Facebook hozzászólás
1 488

Knédli

Egyes feljegyzések szerint knédlit a 19. századból kezdve szolgálnak fel cseh sörözőkben. Egyszerű kelt tészta, melynek elkészítése semmilyen képzettséget nem igényel, amelyet aztán gőzben főznek készre. Remekül illik mindenféle szaftos, mártásos hús mellé.

Knédli, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók:

200 g búza-rétesliszt ( BFF 55 )
400 g búzalszt ( BL 55 )
1 tojás sárgája
20 g só
20 g cukor
20 g élesztő
300 ml víz

Elkészítés:
Az összes alapanyagot a dagasztógép üstjébe dobjuk, majd a géppel alaposan összedolgoztatjuk. Ha már homogén a tészta, akkor letakarjuk egy konyharuhával, majd 30-40 fokos légkeveréses sütőbe tesszük kb 60 percre a tálat. A knédli tésztája szépen megkel, megdagad. A tésztát egy belisztezett deszkára tesszük – és 14 egyenlő darabra vágjuk. A kis formátlan darabokból szép és formás mini bucikat formázunk, majd egy pár percig még pihentetjük őket.

Knédli párolás, Kép: husimado-eger.blog.hu
Knédli párolás, Kép: husimado-eger.blog.hu

 

Készítünk egy pároló szerkezetet, mi egy lábassal dolgoztunk. Beletettünk egy háromlábú, rácsos szerkenytűt – amiről fogalmam sincs, hogy egyébként mire lehetne használni – majd sütőpapírt helyeztünk a rácsra, és ezeken pároltuk a knédli tésztákat. Nálunk egyszerre 3 db knédli készült, szigorúan fedő alatt, 15 perc gőzöléssel. Amint elkészültek, rögtön olívával lekentük őket, majd konyharuha alatt várták a terítést, a felvágást.

Vadas marhaszelet
A magyar konyha egyik közkedvelt étele, természetesen vadhúsból a legjobb, de be kell látnunk, vadhúshoz igencsak ritkán jutunk hozzá – már aki szereti egyáltalán a vadat. De marhából is nagyon-nagyon finom vadast lehet készíteni. Knédli köret tökéletes hozzá.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!