehely lisztből

Kandikó Éva

Azok számára, akik kénytelenek mellőzni a fehér lisztet, ám imádják a palacsintát, igazi kincs ez a recept. Mert nagyszerűsége nemcsak abban rejlik, hogy a palacsinta finom, hanem abban is, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, és sokoldalúan felhasználható.

Tovább olvasom »
burgonya, galuska, gnocchi, liszt, olasz, parmezán

Óriás gnocchi

Kandikó Éva

Minden népnek megvan a maga burgonyás galuska receptje, bár az olaszok járnak élen a gnocchi készítésben. Észak-Olaszországban nagy kedvenc ez a változat, jóféle vörös borral öblítik le. Ez a recept is bizonyítéka annak, hogy a legegyszerűbb a legjobb.

Tovább olvasom »
amerikai, liszt, palacsinta, reggeli, sütőpor, tej

Amerikai palacsinta

Kandikó Éva

1993-ban ismerkedtem meg az amerikai palacsintával. Ekkor jártam ugyanis az Egyesült Államokban először látogatóban. Azóta az amerikai palacsinta iránti szerelem töretlen, és régi fényében ragyog, ahogy az első pillanattól kezdve.

Tovább olvasom »
durum liszt, graham liszt, liszt, rozs liszt, Tönköly liszt

Amit a lisztekről tudnod kell

Kandikó Éva

Ha neked sem mond semmit a lisztes zacskókon a BL55-ös jelzés, vagy netán még soha észre se vetted, hogy ilyen is van a csomagoláson, ha tanácstalanul állsz a polc előtt, amin egynél többféle liszt van, segítünk tájékozódni. Mit, mivel, miből?

Tovább olvasom »
liszt, perec

Perec

Kandikó Éva

Szerezzünk örömet a gyerekeinknek – valamint magunknak, párunknak és barátainknak – ezzel a pereccel. Talán magunk sem fogjuk elhinni, milyen gyorsan elkészíthetjük, és milyen finom!

Tovább olvasom »
liszt, ropogós, sajt, sajtos, snack

Sajtos csiga

Kandikó Éva

Még szilveszterre készítettem el ezt a nagyszerű sajtos csigát. Isteni finom lett, itt-ott megpirultak a szélei, ropogós lett benne a sajt, alig bírtuk megállni, hogy egy ültő helyünkben fel ne faljuk, bár ez elég nagy hiba lett volna, mert nem egy könnyű kis étel, hiszen a sajt és a vaj eléggé megterheli a gyomrot.

Tovább olvasom »
ecet, liszt, sajt, só, sütőpor

Ecetes sajtos rúd

Emese Fodor

Attól, hogy egy sós rúd hozzávalói egyszerűek, még lehet nagyon jó a végeredmény. Most is ez történt, hiszen ebben a sósban gyakorlatilag a liszten, són és margarinon kívül alig van más.

Tovább olvasom »
citromhéj, fánk, liszt, sütőpor, tojás, túró, túrófánk

Túrófánk

Kard Éva

A fánkot mindenki szereti, legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki visszautasította volna. Ez a túrófánk pedig végtelenül egyszerű, nem kell keleszteni, mégis a fánkozás szuper élményét adja. Mindenkinek ajánljuk szeretettel Kard Éva receptjét.

Tovább olvasom »
liszt, rostos, teljes kiőrlésű

Te mit tudsz a lisztről? Ezt biztosan nem!

PP-Eletforma

Amennyire hétköznapi konyhai alaptermék a liszt, olyannyira keveset tudunk róla. A fehér búzalisztről úgy gondoljuk, hogy ajánlatos nem túl sokat használni belőle, a teljes kiőrlésűekről pedig szinte gondolkodás nélkül azt mondjuk, hogy nagyon egészségesek. De biztos, hogy így van?

Tovább olvasom »