kókusztej

ázsiai, csirke, curry, kókusztej, koriander, thai

Kókusztejes csirkeleves

Kandikó Éva

Az ázsiai ételek lelke a sok fűszer, ám ha kész fűszerkeveréket használunk, leegyszerűsíthetjük a dolgot. Sokféle curryt lehet ma már kapni erre szakosodott boltokban, érdemes kísérletezni velük.

Tovább olvasom »
agar agar, eritritol, kókusz, kókusztej, pektin

Kókuszpuding áfonya zselével

bulkshop.hu

Ez a puding nagyon finom kókuszos ízű és grízes állagú. Rendkívül olcsó, jó hozzá bármilyen lekvár, idénygyümölcs, olvasztott csoki, valamilyen sziruppal is nyakon löttyinthetjük, ehetjük rámorzsált keksszel, kompóttal, vagy egyszerűen magában, desszertként.

Tovább olvasom »
kókusztej, nádcukor, sütőtök

Sütőtöktej

bulkshop.hu
Az ilyen receptek egymás közötti megosztását szokták úgy kezdeni, hogy „…ha életedben ittál már finomat…”
Készítsétek el ezt a növényi, vegán tejet, nem fogtok csalódni. A recept nagy előnye, hogy akár maradék sütőtökből is elkészíthető.
Tovább olvasom »
hal, kókusztej, spárga, tőkehal

Kókusztejes tőkehal spárgával

Kandikó Éva

A tőkehal nem igazán elterjedt Magyarországon, de időnként hozzá lehet jutni a Nagycsarnokban, esetleg fagyasztottat is használhatunk ehhez a recepthez. Könnyű tavaszi jelleget ad neki a spárga, de szezonon kívül készíthetjük zöldborsóval is.

Tovább olvasom »
hozzáadott cukor, inzulinrezisztencia, kókusztej, mandulatej, mogyorótej, növényi tej, szénhidrát

Csak óvatosan a növényi tejekkel!

PP-Eletforma

Azoknak, akik érzékenyek a tejfehérjére, ma már széles választékban kínálnak a gyártók gabona és magtejeket. Azonban ha inzulinrezisztenciával is küzdenek, akkor a növényi tejek közül is erősen válogatni kell – figyelmeztet Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusa. 

Tovább olvasom »
kávé, kávézó, kókusztej, laktózérzékenység

Így kávézunk mi!

László Márta

Ahány ember, annyi féle módon issza a kávét. Mindenkinek van kedvence, amivel kényezteti magát. Most egy olyan párosítást mutatok be, amelyet akár a laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatnak.   

Tovább olvasom »