koktél

ananász, koktél, Pina Colada, rum, trópusi

Pina Colada koktél, a trópusi varázslat

Kandikó Éva

A Pina Colada az egyik legfinomabb trópusi koktél, mely egy San Juan-i szállodában született meg, 1954-ben. Olyannyira népszerű lett, hogy 1978-ban Puerto Rico nemzeti italának választották. Elkészítése gyors, egyszerű, és a hozzávalók is könnyen hozzáférhetőek.

Tovább olvasom »
ital, koktél, Ruby Riserva, újdonság, Unicum Riserva, Zwack

Ruby Riserva – ez igazi Unicum!

László Márta

Nemrég mutatták be a sajtó munkatársainak a Zwack család újdonságát, az Unicum Riservat! Már akkor ízelítőt kaphattunk a csodás új termékből, amikor a Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpontban fogadásunkkor ezzel a koktéllal fogadtak bennünket! Senki sem tudott ellenállni! Miközben kortyolgattam, arra gondoltam, nemcsak akkor volt isnteni, hanem milyen remek lesz ezt iszogatni egy nyárestén a teraszon! Íme tehát a kitünő recept – csak Nektek!

Tovább olvasom »
alkoholmentes, alkoholos ital, gyömbér, jég, kávég, koktél, recept

Őrület! Jegeskávé gyömbérrel!

PP-Eletforma

Különleges kávés koktélokkal is meglephetjük szeretteinket, barátinkat! Ím egy tipp, az aromajegyeket fantasztikusan képviselő Ristrettóra! Ez az egyszerű jegeskávé, a még kifinomultabb ízek eléréséért adj hozzá gyömbért, ami kiemeli a gyümölcsös ízjegyeket, valamint a kávé kellemes keserűségét. Ezt a nap bármely szakában magadévá teheted!

Tovább olvasom »
50. Debreceni Virágkarnevál, alkoholmentes, gyümölcs, Ikon Étterem, koktél, levendula

Virágos koktél virágos kedvhez – az 50. Debreceni Virágkarneválra!

László Márta

Idén 50 éves a Debreceni Virágkarnevál! Ebből az alkalomból rendeztek sajtótájékoztatót az MTVA székházában. Ott az újságíróknak az is kiderült, hogy megszületett a több napos fesztivál virágos koktélja! Az alkotó, a debreceni Ikon Étterem munkatársa megsúgta nekem, hogy egy pici furfanggal alkoholossá is lehet tenni a látványnak is csodás koktélt! Próbáld ki, és ünnepelj a cívis várossal!  

Tovább olvasom »
alkohol, cukorbetegség, diabetesz, egészséges étkezés, koktél, nyár, szénhidrát

Mennyi alkoholt ihatnak a cukorbetegek?

PP-Eletforma

Nyáron, a fesztiválok és a kerti partik idején szinte minden társaságnál előkerül az alkohol, de egy kellemes, otthoni vacsorát is jól esik olykor egy kis borral zárni. De vajon mit tehetnek a cukorbetegek? Teljesen le kell mondaniuk az alkoholról, vagy ihatnak egy-egy pohárral? A kérdést Sárga Diána, a Budai Endokrinközpont dietetikusa válaszolja meg.

Tovább olvasom »
Advent a Bazilikánál, Becherovka, forró, karácsony, koktél, ünnep

BE Punch – a bódító csoda

László Márta

Ha véletlenül pont nincs otthon kandalló, amiben ropog a tűz, ne búsulj! Tégy fel egy jó lemezt, készítsd el ezt az italt, ülj egy kényelmes fotelbe egy pokróccal, csukd be a szemed, és már ott is a karácsonyi hangulat! Ha viszont még ezer dolgod van az ünnepek előtt, robogj ki a budapesti Bazilika elé a karácsonyi vásárba, és kóstold meg ott! Nem bánod meg!

Tovább olvasom »
Advent a Bazilikánál, Becherovka, forró, ital, koktél

Hot Becherovka – a forró pillanat

László Márta

Ki ne kóstolgatna karácsony közeledtével egy jó kis meleg forralt bort vagy koktélt? Aki kilátogat Budapesten a Bazilika előtti térre, illetve a környező utcákba, mindkettőt megteheti! Ott lestem el ezt a remek kis koktélt! Készítsd el Te is, meglátod, mennyire könnyű lesz tőle a karácsonyi készülődés!

Tovább olvasom »
adventi vásár, bazilika, forrlat bor, koktél, unicum

Unicumos, szilvás, fűszeres forralt bor

László Márta

A legjobb karácsonyi készülődések egyike, hogy kezünkbe veszünk egy csésze forralt bort, és jót sétálgatunk valamelyik vásár standjai között. Szeretteinknek válogatunk apróságokat, fülbemászó dalokat hallgatunk, és nemcsak lelkünket, testünket is engedjük felmelegedni. A most  következő koktélt Budapesten, a Bazilika előtt álló fantasztikus forgatagban kóstolhatod meg. Biztosan nem bánod meg! 

Tovább olvasom »
advent, bazilika, karácsony, koktél, street food, Zrínyi utca

Forró koktélok mézbezárt gyümölcsök kíséretében

PP-Eletforma

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál remek gasztroélményt is nyújt a karácsonyi vásári forgatagban. A Zrínyi utcába a legnépszerűbb hazai street foodosok hozták el a hagyományos magyar konyha és a nagyvilág ízeit Amerikától Olaszországig, Mexikótól a Balkánig. Mindezt gőzölgő koktélok, fűszeres forralt borok, megbolondított forró csokoládék kíséretében.

Tovább olvasom »
halloween, koktél, Nespresso, parti, recept, vaníliás vodka

Vámpírok, boszorkányok, kísértetek, bulira fel!

László Márta

Az óév utolsó napjaként tekintettek a pogány kelták október 31-ére. Samhain ekkor hívta össze a halottakat, akik különböző formákban jelentek meg, és rossz lelkek, gonosz állatok figuráit öltötték magukra. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék útjukat a túlvilágra. Amikor a Rómaiak elfoglalták a kelták földjét, több római ünnep motívumával is bővült az ősi hagyomány, így kerültek bele a Feralia, a holtak emléknapjának elemei, valamint Pomona, a gyümölcstermésért felelős istennő ünnepének alma szimbólumai.

Tovább olvasom »
koktél, mojito, nyár, recept

Tedd tüzessé az éjszakát!

PP-Eletforma

Az előrejelzések szerint elérkeztünk az év utolsó igazán forró napjaihoz, itt a kitűnő alkalom egy vérpezsdítő nyárbúcsúztató kerti partira. Az alkalmat könnyen emlékezetessé teheted magad és barátaid számára, ha a grillételek mellé olyan hűsítő italokat szolgálsz fel, amilyeneket talán még soha nem kóstoltatok. Próbáld ki különleges tequilás receptjeinket, hogy biztosan tüzes legyen a buli!Az előrejelzések szerint elérkeztünk az év utolsó igazán forró hétvégéjéhez, itt a kitűnő alkalom egy vérpezsdítő nyárbúcsúztató kerti partira. Az alkalmat könnyen emlékezetessé teheted magad és barátaid számára, ha a grillételek mellé olyan hűsítő italokat szolgálsz fel, amilyeneket talán még soha nem kóstoltatok. Próbáld ki különleges tequilás receptjeinket, hogy biztosan tüzes legyen a buli!

Tovább olvasom »
alkohol, koktél, nyár, nyaralás, szesz

Rákaptunk a ciderkoktélokra! Neked melyik jön be?

PP-Eletforma

A magyarok kétharmada szívesen koktélozik nyáron, nyaraláskor, bulik alkalmával vagy akár otthon is.  Kedvenceink a gyümölcsös, édes koktélok, mint például a Pina Colada, ugyanakkor a fővárosiak szívesen isszák a ciderkoktélokat is, követve a nyugati trendeket. A férfiak szerint egyébként a koktél tipikusan női ital, de azért 59%-uk szívesen fogyasztja őket.

Tovább olvasom »
alkohol, gasztronómia, koktél, recept

Ciderből koktél? Miért ne!

PP-Eletforma

Bár a cidert ma még itthon kevésbé tartják a klasszikus koktélok alapanyagának, nyugaton a mind nagyobb sikernek örvendő, könnyű nyári ital egyre inkább teret követel magának a bartenderek pultjain. Mutatunk két receptet, de ha neked van jobb, nyerhetsz is!

Tovább olvasom »
bor, gasztronómia, koktél

VBK vagy sós koktél – ez lesz a divat?

PP-Eletforma

A VBK, vagyis vörösboros kóla valószínűleg sok mindenkinek ismerősen hangzik, bár ahogy átléptük a második x-et, talán jobb lenne elfelejteni. Vagy lehet, hogy az olcsó berúgás kamaszkori eszköze helyett divat lesz? Ha pedig ez durvának hangzik, mit szólsz egy sós koktélhoz?

Tovább olvasom »
alkohol, koktél, újdonság

Koktél porból? Miért is ne!

PP-Eletforma

Az alkoholporok új márkáját engedélyezték az Egyesült Államokban. Az italba keverhető vagy ételre szórható „alkopor ősszel lesz kapható. Olcsóbb, de állítólag finom. Az élmény azért nem ugyanaz…

Tovább olvasom »
divat, koktél, siker, szálloda, trend

Sikerek

Timar Gigi

A budapesti Cosmo Fashion Hotel nyerte el a Magyar Szállodaszövetség Az év szállodaszobája díját a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján a négycsillagos kategóriában.

Tovább olvasom »