Facebook hozzászólás
1 107

Lélekmelegítő katalán zöldségleves

Ahány ház, annyi húsleves. Ez például sáfrányos, füstös, olyan katalános. Barcelonában strandpapucsban sétáltunk, de mire felértünk a hegyek közé, majd megfagytunk. És akkor jött ez a parádés finomság! Feltétlenül próbáljátok ki a hegyi mediterrán ízvilágot! Egyszerűen remek!

Katalán zöldségleves, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók:

  • 1 l húsleves vagy alaplé
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 5 dkg rizs (vagy kagylótészta)
  • 2-2 fehér- és sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 krumpli
  • 2 szál leveles zeller
  • 1 kk pirított sáfrány
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A felforralt levesbe beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott répákat, az apróra vágott zellert, a felkockázott hagymát és krumplit. A lángot visszavesszük, és lassú tűzön így főzzük egy ½ órát. Ezután tesszük bele a felkockázott szalonnát a rizst, vagy a kagylótésztát, most jöhet a sáfrány és így főzzük még kb. 20 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor legyen forró, és kínálj hozzá pirítóst! Isteni! Jó étvágyat!

Fűszeres spanyol húsgombócok
A spanyolok egyik legrégebbi, és egyben kedvenc étele eredendően arab, és a mórok közvetítésével érkezett Ibériába. Ha arra jársz, albóndigas néven keresd az étlapon! Jómagam Barcelónában találkoztam vele, ahol nem lehetett nem tobzódni a pompás ízekben! Kínálj hozzá egy kis vörösbort, de akad, aki inkább a sörre esküszik! Próbáld ki mindkettőt!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!