koncert

énekes, koncert, Somló Támás, Sziget fesztivál, zene

Igen, Somló Tamás, egy egész Sziget gondol majd Rád…

Krajcsó Judit

Holnap, azaz július 19-én lesz egy éve, hogy nincs közöttünk Somló Tamás, akiről nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátai, kollégái és pályatársai a Sziget Fesztivál mínusz 1. napján, augusztus 9-én. A néhai zenész életművének legmarkánsabb darabjait felvonultató Somló Cirqsz a Magic Mirror sátorban várja majd az érdeklődőket.

Tovább olvasom »
Irigy Hónaljmirigy, koncert, Prága, sör, zene

Még a Hónaljmirigyek is nekik csápoltak Prágában

Krajcsó Judit

Rocktörténelmi pillanat részesei lettek az Irigy Hónaljmirigy tagjai, akik a 23 év után újra összeállt Guns N’ Roses koncertjén csápoltak Prágában. Sipos Tomi, Peti, Feri és Uszi igazi ősrajongóként várta az újabb találkozást a rocklegendákkal, a koncert után pedig nyakukba vették a várost, és felfedezték Prága és a környék szépségeit.

Tovább olvasom »
2017, 30. éves évforduló, Berlin, IR, koncert, rockzenekar, The Joshua Tree, turné, U2

U2: Berlin, 2017! Ezt láttuk, hallottuk!

László Márta

Fergeteges koncertet adott a U2 a berlini Olimpiai Stadionban! Több mint 70 ezer rajongó énekelt, és ünnepelte az együttest. Az ír rockzenekar működése legsikeresebb korongjának, a The Joshua Tree megjelenése 30. évfordulója alkalmából indult amerikai és európai turnéra. London után rögtön Berlin következett – vélhetőleg nem véletlenül -, majd Róma, Amszterdam, Párizs…, de gyakorlatilag az európai koncertekre már minden jegy elkelt!   

Tovább olvasom »
Budapest Sportaréna, Elvis, koncert, rock, turné, zene

Elvis jövőre meghódítja Budapestet is!

Krajcsó Judit

Elvis Presley élete során soha nem lépett fel Európában, ám jövőre a The Wonder of You című produkció halála után 40 évvel most elhozza őt az öreg kontinensre. A világ körüli turné egyik állomása 2018. június 6-án  a Papp László Budapest Sportaréna lesz.

Tovább olvasom »
Fővárosi Állat- és Növénykert, Kernd András, koncert, nyár, program, sztárok

Hogy kerül a Lövölde tér az Állatkertbe?

László Márta

Kern András koncertjével keződik július 5-én a Zenés Állatkerti Esték elnevezésű koncertsorozat idei évada. Az est vendégei Hernádi Judit és Heilig Gábor lesznek. A szezonnyitó előadást követően egészen augusztus végéig minden szerdán este rendeznek koncertek az Állatkertben. 

Tovább olvasom »
bazilika, koncert, Palya Bea, szakrális, Szent Efrém Kar, világzene

Csak a fül van, meg a lélek…

Kandikó Éva

Izgalmasnak ígérkező világzenei koncertet ad június 11-én Palya Bea a budapesti Szent István Bazilikában az ortodox Pünkösd alkalmából. Ennek apropóján kérdeztük a művésznőt arról, hogyan ismerkedik mások műveivel, és hogyan énekli sajátjait.

Tovább olvasom »
bazilika, koncert, ortodox pünkösd, Paya Bea, Szent Efrém Férfikar, Szokolay Dongó Balázs

Szakrális zene és Palya Bea a Bazilikában

László Márta

Június 11-én, vasárnap 20 órakor az Ortodox Pünkösd alkalmából a Szent István Bazilikában három földrész – Afrika, Ázsia és Európa – szakrális zenei hagyományából állítja össze programját a Szent Efrém Férfikar és Palya Bea, a sokoldalú és kivételes zenei adottságú énekesnő. Pünkösd a nyelvek ünnepe: tucatnyi különféle nyelven csendülnek hát fel a spirituális dalok, imák, himnuszok ezen az estén, a világ  különböző népeitől, különböző korokból – s mégis egyazon pünkösdi lelkülettel. Szokolai Dongó Balázs csodálatos fúvós hangszereivel csatlakozik. 

Tovább olvasom »
Fővárosi Állat- és Növénykert, koncert, muzsika, nyári esték

Kern Andrással kezdődik

László Márta

Ismét nyáresti koncertekkel várja a zenebarátokat a Fővárosi Állat- és Növénykert júliusban és augusztusban szerda esténként. A hagyományos Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat keretében összesen hét előadást láthat, hallhat majd a közönség, és lesz még egy jótékonysági meglepetéskoncert is az idén 25. születésnapját ünneplő Állatkerti Alapítvány szervezésében.

Tovább olvasom »
családi programok, Európa nap, Európai Bizottság, Európai Parlament, Európai Uniós, évforduló, futóverseny, koncert

Caramel és futóverseny az Európa Napon

László Márta

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is különleges eseménnyel emlékezünk meg az Európa Napról és Magyarország uniós csatlakozásának évfordulójáról. Május 7-én a 13 év – 13 km elnevezésű futóverseny nyitja a napot, amelyre többezer jelentkezőt várnak a szervezők. Ezen kívül rengeteg színes program szórakoztatja majd a Szabadság térre kilátogató családokat, sport- és zenerajongókat, illetve minden érdeklődőt!

Tovább olvasom »
bor, fesztivál, fűszer, gyerekprogram, koncert, zene, Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Furcsa pár Baranyában

PP-Eletforma

A gasztronómia, az illatok és a zene áll a középpontban a pécsi fűszerünnepet is magában foglaló Bor, Mámor, Pécs elnevezésű rendezvényen, amelyet május 4. és 7. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen – írta az MTI.

Tovább olvasom »
Aréna, budapest, Chris Rea, koncert, lemezbemutató

Pest és Chris Rea is megér egy estet!

PP-Eletforma

Öt év után visszatér Magyarországon Chris Rea: a The Road to Hell és az Auberge című lemezeivel negyedszázada világhírűvé vált olasz származású brit zenész november 6-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában – jelentette az MTI.

Tovább olvasom »
grúz Iberi Férfikar, koncert, kórusmuzsika, Szent Efrém Férfikar, Szent István Bazilika

Ortodox húsvét a Bazilikában

László Márta

A világon egyedülálló, polifónikus grúz férfikari éneklés hagyományát őrző 12 tagú grúz Iberi Férfikar – melyet az UNESCO az orális világörökség részévé nyilvánított – másodszorra látogat Magyarországra. Április 22-én 20 órakor a tizenöt éves születésnapját ünneplő Szent Efrém Férfikarral tartanak koncertet a hatodik Orientale lumen sorozat keretében a budapesti Szent István Bazilikában. Az ortodox Húsvét alkalmából olyan szerzők művei csendülnek majd fel, mint Boksay, Ljudkevics, Ligeti és Zombola, az Iberi Férfikar pedig a másfélezer éves múltra visszatekintő grúz férfikari éneklés és egyházi hagyomány csodás műveit szólaltatják meg.

Tovább olvasom »
ikon, koncert, november, Papp László Sportaréna, Queen, zene

Jön a Queen novemberben!

Krajcsó Judit

A magyar fővárosban is fellép a világhírű Queen együttes és Adam Lambert énekes európai turnéja keretében. A közös produkció először lesz látható Magyarországon november 4-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Tovább olvasom »
Farkasházi Réka, Fonogram-díj, klub, koncert, lemez, siker, Tintanyúl

Légy egy hang a sok közül!

László Márta

Eseménydúsan indult a 2017-es év Farkasházi Rékának. Zenekarával február elején teltházas koncertet adott a MOM Kulturális Központban, március elsején pedig átvehette a csapat a magyar zenei élet legrangosabb díját: gyerekzenei kategóriában elnyerték a Fonogram-díjat. Az év legjobb gyermekalbumát, a Bumm, Bumm, Bumm zenei anyagával országos turnéra is készülnek, klubot indítottak a törzsrajongóknak és persze további produkciókon is törik a fejüket Rékáék.

Tovább olvasom »
fesztivál, koncert, művészet, színház, tánc, verseny

Szerelmünk, Shakespeare

Krajcsó Judit

Szerelemünk, Shakespeare címmel rendez fesztivált június 9. és július 16. között a Madách Színház. A programban zene, tánc, egyetemi és alternatív színházi produkciók, valamint Shakespeare-szakértők előadásai is helyet kaptak.

Tovább olvasom »
együttes, Kodály, koncert, népdal, zene

Kodály népdalgyűjtései – jazz ritmusban

Krajcsó Judit

Friss, fiatalos, laza, minőségi és trendi zenével mutatkozik be a Kodály Spicy Jazz nevű projekt, amely Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokat gondol újra 21. századi szempontok alapján. A négytagú zenekar első, online kislemezének megjelenése után a bemutatkozó koncert február 23-án lesz a budapesti Muzikum Klubban.

Tovább olvasom »
Farkasházi Réka, gyerekek, koncert, lemzebemutató, Tintanyulak

Vasárnapra tettük a nagy durranást!

László Márta

Te sem viszed gyerekedet a szabadba szívesen szmogriadó idején. A hétvégén azonban mégis szívesen válaztanál valami jó kis közös prgramot. Mi adunk egy jó tippet! Farkasházi Réka és a Tintanyúl meghívására február 5-én délelőtt egy szuper buliba csöppenhetnek a kis látogatók, arcfestés, tintanyúl-fülek és persze sok zene, dal, tánc várja őket a Bumm, Bumm, Bumm album lemezbemutató koncertjén a MOM Kulturális Központban. Ne maradj le!

 

Tovább olvasom »
Bécs, Benedek Elek, jókívánság, koncert, szilveszter

Prosit!

László Márta

Igen, prosittal köszönti minden évben a világot a Bécsi Filharmonikusok karmestere a nevezetes újévi koncerten! És ezt mondom én is már most! Legyünk egészségesek és nagyon boldogok 1017-ben! Remélem, sikerül megint érdekes olvasnivalóval meglepni Titeket! Most itt a buli ideje, holnap pedig rádöbbenünk: a fenébe, megint öregebbek lettünk egy évvel… Na akkor kell gyorsan megnézni a bécsi koncertet! Vidám szilvesztert! Szép évet!  

Tovább olvasom »
bazilika, Budnó Tamás, koncert, kórus, ortodox karácsony, Szent Efrém Férfikar

Bizánci dallamok a Bazilikában

László Márta

15 éves a Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett Szent Efrém Férfikar. A Liszt-díjas Bubnó Tamás által 2002-ben alapított kórus missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását. Fő céljuk, a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása, bemutatása és népszerűsítése mellett az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatása és a magyar férfikari hagyomány – Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti – ápolása.

Tovább olvasom »
adomány, csomagküldés, jótékonyság, koncert, mélyszegénység, szegregáció

Ne feledd! Adni jó! Segíteni kötelesség!

László Márta

Ismét jótékonysági délutánt szervez a SZOCSOMA. Idén december 3-án Budapesten, a Bálint Házban roma és nem roma művészek, csoportok lépnek fel önzetlenül, hogy bemutassák a roma kultúrát és utat mutassanak a megkülönböztetés nélküli civil együttműködésekre, az önkéntesség, adományozás fontosságára. Már több mint 40 fellépő jelezte, hogy szeretne részt venni a programban.    

 

Tovább olvasom »
Farkasházi Réka, gyerekek, koncert, lemez, zene

Tintanyúl turbóra kapcsolva

PP-Eletforma

Nagy az izgalom Farkasházi Réka és a Tintanyúl háza táján, hiszen a zenekar 10. születésnapjára elkészült a Bumm, Bumm, Bumm! című új zenei anyag, amely követve a hagyományokat, igényes irodalmi szövegekkel és a lehető legmagasabb művészi fokon megírt dalokkal köszönti a régi és az új kedvelőket. A kerek évforduló alkalmat ad egy kis összegzésre.  Születés, szerelem, emberség, elfogadás, ünneplés. Gondolatébresztő témák, melyeknek nem titkolt célja, hogy ne csak passzív hallgatókra találjanak a dalok, hanem valódi befogadókra.

Tovább olvasom »
budapest, filmzene, koncert, Oscar-díj, világhír, zene, zeneszerző

Ott a helyed június legszebb koncertjén!

Krajcsó Judit

Tavalyi nagy sikerű koncertsorozata után 2017-ben ismét visszatér Európába Hans Zimmer Oscar-díjas filmzeneszerző, és június 1-jén Budapesten is fellép zenekarával. Közismert filmzenék és feldolgozásaik csendülnek fel a rock- és popzene neves előadóival.

Tovább olvasom »
Adele, dalok, december, gospel, Király Linda, koncert, zene

Adele-dalok, ahogy még sosem hallottad

Krajcsó Judit

Adele dalait kicsit másként hallhatjuk majd a Gospel műfaj koronázatlan királyai, a New York-i Harlem Gospel Choir tagjainak előadásában! A 2016. december 9-én és 10-én Budapesten tartandó különleges koncertjükön két magyar tehetség, Király Linda és Arnóczky Noémi is velük énekel majd.

Tovább olvasom »
hegedű, koncert, népzene, Vizeli Balázs

Összehegedült Kárpátok

László Márta

Magyar, székely, cigány, szerb, román és szlovák népzenét ad elő közös, budapesti koncertjén Vizeli Balázs és Mihó Attila hegedűművész. Mester és tanítványa november 4-én a Marczibányi Téri Művelődési Központban lép fel. Az est egyik vendége a Nemzet Művésze, a Kossuth-díjas tekerőlantos, Sebő Ferenc lesz.

Tovább olvasom »
Budapest Sportaréna, jubileum, koncert, Quimby, siker, zene

Egy kupacban a nagyi, a Quimby és a házi kedvencek

Krajcsó Judit

A Quimby valahol ott van a nagymama és a házikedvencek között, “sz…al bekent aranykeretben, hiszen az élet pelenkával kezdődik és fejeződik be – mondta Kiss Tibi énekes, gitáros, dalszerző az együttes november 26-i jubileumi koncertjének alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Mi is ott leszünk valahol az Arénában, a 2,5-3 órásra tervezett cirkuszos-vurstlis ünneplésen!

Tovább olvasom »
Bartók Európáért Fesztivál, Bartók-év, fesztivál, hagyaték, hangverseny, koncert

Bartók Európáért Fesztivál Münchenben

PP-Eletforma

Vasárnap kezdődik az első Bartók Európáért Fesztivál, amelyen München legnagyobb koncerttermében mutatja be Bartók Béla zenei hagyatékát a Concerto Budapest a Londoni Filharmonikusok és világhírű szólisták közreműködésével – számolt be a Magyar Távorati Iroda.

Tovább olvasom »
Kaposvár, képzőművész, kiállítás, koncert, program, rendezvény, zene

Augusztus legfantasztikusabb hete Kaposváron lesz!

Krajcsó Judit

Stradivari-kiállításra, sakkpartikra, műismertetőkre és cigányzenei koncertekre is várják a közönséget a hetedik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest) kiegészítő rendezvényein augusztus 13. és 19. között. Az egyhetes zenei esemény kiegészítő programjainak célja közelebb hozni a hallgatóságot a felcsendülő művekhez, szerzőikhez, bemutatni az alkotók emberi oldalát.

Tovább olvasom »
André Rieu, koncert, közvetítés, Maastricht, mozi

Újra velünk a KERINGŐKIRÁLY!

László Márta

A népszerű holland hegedűművész szülővárosában szervezett nagyszabású koncert műholdas közvetítését július 23-án, illetve 24-én a Pesti Vigadóban és a Várkert Bazárban, valamint országszerte számos művészmoziban – pl. Pécsett, Szolnokon, Szegeden és Sopronban – is láthatják a nézők!

Tovább olvasom »
bor, Erzsébetliget, gasztronómia, koncert, piknik, Vingardium Borliget

Van új a nap alatt!

László Márta

Vingardium Borliget néven kel életre egy teljesen új szerveződésű borfesztivál az Erzsébetligetben. A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő, nagyszabású Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín és a színes program-kavalkád családi fesztivállá is varázsolja. Bor, napsütés, koncertek, piknik a fűben, gasztrocsodák, gyerekprogramok – ezt ígéri a VINGARDIUM BORLIGET!

Tovább olvasom »
Gyöngyöstarján, koncert, könyv, Mátra, nyár, program, zene

Muzsikál az erdő a Mátrában!

Krajcsó Judit

Klasszikus és népzenei koncertek, szakvezetéses erdei séták és ismeretterjesztő előadások is várják az érdeklődőket a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napokon július 2. és 10. között a Mátra lábától a Kékestetőig.

Tovább olvasom »
Abeer Nehme, koncert, kórus, Libanon, Szent Efrém Férfikar, Szent István Bazilika

Újra Budapesten a sztár! Abeer Nehme a Szent István Bazilikában

László Márta

Az ortodox Pünkösd alkalmából 2016. június 19-én, vasárnap este 8-kor a Szent Efrém Férfikar a világhírű libanoni énekesnővel, Abeer Nehmével ad koncertet a Szent István Bazilikában. Az Orientale lumen – Kelet világossága sorozat utolsó eseményén – melyen Szokolay Dongó Balázs is fellép – egyházi művek és népdalok egyaránt felcsendülnek majd.

Tovább olvasom »
Európa Pont, évadzáró, koncert, Szalóki Ági

Dívaparádé Szalóki Ágival

László Márta

Csak egy nap a világ… Szalóki Ági megújult műsorában Karády Katalint, Edith Piafot és Amália Rodriguest idézi meg, hogy elénekelje, amit a dívák a szerelemről, vágyakozásról, büszkeségről, kacérságról, csalódásról és beteljesülésről tudtak.

 

Tovább olvasom »
Bryan Adams, budapest, koncert, Papp László Sportaréna, rock, zenész

Bryan Adams már hazajár hozzánk

Krajcsó Judit

Bryan Adams október 9-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. Az 56 éves kanadai zenész ötödször ad koncertet Magyarországon, legutóbb 2012-ben járt Budapesten, 2007-ben a Kapcsolat-koncert sztárjaként 200 ezer ember előtt lépett a magyar közönség elé.

Tovább olvasom »
Fővárosi Állat- és Növénykert, koncert, muzsika, nyár, szerda

Mancsokat, patákat, karmokat fel, irány az Állatkert!

László Márta

Ismét muzsikával telik meg a Fővárosi Állat- és Növénykert. Idén nyáron szerdánként nyolc estén át várják a zene és a szabadtéri koncertek kedvelőit. Bár a műsor mindig este fél 9-kor kezdődik, a közönség előtt már 19 órakor kinyílnak a kapuk, hogy a műsor előtt még egy jót sétálhassanak a vendégek!    

Tovább olvasom »