lecsó

lecsó, mediterrán, mozzarella, padlizsán, paprika, paradicsom, szicíliai

Szicíliai lecsó mozzarellával

Bartek Kata

A lecsó nemzetközi étel. A világ szinte minden táján készítik, persze az összetevők némileg változnak, és másképpen is hívják a különböző nemzetek a saját változataikat, de a gyökerek azonosak. Szicíliában valahogy így készül a lecsó.

Tovább olvasom »
befőzés, lecsó, tartósítás, tél

Lecsó tartósítása télire

Kandikó Éva

A lecsót szinte mindenki szereti, és miért fosztanánk meg magunkat attól az élménytől, hogy télen is élvezhessük az ízeit? Minimális energiaráfordítással ez egyáltalán nem lehetetlen. Felbontva nemcsak a klasszikus egytál ételként használhatjuk, hanem készíthetünk vele lecsós csirkét, sertésszeletet is.

Tovább olvasom »
burgonya, lecsó, magyaros, paprika, paradicsom, szűzérme, szűzpecsenye

Magyaros szűzérme

Kandikó Éva

Ez a lecsós, magyaros ízvilágú szűzérme igazi klasszikusa a hazai konyhának, érdemes kipróbálni, ha valami igazán jóízű ételre vágyunk. Vasárnapi ebédnek tökéletes.

Tovább olvasom »
lecsó, paprika, paradicsom

Lecsóval a világ körül

Kandikó Éva

Sok étel van a világon, amely ahány ház, annyi szokás jegyében készül, egyik ikonikus tagja ennek a körnek a lecsó. Szinte mindenki szereti, szinte mindenki másként készíti, és szinte mindenki meg van róla győződve, az övé a világ legjobb lecsója.

Tovább olvasom »
lecsó, paprika, paradicsom, tojás, zsír

Lecsó

Kandikó Éva

Egy jó lecsó… Az bizony isteni tud lenni nyáron, amikor a paradicsom és a paprika már szabadföldön terem, nem fólia alatt. De mi kell egy igazán jó lecsóhoz? 

Tovább olvasom »
Közel-Kelet, lecsó, nemzetközi konyha, shakshuka, tojás, tojásos lecsó

Shakshuka, a közel-keleti lecsó

Kandikó Éva

Előszeretettel aposztrofálják különböző website-okon izraeli lecsónak, ami találó elnevezés, hiszen az étel összetevői hajszál pontosan megegyeznek a mi lecsónkéival, a fűszerezése azonban teljesen más. Néhány hete készítettem ilyet először, azóta lángoló szerelem fűz a shakshukához. Isteni étel, pillanatok alatt elkészül, és mivel a kedvenc fűszereim találhatók benne, így semmi nincs, ami e szerelem útjába állhatna.

Tovább olvasom »
balaton, gasztronómia, HomeCatering.hu, lecsó, mangalica, recept, Tagyon Birtok

Mangalicás lecsó

László Márta

Lágy balatoni lankák ölében készült ez a lecsó előételnek. Minden ami benne van, a Nivegy-völgy termése – volt tavaly. A Tagyon Birtok gasztronómiájáért felelős HomeCatering.hu alapító-tulajdonosa, Gazdag Tamás augusztusban tette el hagyományos módon magát az alapanyagot. Tartósítószer nincs benne.  A mangalica is saját nevelésű sertésből vált kolbásszá, szalonnává. Most azonban olyan receptet küld nektek, amit azonnal használni tudtok, amint beérik az első paradicsom, paprika!   

Tovább olvasom »
bogrács, gasztronómia, lecsó, ősz, paprika, paradicsom, recept, szalonna

Pasik lecsója

László Márta

Sose gondoltam volna, hogy a férjem és a barátai megirigylik a receptjeimet, és kirukkolnak egy saját lecsóval. Miután szívesen veszünk mindenkitől kipróbált, jó recepteket, előttük sincs zárva az ajtóm! Íme, egy igazi, őszi, bográcsos lecsó, ahogy a fiúk készítik! Nagyon finom, próbáljátok ki!    

Tovább olvasom »
lecsó, padlizsán, paprika

Padlizsános lecsó

Krajcsó Judit

A szokásos hagyma-paprika-paradicsom triumvirátusba most nem csak a színe, hanem az íze miatt is belecsempésztük a padlizsánt. Annyira finom lett, hogy másnap meg kellett ismételnünk a lecsós menüt.

Tovább olvasom »
gasztronómia, lecsó, recept

Unortodox lecsó

PP-Eletforma

A lecsó a legszabadabb étel, mindenki mással és másképp szereti, de minden formájában finom. Most egy olyan receptet mutatunk, amit biztosan nem találsz meg a szakácskönyvben, pedig érdemes kipróbálni!

Tovább olvasom »
befőzés, lecsó, tartósítás

Ezt tedd el télire: lecsó cukkinivel

PP-Eletforma

A házi tartósítási módok közül nálunk a befőzés a legismertebb és legelterjedtebb forma, de persze nem csak befőttet, lekvárt, szörpöt lehet befőzni, hanem például lecsót is. S bár ma már mindenféle kapható az üzletekben, azért az igaziak még mindig a régi receptek szerint télire elmentett nyári színek és ízek.

Tovább olvasom »
lecsó, paradicsom

Töltött lecsó

PP-Eletforma

Rendszeres olvasónktól kaptuk ezt a remek receptet. Lecsó is meg nem is, mi biztos ki fogjuk próbálni ezt az ételt, amit Ildikó dédnagymamájától tanult.

Tovább olvasom »