leveszöldség

húsleves, leveszöldség, tyúk, Újházi Ede, ünnepi menü

Újházi tyúkhúsleves Mártinál

László Márta

Ünnepi asztalaink egyik legnépszerűbb találmánya, amely a színészlegendáról, Újházi Edéről kapta a nevét. Benne van minden, ami a magyar szem-szájnak ingere. Egyes leírások szerint érdemesebb lenne kakassal próbálkozni, mert az ínyencek külön figyelmet fordítottak annak tarajára. Erre mondják, hogy ettől még a beteg is felkel!  

Tovább olvasom »
bab, hűtő, leves, leveszöldség, tartalék

Fejtett bableves

Kandikó Éva

Tavasszal ideje felszámolni – azaz megfőzni – a mélyhűtőben várakozó maradékokat, kell a hely az új, friss jövevényeknek. Így mennie kell a nyáron lefagyasztott babnak is, annál is inkább, mert türelmetlenül várakozik rá a húsvéti sonka leve.

Tovább olvasom »
húsleves, leveszöldség, marha, marhahús, zöldség

Pot au feu – fazék a tűzön

Kandikó Éva

A pot au feu (ejtsd: potofő) egy jó erős marhahúsleves, zöldségekkel, burgonyával tálalva, bagettel, mustárral, tormával körítve. Legalább 3 órát fő, de tulajdonképpen sok teendő nincs vele. Mennyei étel!

Tovább olvasom »