konyha

csokis szilva, Egyesült Államok, konyha, közvetlen járat, lengyel légitársaság, LOT

Csokis szilvával Amerikába – közvetlenül

László Márta

Lengyel hagyományos desszertet, csokis szilvát is kérhetsz a fedélzeten a magyar nyelven is beszélő utaskísérőtől a lengyel légirársaság májustól naponta induló közvetlen New York-i és chicagoi járatán. A LOT szeretné megnyerni az egykori Malév barátainak szívét, és ígéri, hamarosan új célpontokat is kínál a magyar utazóknak.     

Tovább olvasom »
bor, konyha, Marton Adrienn, olívaolaj, téávéműsor, Toszkána

Olívaolajjal a tökéletes bőrért

PP-Eletforma

Marton Adrienn a LifeTv Édes élet Toszkánában című műsorában barangolta be a nagy múltú olasz vidéket. A műsorvezetőt megérintették a toszkán földön szerzett élmények, úgy érzi, más emberként tért vissza az utazásról. Elsajátította a toszkán konyha legizgalmasabb fortélyait, és az egyedülálló olasz életérzésből is hozott magával egy csipettel.

Tovább olvasom »
befektetés, értéknövelés, fürdőszoba, ingatlanpiac, konyha, lakás, télikert

Ezt csináld, és többet ér a kéglid

László Márta

Egyre többen döntenek lakóingatlanuk eladása helyett olyan beruházások és felújítások mellett, amelyeknek értéknövelő hatása lehet az ingatlanpiaci változások hatására. Biztos befektetés a konyha korszerűsítése, és a télikert építése, hiszen ezek akár húsz százalékkal is megemelhetik a későbbi eladási árat. 

Tovább olvasom »
budapest, Executive Chef, gasztronómia, konyha, Matthew Piercy, menedzser, The Ritz-Carlton

Új Executive Chef a pesti Ritzben

László Márta

Matthew Piercy személyében új Executive Chef érkezett a The Ritz-Carlton, Budapesthez. Az új mester minden nap azon dolgozik majd csapatával, hogy olyan gasztronómiai élményekkel kápráztassa el szálloda vendégeit, melyek méltóak a szállodalán nevéhez.

Tovább olvasom »
kamra, konyha, tárolás

Konyhai, kamrai tárolási tippjeink

PP-Eletforma

A megfelelően tárolt élelmiszerek hosszabb ideig megőrzik minőségüket, tápanyag tartalmukat és élvezeti értéküket. Mindig vegyük figyelembe a termék csomagolásán olvasható fogyaszthatósági (ez legfeljebb néhány nap), illetve minőségmegőrzési dátumot (ez hosszabb időtartam), az elfogyasztásnál tartsuk be ezeket.

Tovább olvasom »
felújítás, konyha, praktikusság, szakember, takarékosság, trend

Jól nézd meg, itt töltesz napi két órát!

László Márta

A virágkorát élő provance-i és vintage stílus idén is a magyar konyhák uralkodó irányzata lesz, de mellette továbbra is népszerű a minimal design. A szakértők szerint a praktikus kialakítású konyhák legalább 10-15 évig kiszolgálják az embert és stílusuk sem évül el az idő folyamán. Egy teljes felújítás azonban költségigényes, az új burkolatok, bútorok, műszaki eszközök beszerzése akár több milliós tételt is jelenthet.

Tovább olvasom »
Baraka, budapest, étterem, film, gasztronómia, konyha, sokszínűség

Mesebeli film a budapesti sokszínűségről és szerelemről

László Márta

A BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre. A most debütáló, a város képét erősítő, egy új Budapest image-filmnek is beillő kisfilmben megelevenedik mindaz, amibe egykoron Leora és David, a tulajdonos házaspár beleszeretett: Budapest, az örök inspiráló forrás, a mindig pezsgő, sosem szunnyadó metropolisz. Ez a videó egy megnyerő szerelem a város, egymás és a gasztronómia iránt.

Tovább olvasom »
higiénia, konyha, takarítás, tavasz

Tavaszi nagytakarítás a konyhában

Kandikó Éva

Gondolom, abban mindannyian egyetértünk, hogy a lakás legkényesebb pontja – már ami a tisztaságot és higiéniát illeti – a konyha. Ott nem ismerhetünk tréfát, mert a hanyagságnak komoly egészségügyi következményei lehetnek. Hasznos, ha legalább félévente nekiugrunk egy alapos nagytakarításnak, de így tavasz közeledtével mindenképpen szakítsunk rá időt!

Tovább olvasom »
konyha, konyhakiállítás, trendek

Szeress bele az új konyhádba!

PP-Eletforma

A Konyhakiállításon mindenki megtalálhatja, ami számára a tökéletes konyhát jelenti, legyen az új konyha- vagy étkezőbútor, kisgép, nagygép, konyhai felszerelés vagy maga a főzés élménye. A kiállítás 2016. március 4-5-6-án várja az érdeklődőket a Budapest Sportarénában.

Tovább olvasom »
alapfelszerelés, kamra, készlet, konyha, spájz, tartalék

Az okos asszony kamrája

Kandikó Éva

Nálad mi számít konyhai alapfelszerelésnek? Kezdő háziasszonyoknak szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy minden helyzetben legalább egy egyszerű étkezést összeállíthassanak az otthon lévő készletekből.

Tovább olvasom »
család, konyha, otthonfozok.hu, recept, reformkonyha, robotgép, sztárszakács

Heni mindenre kész!

László Márta

Soha nem nyertem még semmit! Így kiáltott fel Juhász-Váczi Heni, amikor felhívtam, hogy Övé a háziasszonyok álma, egy KichenAid robotgép! Rengeteg, jobbnál jobb receptet töltött föl az otthonfozok.hu oldalunkra, és amiből kiderült, olvasóink ugyan szeretik a klasszikus magyar konyhát, de imádják a reform megoldásokat is! 

Tovább olvasom »
biblia, élelmiszerbiztonság, előírások, főzés, keresztény szokások, konyha, Korán, vallás, zsidó szokások

Mit csinál Mózes öt könyve a konyhában?

PP-Eletforma

A világ népességének robbanásszerű növekedése miatt a 20. és 21. századi élelmiszeripar szigorú szabályozás, ellenőrzés és laboratóriumi vizsgálatok nélkül elképzelhetetlen lenne. Az étkezést azonban mindig is szabályozták. Ezt a feladatot leginkább a vallások határozták meg. A Laboratorium.hu összeállításából kiderül, mindez hogyan történt, illetve hogyan lehet összeegyeztetni a vallási előírásokat a modern élelmiszer-biztonság feltételeivel…

Tovább olvasom »
háztartási munka, konyha, lakás, modern, otthon

Egyedi és praktikus – így néz ki egy trendi konyha

PP-Eletforma

Szaporodnak a főzőműsorok, recept blogok és otthoni vacsorapartik, a főzésben egyre többen látják meg a kipipálandó háztartási munka mellett a kreatív szórakozás lehetőségét. Ezzel együtt vált a korábbinál is fontosabb szereplővé a lakásokban a konyha. Mivel továbbra is népszerű a nappalival egybenyitott amerikai stílusú elrendezés, sőt, a két helyiség még a pár évvel ezelőttinél is jobban egymásba ér a friss trendek szerint, rég nem „kiszolgáló helyiségről” van szó. A konyhának is egyedinek, stílusosnak, viszont továbbra is praktikusnak kell lennie.

Tovább olvasom »
háziasszony, konyha, konyhatechnológia, profi, séf, szakács, tudomány

Szakácsbiblia mindenkinek

László Márta

Az egész úgy kezdődött, hogy véget ért a francia forradalom. Utcára kerültek a főúri házak szakácsai. Ők csak a polgárosodó családokhoz szegődhettek el. Nem volt mást tenni, mint kialakítani az új stílust, és megnyílt az első étterem. Később megjelent az első konyhatechnológiai kézikönyv is, ami azóta egyfajta bibliája az európai stílusú szakácsoknak. Magyarországra több mint száz évvel később, csak most jutott el A főzés tudománya – konyhatechnológiai kalauz című könyv! Na ez a főzés ünnepe!    

Tovább olvasom »
állami támogatás, beépített konyhagépek, konyha, korszerűsítés, lakásfelújítás

Új konyha – állami támogatással? Igen!

PP-Eletforma

A konyha a család és a társasági élet szempontjából is otthonunk legfontosabb helyisége, mégis csupán 15-20 évente újítjuk fel. Nem véletlen, hiszen egy jó minőségű konyhabútor és az alapvető háztartási eszközök összértéke eléri egy autó árát.

Tovább olvasom »
hüvelyesek, klímaváltozás, konyha, táplálék

Idén a hüvelyesekre kell odafigyelni!

PP-Eletforma

Babok, borsók, lencsék vagy épp csicseriborsó – szerte a világon kedvelt és gyakran fogyasztott alapanyagok. A legtöbb nemzet konyhájában megtalálhatók, miközben gazdasági jelentőségük sem elhanyagolható. Ám ezek mellett egészségügyi és környezetvédelmi szerepük felett sokszor elsiklottunk!

Tovább olvasom »
elegancia, formatervezés, innováció, konyha, Philippe Starck

Philippe Starck minimalista kollekciója

PP-Eletforma

Bemutatkozott Magyarországon is a Gorenje és Philippe Starck tervező közös, elegáns és innovatív konyhai kollekciója. A világszerte elismert tervező és a háztartási készülékgyártó cég együttműködéséből olyan inspiráló kollekció született, amelynek köszönhetően konyhánkban egyszerre lehet jelen az intelligens dizájn és a korszerű technológia.

 

Tovább olvasom »
energia, fenntarthatóság, háztartás, konyha, takarékosság, újrahasznosítás

Oázis a konyhádban

László Márta

Az IKEA kutatásából kiderült, hogy a közép-európai régióban a magyarokat foglalkoztatja leginkább a fenntarthatóság kérdése. A közelgő tavaszi nagytakarítás alkalmával így talán az eddiginél is többen döntenek majd úgy, hogy a természet ébredésével egy időben a zöldebb, fenntarthatóbb utat választják az otthonukban is. Nekik is szólnak az alábbi tippek, amikkel minden konyha energiatakarékos oázissá válhat.

Tovább olvasom »
elegancia, kiállítás, konyha, sütés-főzés, trend

Hódít az egyszerűség eleganciája

László Márta

Nemcsak trendik és gyönyörűek a most hétvégi Konyhakiállítás bútorai, gépei és eszközei, hanem mindennapi kényelmünket is szolgálják, és még élvezetesebbé teszik az otthoni főzés élményét.  A szervezők arra számítanak, hogy sokan ott találják meg az igazit, hiszen számos olyan újdonságot láthat az építkezés előtt álló, és az otthoni sütés-főzést kedvelő nagyközönség, amilyent eddig sehol máshol. A kiállítás 2016. március 4-5-6-án várja az érdeklődőket a Budapest Sportarénában.

Tovább olvasom »
étel, gasztronómia, homár, konyha, történelem

Hogyan lett az óceán csótányából előkelő fogás?

PP-Eletforma

A homár a szegények tányérjáról évszázadok alatt vándorolt át a leggazdagabbak étlapjára. A XVII. században még a rabszolgák is fellázadtak, ha túl sok homárt kellett enniük, de a vasúthálózat terjedésével beindult a homár karrierje is. A homár manapság nem csupán egy tengeri herkenytű, hanem egy életérzés, egy fogalom, a gazdaság szinonimája.

Tovább olvasom »
füstölés, gasztronómia, hal, konyha, otthon

Így füstöljünk halat házilag – 30 perc alatt!

PP-Eletforma

Az otthoni halfüstölés sokkal egyszerűbb, mint azt bárki gondolná: elég hozzá friss alapanyag – például pisztráng, pontyfilé –, jól elkészített alap páclé és persze a füstölőgép.Mindössze 30 perc alatt finom és egészséges, azonnal fogyasztható ételt varázsolhatunk az asztalra.

 

Tovább olvasom »
amazonok, birkózónők, konyha, viadal

Vége az amazonpárbajnak!

PP-Eletforma

Magyarország legsikeresebb női birkózói, – és egyben egymás riválisai -, Sastin Marianna és Barka Emese az elmúlt két hétben nemcsak a szőnyegen, hanem a konyhában is versenyeztek egymással. A magyar háziasszonyok döntöttek: Emese nutellás bananamisuja mindent vitt. 

Tovább olvasom »
konyha, lakberendezés, otthon

Ilyenre fesd a konyhád! – 8 őrületes színvariációval segítünk!

Krajcsó Judit

Egy konyha megtervezésének nincsenek szigorú szabályai. Mindenben mindig lehet változatos. Ám ha néhány esetben meghökkentő, színeiben kicsi vad, formáiban rendhagyó, az még kalandosabbá, izgalmasabbá teheti. A következő képeken éppen ilyeneket láthatsz, noha itt csak a színválasztásban voltunk bevállalósabbak! Te melyiket választanád a nyolcból?

Tovább olvasom »
energiamegtakarítás, konyha, takarítás

7+8 tipp, amiért biztosan hálás lesz a hűtőd!

PP-Eletforma

A konyhai nagytakarításokhoz hozzátartozik a hűtőszekrény alapos rendbetétele is. De mit jelent a részletekre is kiterjedő tisztogatás? És mitől fog a hűtőnk igazán energiatakarékosan működni?  Van 15 hatékony öletünk, amiért nem csak a jégszekrényünk, de  a pénztárcánk is hálás lesz!

 

Tovább olvasom »
fánk, farsang, konyha, recept

Farsangi és csöröge fánk

PP-Eletforma

A farsang jellegzetes étele, amelynek mágikus erőt tulajdonítottak. Voltak vidékek, ahol azért sütötték, hogy a vihar ne vigye le a háztetőt. Ismert a szalagos változata, ez az eredeti farsangi fánk, továbbá a rózsafánk, a forgácsfánk, más néven csöröge.

Tovább olvasom »
konyha, praktikus konyha

Szokatlan, de kellemes…

Szokatlan, de kellemes színvilág, alaposan átgondolt munkaszervezés és mindenekelőtt a minőség jellemzi a főváros közeli ház étkezőkonyháját.   

Tovább olvasom »
fürdő, fürdőszoba, konyha, praktikus konyha, takarékos fürdő

Ne becsüljük le a kicsit

Timar Gigi

Amilyen sokat beszélünk a kiegészítők szerepéről az öltözködésben, olyan kevés szó esik róluk a lakberendezésben. Pedig ahogyan egy egyszerű ruhát akár minden alkalommal meg lehet újítani megfelelő kendővel vagy ékszerrel, éppígy van a lakásokkal is.

Tovább olvasom »
fürdő, konyha, praktikus konyha, takarékos fürdő

Ehhez nem kell, hogy vastag legyen a pénztárcád!

Timar Gigi

Csak azért, mert mostanában kénytelenek vagyunk valamivel szorosabbra húzni a nadrágszíjat, még nem kell lemondani a lakás szépítgetéséről. Kreatív ötletekkel csökkenthetők az átalakítás költségei is, de sok esetben elég lehet néhány apró, olcsó változtatás, hogy megszépüljön a környezet. A takarékosság – legyen szó akár helyről, akár pénzről – nem kell, hogy lemondás legyen!

Tovább olvasom »
fürdő, konyha, Konyha és Fürdő

Megjelent a Konyha&Fürdő tavaszi száma!

PP-Eletforma

“Szépen és takarékosan!”Csak azért, mert mostanában kénytelenek vagyunk valamivel szorosabbra húzni a nadrágszíjat, még nem kell lemondani a lakás szépítgetéséről! A takarékosság – legyen szó pénzről, helyről, energiáról – nem kell, hogy lemondás legyen!

Tovább olvasom »
egészséges étkezés, gabona, gyerek, konyha, nassolás, válogatós, zöldség

Játékosság és több gabona kell a konyhába

PP-Eletforma

Válogatós, csak nassolna, nem eszik elég zöldséget, teljes értékű gabona helyett pogácsát akar – a legtöbb édesanyának ez mindennapos probléma. Ugyanakkor a szülők felelőssége, hogy a helyes ételválasztást, étkezési ritmust és ízlést a kezdeti években tudatosan kialakítsák. Egy brit szakértői csapat bizonyította, hogy fantáziával, játékosan mindent meg lehet kedveltetni a kicsikkel is.  

Tovább olvasom »
„locavore”-izmus, étterem, gasztronómia, Gasztrotrend- 2012, konyha, trend

Gasztrotrend- 2012

PP-Eletforma

A gasztronómiában éppúgy évente változnak a trendek, ahogyan a divatvilág kifutóin. A következő két évben ezen a területen a skandináv bisztró stílusú, az utcai kifőzde jellegű és a japán konyha elemeire épülő slow food éttermeké a jövő a világ ötven legjobb éttermi akadémiáján – World’s 50 Best Restaurants Academy – végzett Electrolux-felmérés szerint.

Tovább olvasom »
csirkemell, Demcsák Zsuzsa, konyha, recept, tündérek, zöldség

Tejszínes-mustáros csirkemell zöldségekkel

PP-Eletforma

Miért ezt ajánljuk? Mert most már biztos, hogy idén is lesz tavasz, amikor az ember a téli nehéz étkek után valami könnyebbre és frissebbre vágyik, és ez a recept pont ilyen. Ráadásul a Piac & Profit Kiadó által megjelentetett könyvből való, amelyben Demcsák Zsuzsa osztja meg hasznos és nagyon is gyakorlatias tapasztalatait az olvasókkal. Az eredmény pedig sok-sok egyszerűen, méghozzá igen rövid idő alatt elkészíthető finom fogás.

Tovább olvasom »
ebéd, konyha, recept, tündérek

Japán étel receptek a Kyoto étteremből-képekkel

PP-Eletforma

Tonhal kék lagúna Hozzávalók: 15-18 deka vörös tonhal (2 centi vastag és 10 centi hosszú), 1 darab norilap, 5 deka tempuraliszt, 5 deka somen tészta, 5 deka fejes káposzta, 4 deka sárgarépa, 4 deka kaliforniai paprika, 0,2-0,2 deci balzsamecet és szójaszósz, 1 kiskanál reszelt gyömbér, a sütéshez olaj.

Tovább olvasom »
Demcsák Zsuzsa, karaj, konyha, recept, tündérek

Szezámbundás karajszeletek

PP-Eletforma

Demcsák Zsuzsa receptkönyvéből, a Konyha,tündérek-ből ajánlatunk: Szezámbundás karajszeletekHozzávalók:4 darab vékony karajszelet10 eka szezámmag2 evőkanál citromlé2 evőkanál nem csípős mustár2 evőkanál mézsóolaj 

Tovább olvasom »
Demcsák Zsuzsa, konyha, pisztráng, recept, tündérek

“Az én pisztrángom”

PP-Eletforma

Van egy nagyon kedves barátnőm, aki egyáltalán nem főz, pedig három gyereke van. Emiatt sokszor bosszankodik az anyukája, de mi ilyennek szeretjük, és hála istennek, ő sem feszül miatta. Viszont, ha hozzá megyünk vendégségbe, akkor tudjuk, hogy vagy visszük az ennivalót, vagy ott helyben nekiállunk készíteni valamit. Ő pedig mindannyiszor csodálkozva nézi, mi mindent varázsoltunk elő a hűtőjéből.

Tovább olvasom »
Demcsák Zsuzsa, habcsók, konyha, recept, receptkönyv, tündérek

Habcsók-tündérekkel

PP-Eletforma

A habcsók készítése nálunk karácsony tájékán szinte mindennapos kérés. Fiam kedvenc szórakozása, hogy megszórja a tetejét tortadarával. Tamara lányom viszont rendszeresen céklalével színezi meg az ő habcsókjait, amitől azok púderrózsaszínűvé, igazi csajos csemegévé válnak. A várakozás is, amíg a habcsókok kiszáradnak, izgalmakkal teli, mert ez alatt megtervezhetik, melyik formát ki kapja majd a családban. 

Tovább olvasom »
család, konyha, minimál, otthon, stílus

Családbarát stílusos konyha egy pesti házban-képekkel

Timar Gigi

Attól, hogy valaki családot alapít, nem kell mindjárt lemondania a korábban kedvelt lakberendezési stílusáról, még akkor sem, ha történetesen a minimál szerelmese volt. Bár a rendet, letisztultságot feltételező irányzat elsőre talán nem tűnik kifejezetten apróság-kompatibilisnek, van olyan kompromisszumos megoldás, amellyel megmarad a stílusosság, de a megvalósítás és az árkategória is közelebb áll egy gyerekes család igényéhez és lehetőségeihez.

Tovább olvasom »
főzés, konyha, praktika, receptek, tippek, trükk

Főzési praktikák, trükkök!

PP-Eletforma

Biztos sok lányt, fiatalasszonyt ellátott jó tanáccsal nagymamája, vagy az anyukája, ám ez nem mindenkinek adatott meg. A kezdőknek eleve stressz a sütés-főzés, de a haladók is sokáig és sokszor kínlódnak még, amíg elkészül az ebéd, vagy a vacsora.

Tovább olvasom »
klasszikus, konyha, modern, otthon

Klasszikusan modern konyha-képekkel

Sebok Orsolya

A főváros szívében található, közel százhúsz éves családi ház konyhája klasszikus korok értékeit hirdeti. Az átalakítása során igyekeztek megtartani a ház eredeti elrendezését, de úgy, hogy a mai kor igényeinek megfelelő funkcionális terek jöjjenek létre. Ebben a konyhában a hagyományos stílus és a modern technológia harmonikusan megfér egymással.

Tovább olvasom »
egészséges, étel, gőzpároló, konyha, konyhai készülékek, receptek

Gőzpárlóval jóval ízletesebb és egészségesebb az étel!

Van egy félig tréfás mondás, hogy minden, ami finom, az egészségtelen. Szerencsére ma már egyre kevésbé igaz ez. A technológia fejlődésének meg a szemlélet változásának következtében is egyre több az olyan konyhai készülék, amellyel egészséges módon készíthetjük el az ételeket, és egyre szélesedik azoknak a köre, akik leteszik voksukat az egészséges táplálkozás mellett. A konyhai „technológiai forradalom” pedig segíti őket ebben. Mint például a gőzpárolók.

Tovább olvasom »
hús, konyha, otthon, szalmonella

Szalmonella az új vágódeszkán!

PP-Eletforma

Sokan sutba dobják a régi fából készült vágódeszkát, s divatos műanyagra cserélik. Pedig a természetes anyagból készült eszközök nem csupán ugyanolyan szépek, hangulatosak és praktikusak tudnak lenni, hanem sokszor higiénikusabbak is.

Tovább olvasom »