Facebook hozzászólás
433

Lekváros-bodzás palacsinta

Különleges palacsinta változat a bodzavirágos, nem csak így lehet elkészíteni, de úgy is, hogy a virágokat megmártjuk a sűrű palacsinta tésztában, úgy sütjük ki. Mindkét variáció isteni!

Lekváros, bodzás palacsinta, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:

2 db tojás
30 dkg liszt
6 dl tej
2 dl szódavíz
0.5 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
5 db bodzavirág
7 ek lekvár/dzsem
Elkészítése:

A bodza virágokat megmossuk, lecsepegtetjük, az apró virágokat leszedjük a szárakról. A tojásokat a cukorral, sóval, a  tej felével és a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, szódavizet, és jól kidolgozzuk a tésztát, Amikor elkészült a palacsintatészta, beletesszük az apró bodzavirágokat, és óvatosan elkeverjük.
Kb. 1 órát pihentetjük, majd egyesével kisütjük. Lekvárral vagy bármilyen töltelékkel megtöltjük.

Palacsinta torta
Nekem úgy tűnik, mindenki él-hal a palacsintáért, legyen az akár édes, akár sós. De tortaként talán kevesen ismerik és fogyasztják, pedig isteni! Nagyon ajánljuk kipróbálásra!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!