koriander

ázsiai, csirke, curry, kókusztej, koriander, thai

Kókusztejes csirkeleves

Kandikó Éva

Az ázsiai ételek lelke a sok fűszer, ám ha kész fűszerkeveréket használunk, leegyszerűsíthetjük a dolgot. Sokféle curryt lehet ma már kapni erre szakosodott boltokban, érdemes kísérletezni velük.

Tovább olvasom »
chili, chutney, curry, koriander, mustármag, rebarbara, vörösbor

Rebarbara chutney

Kandikó Éva

Sok helyen láttam már a hétvégi piacon rebarbarát, annak, aki nem ismeri, érdemes közelebb kerülnie hozzá, annak pedig, aki szereti, egy újabb remek recept a felhasználására.

Tovább olvasom »
csillagánizs, darált hús, dhal, görögszéna, gyömbér, India, indiai ízek, koriander, lencse, római kömény

Bengáli lencse dhal, citromfüves húsgolyókkal és chapatival

Hegyvári Zoltán

Az az igazság, hogy vágytam a serpenyőben piruló római kömény és fűszerek illatára, arra hogy egy kicsit az indiai íz- és illatvilág a konyhánkba költözzön – így nekiálltam készíteni egy tartalmas dhalt, de mivel nem vagyok vega, így valami húsfélét is mellé kellett gyártanom. Hát a ház teli lett illatokkal, a végeredmény pedig szép és finom, na meg kellően fűszeres lett. 

Tovább olvasom »
hrarissza, karfiol, karfiolleves, koriander, római kömény

Marokkói karfiolleves

Kandikó Éva

Tuningoljuk fel a karfiol megszokott ízét egy kis afrikai fűszerezéssel, és máris kész a tüzes, melengető, őszi-téli leves. Szezonjában a karfiol nagyon olcsó, akár fagyasztani is érdemes belőle néhány perces blansírozás után.

Tovább olvasom »
ázsiai ízek, csirke, csirkeleves, fokhagyma, gyömbér, koriander, leves, thai

Thai csirkeleves Évától

Kandikó Éva

Stabil helye van a konyhámban ennek a fantasztikusan harmonikus ízű, könnyen elkészíthető levesnek. Igaz, néha el kell menni főzés előtt az Ázsia boltba bevásárolni hozzá, de hát ezt azért annyira nem szoktam bánni. Ma már egyre több helyen juthatunk viszonylag könnyen hozzá az egzotikusnak számító hozzávalókhoz is.

Tovább olvasom »
ital, jég, kávé, koriander, recept

Jeges Bukeela Ka Ethiopia

PP-Eletforma

Ez az egyszerű és frissítő jegeskávé recept kihangsúlyozza a Bukeela ka Ethiopia kifinomult aromáit. A még izgalmasabb ízvilág eléréséhez enyhén fűszerezze meg őrölt korianderrel, amely felerősíti a kávé virágos jegyeit.

Tovább olvasom »
curry, gasztronómia, húsgolyó, koriander, paszta, recept, sertéshús, újhagyma

Friss húsgolyók keleti currys kalanddal

László Márta

Két ember van. Az egyik szereti a curryt, a másik meg nem. Én a kedvelők közé tartozom. Először Svájcban ettem pikáns, ananászos currys csirkét. Elképesztően finom volt! Ezt a csodás fűszert azóta sem tudtam megunni! Jöjjön most egy húsgolyó, amit akár valamelyik karácsonyi partira is elkészíthetsz!

Tovább olvasom »