lepény

csirke, körte, lepény, leves, ősz, vacsora

Kitűnő körtés receptjeink őszre

Kandikó Éva

Ha alábbhagy a nyári forróság, siránkozhatunk azon, hogy milyen hosszú lesz az ősz, meg a tél, de szerintem nincs semmi veszve, ilyenkor jönnek a langymeleg nappalok, csípősebb éjszakák. A piac tele gyümölccsel, többek között körtével…

Tovább olvasom »
kelt tészta, lepény, szeder, túró

Szedres lepény

Kandikó Éva

Az érett szedret legjobb frissen fogyasztani. Vitamin- és antioxidáns tartalmának legnagyobb részét a friss gyümölcshús rejti. Jellegzetes, zamatos íze jól illik különböző tejtermékekkel készült ételekbe, gyümölcslevesbe, joghurtba, tejszínhez, süteményekhez.

Tovább olvasom »
cukkini, goyrs vacsora, lepény, tojás

Cukkini torta

Kandikó Éva

Végigkíséri az egész nyarat karcsú, zöld testével, lehetőséget adva arra, hogy gyakorlatilag bármilyen fogást készítsünk belőle a salátától kezdve a levesen át a főételekig. Szeretünk, cukkini!

Tovább olvasom »
hagyma, lepény, leveles tészta, sajt, vöröshagyma

Hagymás lepény

Kandikó Éva

Sosem árt, ha tartunk a hűtőben – vagy a mélyhűtőben – egy-egy csomag leveles tésztát. Jöjjenek váratlan vendégek, legyen szükség gyors vacsorára, vagy csak nassolhatnékunk támad, a leveles tészta mindig jó választás.

Tovább olvasom »
cukkini, lepény, tócsni

Cukkini tócsni

Kandikó Judit

Egész nyáron tarthatunk otthon cukkinit, hétről hétre olcsóbb lesz, mígnem eljön a pillanat, amikor már szabadföldit is olcsón kapunk. Leves, főzelék, köret, de akár sütemény is készülhet belőle.

Tovább olvasom »
húsvét, lepény, spenót, túró

Spenótos, túrós lepény

Kandikó Éva

Tavasz közeledtével szívesen fogyasztunk minél több zöld növényt, spenótot, medvehagymát, újhagymát, mikor mi jelenik meg éppen a piacon. Ezt a receptet érdemes eltenni húsvétra is, nagy sikerünk lesz vele.

Tovább olvasom »
burgonya, köret, krumpli, lepény

Krumplilepény, a sokoldalú kedvenc

Kandikó Éva

Régesrégi recept, sváb származású nagyanyám készített gyakorta ilyen lepényt akár főételnek, akár valamilyen leves mellé kísérőnek tálalta, hogy egy tányér levessel is jól lakjunk akár. Húsok mellé is kiváló köret.

Tovább olvasom »
baracklekvár, dió, kakaó, körte, lepény

Körtés, diós lepény

Kard Éva

Körte, dió, kakaó – verhetetlen triót alkotnak. Szeretjük az olyan süteményeket, melyeknek összeállítása csak néhány percet igényel, viszont ellenállhatatlanul finomak. Ez is közéjük tartozik.

Tovább olvasom »
avokádó, chili, lángos, lepény, Venezuela

Dögös arepas Venezuelából

László Márta

A lángos- és lepényféléket minden nép a legegyszerűbb ételei között tartja számon. Ahol sok búza van, ott búzalisztből készül, de ahol túlnyomórészt kukorica terem, ott a kukoricalisztet gyúrják össze vízzel, majd sütik ki olajban. Ilyen az arepas, azaz a venezuelai kukoricalepény is, amit kettévágva, avokádós krémmel, csirkecomb-csíkokkal és durvára vágott friss korianderrel töltenek meg.

Tovább olvasom »