LAGOM

Anna Brones, Knäckebröd, könyv, LAGOM, ropogós kenyér, svéd recept

Knäckebröd – Ropogós kenyér

László Márta

Alapvető svéd élelmiszer a Knäckebröd, majd minden étkezés mellé kínálják. A ropogós kenyeret évszázadok óta sütik – hagyományosan rozslisztből, közepén lyukkal, hogy felakasztva egész télen tárolható legyen. Ez a variáció élesztő helyett sütőporral készül – az egyszerűség kedvéért. A trükk, hogy jó vékonyra kell nyújtani, hogy jó ropogós legyen. Tálaljuk kosárkában egy kis vajjal, sajttal vacsorára, vagy főtt tojással ebédre – ajánlja Anna Brones, a Lagom című könyv szerzője.

Tovább olvasom »
LAGOM, lélek, mindennapok

A boldogság svéd titka

László Márta

Pont jó! Ezt jelenti a svéd LAGOM szó. Arról szól, hogyan élhetünk harmonikusan és elégedetten a mindennapokban az evéstől kezdve, az öltözködésen át az életmódig, a munkáig. Vagyis tanuld meg élvezni a mértékletességet! E könyv szerzője Anna Brones, aki svéd kivándorló családban született az Egyesült Államokban. Ez a könyv abban segít, hogy tudatosabban éljünk, okosan kiléphessünk a napi mókuskerékből, hogy bölcsebben éljük a jelent!   

Tovább olvasom »